Bir kızıltaş kablosunun üzerinden geçecek akımın yalnızca tek yönde gitmesine ihtiyacım vardı, fakat yineleyici kullanmak istemiyordum. Çünkü akımı çok fazla yavaşlatıyorlardı. İnternette biraz araştırdım fakat buna benzer hiçbir tasarım bulamadım. Ben de kendim yapmaya karar verdim.
Aslında her şekilde inşa edilebilir, sadece taş basamak lazım. Taş basamak bir blok aşağıdan gelen akımı yukarıya taşıyabilirken, kendi üzerindeki akımı aşağıya taşıyamaz. İşte bu konseptten yararlanarak bu küçük tasarımı yaptım.
Mavi ve pembe blokları iki farklı giriş olarak düşünürsek, pembe bloktan gelen akım sağ tarafa doğru ilerlemeye devam edecektir. Ancak mavi bloktan gelen akım sol tarafa ilerleyemez.
Üstteki resimde de gözüktüğü gibi, mavi bloktan gelen akım sol tarafa ilerleyip, pembe pistona ulaşamadı. Fakat aşağıdaki resimde, pembe bloktan gelen akım yoluna devam edip her iki pistonu da harekete geçiriyor. Mavi şalterin kapalı olduğuna (akım üretmiyor) dikkat edin.
Elbetteki burada gördüğünüz bütün blokları kullanmaya gerek yok. Fakat inşa ederken dikkat etmeniz gereken bazı ufak noktalar var. Taş basamağı içinde bulunduğu bloğun üst tarafına yerleştirmelisiniz. Eğer alta yerleştirirseniz, üzerine kızıltaş koyamazsınız. Aşağıdaki resimde sol tarafta doğru bir örnek ve sağ tarafta da yanlış bir örnek bulunuyor.
Son olarak aşağıda bu tasarımın yaptığı işin aynısını yineleyici ile yapan bir devre daha var. Ancak 1 tik gecikmeye sebep oluyor. Böyle bir ihtiyacınız olursa ve devrenizin yavaşlamasını istemiyorsanız, tasarımımın size yardımı dokunacaktır.
Rehberim hoşunuza gittiyse, bir beğeniyi eksik etmeyin. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.[DOUBLEPOST=1378883068,1378713340][/DOUBLEPOST]Bu tasarım akım doğrultucu (diyot) olarak adlandırılıyor ve Minecraft Wikia'da mevcutmuş. İsteyen şu linkten ulaşabilir:
Aslında her şekilde inşa edilebilir, sadece taş basamak lazım. Taş basamak bir blok aşağıdan gelen akımı yukarıya taşıyabilirken, kendi üzerindeki akımı aşağıya taşıyamaz. İşte bu konseptten yararlanarak bu küçük tasarımı yaptım.
Rehberim hoşunuza gittiyse, bir beğeniyi eksik etmeyin. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.[DOUBLEPOST=1378883068,1378713340][/DOUBLEPOST]Bu tasarım akım doğrultucu (diyot) olarak adlandırılıyor ve Minecraft Wikia'da mevcutmuş. İsteyen şu linkten ulaşabilir:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.