Firmaların veri toplaması hakkındaki düşünceleriniz

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
★ ★ ★
Mesajlar
1,611
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
650
Puanları
1,740
Birçok firma politikası gereği veri topluyor. Biz istemesek de verileri almak istiyorlar. Benim için bir sorun değil fakat olayı şöyle bahsedeyim.

Örneğin Microsoft Telemetri hizmeti zaman zaman, özellikle bir güncelleme yapıldığında veya uygulama yüklendiğinde aktif oluyor. Hizmetini de kapatsak, birçok işlem de yapsak yine de çalışıyor. Asıl sorun arka planda disk ve işlemciyi sömürmesi, bu da performansı etkileyen bir durum. Veri toplamak bu kadar mı zor?

Aynı şekilde Google Chrome uygulaması da veri topluyor. Bir söz vardır. "Ücretsiz ise ürün sensin." sözünü bilirsiniz. Peki insanlar Microsoft Windows 10 için lisans ödüyor. O halde neden ürün biziz?
 


BorakanT

ben kimim?
Mesajlar
1,755
En iyi cevaplar
7
Beğeniler
1,731
Puanları
4,850
Ruh hali
Firmaların çöplüğü içerisinde yaşayan kullanıcılarız, elimizden bir şey gelmez bu konuda.
1611851238922.png
 

mahmud118

Are you?
Mesajlar
618
En iyi cevaplar
4
Beğeniler
278
Puanları
1,320
Ruh hali
"Ücretsiz ise ürün sensin."

*' Alıntı:

Bahsettiğin Microsoft Telemetri servisi adından ziyade hard diski, sistemi genel olarak tarayıp disk üzerindeki adreslemeleri düzenliyor olabilir. İşlemci ve Hard Disklerin boyutuna bağlı olarak işlem uzunluğu ve bindirdiği yük artıp/azalabilir. Veya tüm sistemin adreslemelerini tarayıp, bir kısmını cepliyip Microsoft'a atıyor olabilir.

- Firmaların hepsi kolpacı. Açık kaynak kodlu ürünler kullanılarak bir nebze sıkıntı çözülebilir. Sonuçta en güvenli sistem, fişi çekik sistemdir.
 
Son düzenleme:

furylight

Sudan Çıkmış
Mesajlar
5
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
6
Puanları
20
Veri alan firmaların iyi nedenleri ve kötü nedenleride olabilir,mesela kişisel bilgileri alıp tehdit eden firmalar olayı vardı bi zamanlar,trt türk habere çıkmıştı,bu kötü neden mesela.İyi neden olarak da firmanın gidişatını gözetmek için diye zararsız olarak örnek verilebilir
 

Onuuk

Zombi Katili
Mesajlar
171
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
118
Puanları
680
Ruh hali
Furylightın da dediği gibi iyi ve ya kötü sebeplerder topluyorlar. Evet canımı sıkıyor sonuçta interneti azcıkta olsa " anonim " olarak görmek istiyorum. Karşı tarafın benim hakkında çok bilgiye sahip olmaması güzel. Özel sektörün en temel amacı kardır. Ve kar elde etmek için doğa ve hayvana nasıl zarar veriyorlarsa. Bilgimizle neler yapılabilir bir düşünelim. İnternetten sildiğimizi düşündüğümüz kötü anılar, yorumlar ve ya sözler gerçekten silinmiş mi? İşte buda bir hayatın gerçeği galiba hayattan birşeyi silemezsin.
 

Üst