Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sel olarak bir şey değişmez, tek sonuç, bu alt satıra geçme mevzusu işlem sığmadığı için yapılmıştır. Yani işlemi doğru şekilde yazıldığında şöyle oluyor.
Eğer oradaki "x" çarpı işlemi değilse zaten soru hatalı fakat öyle varsaydığımızda ve işlem önceliklerine de dikkat ettiğimizde cevap 140.
İlk denemesinde doğru bulan ve namı değer disk tasarrufçusu(!) olan Enes'i tebrik ediyorum. Aynı performansını yapacağı kar yağdırma sisteminde de görmek istiyorum.
Eğer ki ilkokulda matematik öğrendiyseniz iki sayının arasında eğer işlem veya matematiksel bir ifade yoksa birleşik olduğunu bilmeniz lazım. Ama eğer aynı şekilde ilkokulda matematik öğrendiyseniz matematik işlemlerinde "alt satıra" geçmek diye bir şey olmadığını da bilirsiniz. O yüzden eğer ki alt satıra geçilmişse aslında matematiksel olarak bir şey değişmez, tek sonuç, bu alt satıra geçme mevzusu işlem sığmadığı için yapılmıştır. Yani işlemi doğru şekilde yazıldığında şöyle oluyor.
Eğer oradaki "x" çarpı işlemi değilse zaten soru hatalı fakat öyle varsaydığımızda ve işlem önceliklerine de dikkat ettiğimizde cevap 140.
İlk denemesinde doğru bulan ve namı değer disk tasarrufçusu(!) olan Enes'i tebrik ediyorum. Aynı performansını yapacağı kar yağdırma sisteminde de görmek istiyorum.
Matamatik Formülü ilk once + - sonra * / işlemi yapılır cevap ise 100
8 adet 5 toplarsanız =40
4 adet 5 toplarsanız=20
40-20=20 sonra
cartma obur tarafına gecin 5+0=5
20*5=100
Matamatik Formülü ilk once + - sonra * / işlemi yapılır cevap ise 100
8 adet 5 toplarsanız =40
4 adet 5 toplarsanız=20
40-20=20 sonra
cartma obur tarafına gecin 5+0=5
20*5=100
Şunu söyleyebilirim ki cevap 50 çünkü işlemde parantez yok, işlem önceliği her zaman çarpmada yani 5.0=0 ve sonra kalan rakamlardan biri hariç hepsini topluyoruz çünkü orda bir tanesinde eksi var ve onları toplayınca 55 çıkıyor ve diğer kenarda bıraktığımız 5i de çıkarıyoruz ve cevap 50!!!
Siz de bize katılın!
392 bin üye ile şüphesiz Türkiye'nin en büyük oyuncu forumuyuz; foruma kaydolarak Minecraft, GTA, CS: GO, LoL, PUBG ve diğer tüm oyunlar hakkında soru sorabilir, bilgi alabilir ve paylaşım yapabilirsiniz. Kaydolmak için tıklayın.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.