make player run command "KOMUT" as op, komudu perm vermeden sanki operatormus gibi calistirir.create a hollow sphere made out of BLOK with radii (5,5,5) at LOKASYON ile ici bos bir kure olusturabilirsin.options:
blok: light_gray_stained_glass #<-- Blockdatasi kullaniyor!
yaricap: 5
sure: 30 seconds
on place of light gray stained glass:
set {_r} to {@yaricap}
set {_center} to location of event-block
loop blocks in radius {_r} of {_center}:
distance between {_center} and loop-block >= {_r}-1
delBlockAfter(loop-block, {@blok}, {@sure})
local function delBlockAfter(b: block, rb: blockdata, t: timespan):
set {_bd} to blockdata of {_b}
set block at {_b} to {_rb}
wait {_t}
set block at {_b} to {_bd}
options:
blok: light_gray_stained_glass #<-- Blockdatasi kullaniyor!
set {_r} to {@yaricap}
set {_dir} to vector(1, 1, 1)
set pitch of {_dir} to 0
set yaw of {_dir} to yaw of player
set {_v} to vector from the loop-block to {_center}
if {_dir} dot {_v} <= 0:
delBlockAfter(loop-block, {@blok}, {@sure})
wait {_t}
Usta çok teşekkür ederim uğraşmışsın o kadar şu an işteyim eve gidince deniyecem ama bisey daha sorucam skriptle yaparsam oyuncuya permission vermeden bloğu koyunca yarım yuvarlak yapmasını sağlayabilirmiyim yada onun permissionu nedirIlla worldedit ile yapacagim diyorsan skript-worldedit veya skUtilities ile yapabilirsin. (skUtilities ust surumler icin var mi bilmiyorum, skript-worldedit 1.20 destekliyor gozukuyor ancak daha ust surumleri destekliyor mu yine bilmiyorum.)
Oyuncuya komutla yaptirmak istiyorsan skUtilities ile yapabilirsin:make player run command "KOMUT" as op, komudu perm vermeden sanki operatormus gibi calistirir.
skript-worldedit ile yapmak istiyorsancreate a hollow sphere made out of BLOK with radii (5,5,5) at LOKASYONile ici bos bir kure olusturabilirsin.
Worldeditsiz, direk sadece skript ile yapmak istiyorsan:
Boyle birsey kullanabilirsin.Kod:options: blok: light_gray_stained_glass #<-- Blockdatasi kullaniyor! yaricap: 5 sure: 30 seconds on place of light gray stained glass: set {_r} to {@yaricap} set {_center} to location of event-block loop blocks in radius {_r} of {_center}: distance between {_center} and loop-block >= {_r}-1 delBlockAfter(loop-block, {@blok}, {@sure}) local function delBlockAfter(b: block, rb: blockdata, t: timespan): set {_bd} to blockdata of {_b} set block at {_b} to {_rb} wait {_t} set block at {_b} to {_bd}
Tam bir kure degil de oyuncunun baktigi yone dogru yarim bir kure olusturmak istiyorsan da boyle birsey kullanabilirsin:
Bu yaptiklarim tabi basit kodlar, kendin gelistirebilirsin istedigin sekilde. Umarim yardimci olabilmisimdir ^^Kod:options: blok: light_gray_stained_glass #<-- Blockdatasi kullaniyor! yaricap: 5 sure: 30 seconds on place of light gray stained glass: set {_r} to {@yaricap} set {_center} to location of event-block set {_dir} to vector(1, 1, 1) set pitch of {_dir} to 0 set yaw of {_dir} to yaw of player loop blocks in radius {_r} of {_center}: distance between {_center} and loop-block >= {_r}-1 set {_v} to vector from the loop-block to {_center} if {_dir} dot {_v} <= 0: delBlockAfter(loop-block, {@blok}, {@sure}) local function delBlockAfter(b: block, rb: blockdata, t: timespan): set {_bd} to blockdata of {_b} set block at {_b} to {_rb} wait {_t} set block at {_b} to {_bd}
Attigim kodlar herhangi bir permission gerektirmiyor eger permission eklemek istiyorsan eventin icineUsta çok teşekkür ederim uğraşmışsın o kadar şu an işteyim eve gidince deniyecem ama bisey daha sorucam skriptle yaparsam oyuncuya permission vermeden bloğu koyunca yarım yuvarlak yapmasını sağlayabilirmiyim yada onun permissionu nedir
player has permission "PERMISSION ADI" ile ekleyebilirsin.hayır, permission istemiyorum birde usta bu çalışmadı line 16 hata veriyor del le başlayanAttigim kodlar herhangi bir permission gerektirmiyor eger permission eklemek istiyorsan eventin icineplayer has permission "PERMISSION ADI"ile ekleyebilirsin.
Hatayi atabilir misin? Bir de mumkunse skript ve sunucu surumunu.hayır, permission istemiyorum birde usta bu çalışmadı line 16 hata veriyor del le başlayan
Ikinci degeri blockdata degil de itemtype olarak gormus nedense?
{@blok} yerine light_gray_stained_glass yazmayi dene. Yine olmazsa {@blok} yerine minecraft:light_gray_stained_glass yazmayi dene.usta bu çalıştı ama galiba beni yanlış anlamışsın ben oyuncunun içinde kalıcağı bir yuvarlak istiyorum yani blok koyunca o bölgede bir yuvarlak oluşsun ama oyuncu bu yuvarlağın içinde kalsın ve 30 saniye boyunca çıkamasın demeye çalışmıştımIkinci degeri blockdata degil de itemtype olarak gormus nedense?
{@blok}yerinelight_gray_stained_glassyazmayi dene. Yine olmazsa{@blok}yerineminecraft:light_gray_stained_glassyazmayi dene.
Aciklamada detay vermemissin sadece kure olusturmaya calisiyorsun zannettim. "Oyuncu cikamasin"dan kastin olusan kurenin oyuncu (veya tum oyuncular?) tarafindan kirilamamasi mi?usta bu çalıştı ama galiba beni yanlış anlamışsın ben oyuncunun içinde kalıcağı bir yuvarlak istiyorum yani blok koyunca o bölgede bir yuvarlak oluşsun ama oyuncu bu yuvarlağın içinde kalsın ve 30 saniye boyunca çıkamasın demeye çalışmıştım
options:
set {_r} to {@yaricap}
delBlockAfter(loop-block, light_gray_stained_glass, {@sure})
set metadata value "UnbreakableBlock" of block at {_b} to true
wait {_t}
delete metadata value "UnbreakableBlock" of block at {_b}
on break:
event-block's metadata value "UnbreakableBlock" is true
cancel event
şuanda çalıştı ama küre camdan değil boşluktan oluşuyor yani koyduğum bloğun etrafında belirtilen büyüklükte boşluktan küre oluşuyor birde yetkisi olmayan bir oyuncu yaptığı zaman worldguard olan yerleride kırıyor o düzeltilebilirmi ?Aciklamada detay vermemissin sadece kure olusturmaya calisiyorsun zannettim. "Oyuncu cikamasin"dan kastin olusan kurenin oyuncu (veya tum oyuncular?) tarafindan kirilamamasi mi?
Eger oyleyse bu isini gorur (Koyulan blogun etrafinda tam bir kure olusturup, olusturulan kurenin tum oyuncular tarafindan kirilmasini engeller):
Kod:options: yaricap: 5 sure: 30 seconds on place of light gray stained glass: set {_r} to {@yaricap} set {_center} to location of event-block loop blocks in radius {_r} of {_center}: distance between {_center} and loop-block >= {_r}-1 delBlockAfter(loop-block, light_gray_stained_glass, {@sure}) local function delBlockAfter(b: block, rb: blockdata, t: timespan): set {_bd} to blockdata of {_b} set block at {_b} to {_rb} set metadata value "UnbreakableBlock" of block at {_b} to true wait {_t} set block at {_b} to {_bd} delete metadata value "UnbreakableBlock" of block at {_b} on break: event-block's metadata value "UnbreakableBlock" is true cancel event
Ilk attigim kodda da mi cam koymuyordu (duzelttikten sonra)? Blockdatasini degistirmeyi dene (şuanda çalıştı ama küre camdan değil boşluktan oluşuyor yani koyduğum bloğun etrafında belirtilen büyüklükte boşluktan küre oluşuyor birde yetkisi olmayan bir oyuncu yaptığı zaman worldguard olan yerleride kırıyor o düzeltilebilirmi ?
minecraft:light_gray_stained_glass olabilir), ust surumleri cok bilmiyorum nasil calisiyor. Ayrica 30 saniye (ya da senin belirttigin zamandan) sonra zaten eski haline donmesi lazim.evet eski haline dönüyor fakat hala boşluk oluşturuyor cam koymuyorIlk attigim kodda da mi cam koymuyordu (duzelttikten sonra)? Blockdatasini degistirmeyi dene (minecraft:light_gray_stained_glassolabilir), ust surumleri cok bilmiyorum nasil calisiyor. Ayrica 30 saniye (ya da senin belirttigin zamandan) sonra zaten eski haline donmesi lazim.
evet eski haline dönüyor fakat hala boşluk oluşturuyor cam koymuyor
on right click:
send blockdata of target block