En İyi Bilgisayar için her şey! BİLGİSAYAR KILAVUZU

Yardımcı oldu mu?

• EVET

Kullanılan: 0 0.0%
  • HAYIR

Kullanılan: 2 100.0%
  • BİLMİYORUM

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2

KaanU1938

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Son zamanlarda her bilgisayar kullanıcısı zamanla yeni PC almak zorunda kalmaktadır.Bunların
çoğu oyun ve günlük kullanım bilgisayarlarıdır.Günlük bilgisayarlar bütçe dostu olmaktadır.

1)Oyun Bilgisayarlarının İşlemcileri

Ben size oyun bilgisayarlarından bahsedeceğim.Oyun Bilgisayarlarının işlemcileri En AZ İntel core i5 olmalıdır.

En fazla da İntel Core i7 Extreme olmalıdır.İntel Core i5 PC'ler genelde orta bütçesi olan kişiler için idealdir.
Minecraft intel core i3'te de çalışır ama,ben GTA oyunlarını kaldırsın diyorsanız en az i7 seçin.

2)Ekran Kartları
NVIDIA VEYA AMD ekran kartları tercih edin.
Genelde önerdiklerim
AMD RADEON
veya
NVIDIA GTX serisidir.

3)Ekran Kartı Kontrolleri
Bazı ekran kartlarının kendine has bir programı vardır.
AMD RADEON ekran kartları Catalyst Control Center ile,NVIDIA Ekran kartları ise MSI Afterburner ile kontrol edilir.İntelin de programı var ancak İntel gelişmiş ayar sunmuyor.

4)Tavsiye Edilen Oyun İşlemcileri ve PC'leri
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

5)Tavsiye Edilen Ekran Kartları

Zotac Nvidia GeForce GTX TITAN 6GB 384Bit GDDR5 (DirectX 11.1) PCI-E 3.0 Premium Pack Ekran Kartı 01...

6)Optifine
Optifine,Minecraft'ın video ayarları için gelişmiş bir çözüm sunar.PC değiştirmeden Minecraft'ı stabil yapmanın tek yolu.

Diğer Konular
https://forum.gamer.com.tr/threads/oyun-pcler-hakkında.145383/
https://forum.gamer.com.tr/threads/fpsi-maksimuma-Çıkartın-optifineın-yapımcısından-taktiklerle.112912/

Hsbas

Berk
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Yeni bir bilgisayar aldım ve bazı özellikleri:
- 16GB ram
- HD7950 3GB ekran kartı
- Core i7 3770K

Bunlar sadece bazı özellikleri, ve benim de önerdiğim bir ekran kartı var. HD7950. Tek kelimeyle muhteşem bir ekran kartı. Oyun performansı 7.9 üzerinden 7.9 aldı. Öneririm. Ayrıca konuya gelecek olursak güzel bir konu olmuş tebrikler :)

70 tl lik kartlarda Aero grafik, oyun performansından 7.9 alabilmekte. Bunu kıstas olarak değerlendirmeyin.
Ayrıca sistem gayet güzel, hayırlı olsun..

Konu sahibine ise ,
2)Ekran Kartları
Maalesef bu nokta intel'in zayıf noktasıdır.İntel ekran kartları Cube World'da FPS Sorunu yaşatır.Oyunlarda da iyi sonuç vermez genelde.
Tavsiye:İntel ekran kartları değil de NVIDIA VEYA AMD ekran kartları tercih edin.MSI de iyi bir seçim olabilir.
AMD RADEON ekran kartları Catalyst Control Center ile,NVIDIA Ekran kartları ise MSI Afterburner ile kontrol edilir.İntelin de programı var ancak İntel gelişmiş ayar sunmuyor.
Burada yazılan bilgilerin hiçbir tutarlılığı yoktur. Sadece elinde bulunan donanımı sabit birşeymiş gibi değerlendirmen doğru olmamış...

KaanU1938

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
70 tl lik kartlarda Aero grafik, oyun performansından 7.9 alabilmekte. Bunu kıstas olarak değerlendirmeyin.
Ayrıca sistem gayet güzel, hayırlı olsun..

Konu sahibine ise ,
2)Ekran Kartları
Maalesef bu nokta intel'in zayıf noktasıdır.İntel ekran kartları Cube World'da FPS Sorunu yaşatır.Oyunlarda da iyi sonuç vermez genelde.
Tavsiye:İntel ekran kartları değil de NVIDIA VEYA AMD ekran kartları tercih edin.MSI de iyi bir seçim olabilir.
Burada yazılan bilgilerin hiçbir tutarlılığı yoktur. Sadece elinde bulunan donanımı sabit birşeymiş gibi değerlendirmen doğru olmamış...

Sen İntel Ekran kartı kullanıp cube world oyna kasıyor mu kasmıyor mu ? NVIDIA,AMD VE MSI en iyi seçimlerdir.

Hsbas

Berk
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Sen İntel Ekran kartı kullanıp cube world oyna kasıyor mu kasmıyor mu ? NVIDIA,AMD VE MSI en iyi seçimlerdir.

MSI'ı GPU üreticisi olarak görüp, İntel'in onboard olarak bulundurduğu GPU'yu oyun kategorisinde değerlendiriyorsun.
Yaptığın yorumla ise ısrarla bunu ifade ediyor, hiçbir araştırma dahi yapmıyorsun.
Başarılar..

KaanU1938

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
MSI'ı GPU üreticisi olarak görüp, İntel'in onboard olarak bulundurduğu GPU'yu oyun kategorisinde değerlendiriyorsun.
Yaptığın yorumla ise ısrarla bunu ifade ediyor, hiçbir araştırma dahi yapmıyorsun.
Başarılar..

düzeltiyorum kardeşim.[DOUBLEPOST=1378820161,1378820123][/DOUBLEPOST]
düzeltiyorum kardeşim.

Düzelttim.için rahatlamıştır :)

Hsbas

Berk
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
düzeltiyorum kardeşim.[DOUBLEPOST=1378820161,1378820123][/DOUBLEPOST]

Düzelttim.için rahatlamıştır :)

Rahatlamakla alakası yok. Zaten eğer donanımla ilgili bir sorunum olursa kendim çözebiliyor, çözemezsemde Minecraft forumunda bu konuyla ilgili araştırma yapmıyorum..

Ayrıca hala yönetim programları konusunda sıkıntı var..

*Israrımın nedeni senin ısrarındır.

KaanU1938

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Rahatlamakla alakası yok. Zaten eğer donanımla ilgili bir sorunum olursa kendim çözebiliyor, çözemezsemde Minecraft forumunda bu konuyla ilgili araştırma yapmıyorum..

Ayrıca hala yönetim programları konusunda sıkıntı var..

*Israrımın nedeni senin ısrarındır.

Yönetim programlarını PCnet dergisi'nden aldım