Minecraft FPS Sorunu

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
Bende şöyle bir sorun daha var.
Şimdi Minecraft tek kişilik oynarken FPS 60 küsür chunk updates 2-3 görünüyor neden? Ve kasmada oluyor ara sıra.

Akinos

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
chunk yüklenmesini düşürebilirsin. Yada mesafeyi kısalt, ani düşmeler bilgisayarının ısınması yada o anlık Ram kullanımına göre de değişebilir...

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
chunk yüklenmesini düşürebilirsin. Yada mesafeyi kısalt, ani düşmeler bilgisayarının ısınması yada o anlık Ram kullanımına göre de değişebilir...
Ram değil ekran kartına bağlı değil mi fps? 2 GB ramdan 1 GB kullanılıyor geriye ne kalıyor 1 GB nasıl olur lo?

crafter_alperen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
benm enaz 100-150 8 gb ram var kuzenimin 16 gb var tum ayarlar kapalı 1500-200 hatta bi ara 2000 gorduk okadar yani :D

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
Minecraft için 300mb ram yeterlidir. Mod yüklemediğiniz ve hd texture pack kullanmadığınız sürece 300mb ram ile hiçbir sorun yaşamazsınız. Tam tersine, java daha az zorlanır ve daha yüksek performans almanızı, dolayısıyla oyunlarda daha yüksek fps görmenizi sağlar. Eğer basit modlar kuracak ve hd texture pack kullanacaksanız bu oran 512mb olabilir. Büyük bir modlu minecraft dosyasına sahipseniz 768 mb verirseniz yine sağlıklı biçimde çalışır.
-------Ayrıca Optifine yüklüyse (bugün optifine'ın yapımcısının doğum günü) chunk loading'i smooth yaparsanız ani donmaların geçtiğini görebilirsiniz. Sorun işlemcinizden kaynaklı da olabilir. Veya java'ya verdiğiniz ram miktarını bir daha gözden geçirin. 512mb üzerine çıkmasını tavsiye etmiyorum. Argüman kısmına -Xmx512m -Xms256m yazmayı deneyin.
Lo otomatik 1024 ama. Şimdi 1 GB ram verili. 900 harcıyor toplamda pc geriye 1 GB var. Sorun olmaz ama.[DOUBLEPOST=1376572780,1376572704][/DOUBLEPOST]
Ben 25 fps'de oynuyordum.Haline şükret :sırıtmak:
Ormanda benimki öyle 25 fps:D çöl gibi açık arazilerde 50-60 veya 70 görülüyor. Yani kasma oluyor ben kasma olunca fpsye bakıom 60 chunk updates 0 diyor nedense.

Zorinkun

Blaze Yokedici
En iyi cevaplar
4
Java kontrol panelinden RAM verdiğinizde MC'de hiçbir değişiklik olmaz fakat Java'da olur.Benim bildiğim Minecraft'a RAM vermek için oyunu bir kod ile çalıştırmak lazım.