Farklı Plugin İstekleri

H4CK3RW0LF | Alicãn

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar Ben Survivalde Olabileceğini Düşündüğünüz Mod Benzeri Plugin İstiyorum Pluginer Falan Varsa Aranızda Yardımcı Olursa Sevinirim Özellikle Minimap Gibi Aslında Var Ama Mod Olan Minimap da WayPoint Koyunca Uzaktan Görülüyor Onun Gibi Yani Yeni Eşyalar Ekliyebilir Saçma Olmasın Ama Siz Survivalde Olur Kolaylaştırmaz Mantıklı Zor da Değil Diyorsanız Yollarsanız Sevinirim. Birde İron Chest Gibi Bir Mod Var Ona Benzer Sandık Çoğaltan da Olabilir Enchanment Table İçin Daha Özel Kullanışlı Şeyler Olabilir Kılıç Ekler Zırh Ekler Daha Güzel Olur Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim Beğendiysen Likelamayı ve Yorum Atmayı Unutmayın ( Popiler Böyle Diyooo :( )

>>TheLegend<<

Легенды никогда не умирают
En iyi cevaplar
4
Up Pluginer Falan Yardim Etmeyecek Sanirim ? Yok Deseniz de Yeter Yani.

Şöyle Bir Durum Var
Türkiyede Bu Tür İstekleriniz Zor Karşılanır
ki Yapabilen Olsa Dahi Bu Tür Bir Proje 1 Ay Sürebilir
Şahsen Plugin Yazabiliyorum Fakat Bu İsteğiniz Üst Düzey Bir Çalışma
Ve Ayrıca:
"Pluginer" Diye Bir Kavram Yoktur.
Paket Yapanlara Plugin Düzenleyenlere : "Devolper"
Plugin Yazanlara : "Author"
Ben Bu Grupların İkisinde de Yer Alıyorum
Lütfen Bu Tür Kavramları Doğru Kullanalım ki Doğru Kullanılsın.

H4CK3RW0LF | Alicãn

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şöyle Bir Durum Var
Türkiyede Bu Tür İstekleriniz Zor Karşılanır
ki Yapabilen Olsa Dahi Bu Tür Bir Proje 1 Ay Sürebilir
Şahsen Plugin Yazabiliyorum Fakat Bu İsteğiniz Üst Düzey Bir Çalışma
Ve Ayrıca:
"Pluginer" Diye Bir Kavram Yoktur.
Paket Yapanlara Plugin Düzenleyenlere : "Devolper"
Plugin Yazanlara : "Author"
Ben Bu Grupların İkisinde de Yer Alıyorum
Lütfen Bu Tür Kavramları Doğru Kullanalım ki Doğru Kullanılsın.

Nasıl Plugin Yapılır Biraz Bilgi Verirmisin ?

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Nasıl Plugin Yapılır Biraz Bilgi Verirmisin ?
Plugin yazabilmek için öncelikle bir Java IDE edinmelisin. Bu IDE'ler aynı zamanda java kodlarını derleyebilmektedir. IDE olarak Eclipse veya NetBeans öneririm. Ben Eclipse kullanıyorum, çünkü Türkçe karakter bakımından hiç sıkıntı çıkarmıyor.
Eclipse Java programını indirdin var sayalım, çalıştırdıktan sonra, New Project > Java Project seçip, plugininin ismini de projeye vererek plugin yazmaya başlayabilirsin.

Plugini yazman için referans kütüphanelere ihtiyacın var, bukkit'e plugin yazmak için,
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
sayfasından developer sürümü bukkit'i indirip, projeye referans kütüphane olarak göstereceksin. Bu diğer işlemlerde de öyledir, örneğin yazdığın pluginde World Edit kullanman gerekiyorsa, World Edit'i referans kütüphane gösterip, onu API olarak kullanacaksın.

Gerisi Java bilgine bağlı. Açık kaynak kodlu pluginlerin kodlarını inceleyerek öğrenebilirsin. Veya Prof. Dr. Timur KARAÇAY'ın Java Tabanlı Nesne Programlama kitabını okuyarak Java'ya iyi bir giriş yapabilirsin.

Eğer plugin yazmaya giriş yapamıyorsan, Dinnerbone'un web sitesinde pluginator diye bir uygulama var, pluginin giriş kodlarını yazıyor, plugin.yml (çok önemlidir) dosyasını oluşturuyor. Gerisini de kendin yapıyorsun...

Eğer bu anlattıklarım karışık geldiyse, Skript adlı plugini kullanmayı deneyebilirsin. Bu pluginle normalde yapılan şeylerin bir çoğunu yapabilirsin, bir nevi plugin yazmış olursun.[DOUBLEPOST=1379508570,1379508116][/DOUBLEPOST]Konunun ilk mesajındaki soruya gelince. Bukkit'e plugin ile yapılamayacak şeyler vardır. Bunları

sayfasında bulabilirsin.

Ben yine de Türkçe'ye çevireyim.
  • Oyuna yeni bir blok veya eşya eklemek.
  • Oyuncunun clientinde bir resim veya video oynatılamaz.
  • Oyuna yeni yaratıklar eklenemez, büyüklükleri değiştirilemez.
  • Oyuncunun bilgisayarında farklı bir mod, hile vb. şeyler olup olmadığı tespit edilemez.
  • Oyuna ekstra sesler eklenemez. Nota Bloğu ile midi müzikler yapılabilir.
  • Oyuncu başka bir servera gönderilemez. (Bukkit için geçerli, bu BungeeCord ve Spigot ile yapılabiliyor)
Yani anlayacağın, istediklerin PLUGIN ile yapılabilecek şeyler değil, ancak modda kalır.

H4CK3RW0LF | Alicãn

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Plugin yazabilmek için öncelikle bir Java IDE edinmelisin. Bu IDE'ler aynı zamanda java kodlarını derleyebilmektedir. IDE olarak Eclipse veya NetBeans öneririm. Ben Eclipse kullanıyorum, çünkü Türkçe karakter bakımından hiç sıkıntı çıkarmıyor.
Eclipse Java programını indirdin var sayalım, çalıştırdıktan sonra, New Project > Java Project seçip, plugininin ismini de projeye vererek plugin yazmaya başlayabilirsin.

Plugini yazman için referans kütüphanelere ihtiyacın var, bukkit'e plugin yazmak için,
sayfasından developer sürümü bukkit'i indirip, projeye referans kütüphane olarak göstereceksin. Bu diğer işlemlerde de öyledir, örneğin yazdığın pluginde World Edit kullanman gerekiyorsa, World Edit'i referans kütüphane gösterip, onu API olarak kullanacaksın.

Gerisi Java bilgine bağlı. Açık kaynak kodlu pluginlerin kodlarını inceleyerek öğrenebilirsin. Veya Prof. Dr. Timur KARAÇAY'ın Java Tabanlı Nesne Programlama kitabını okuyarak Java'ya iyi bir giriş yapabilirsin.

Eğer plugin yazmaya giriş yapamıyorsan, Dinnerbone'un web sitesinde pluginator diye bir uygulama var, pluginin giriş kodlarını yazıyor, plugin.yml (çok önemlidir) dosyasını oluşturuyor. Gerisini de kendin yapıyorsun...

Eğer bu anlattıklarım karışık geldiyse, Skript adlı plugini kullanmayı deneyebilirsin. Bu pluginle normalde yapılan şeylerin bir çoğunu yapabilirsin, bir nevi plugin yazmış olursun.[DOUBLEPOST=1379508570,1379508116][/DOUBLEPOST]Konunun ilk mesajındaki soruya gelince. Bukkit'e plugin ile yapılamayacak şeyler vardır. Bunları

sayfasında bulabilirsin.

Ben yine de Türkçe'ye çevireyim.
  • Oyuna yeni bir blok veya eşya eklemek.
  • Oyuncunun clientinde bir resim veya video oynatılamaz.
  • Oyuna yeni yaratıklar eklenemez, büyüklükleri değiştirilemez.
  • Oyuncunun bilgisayarında farklı bir mod, hile vb. şeyler olup olmadığı tespit edilemez.
  • Oyuna ekstra sesler eklenemez. Nota Bloğu ile midi müzikler yapılabilir.
  • Oyuncu başka bir servera gönderilemez. (Bukkit için geçerli, bu BungeeCord ve Spigot ile yapılabiliyor)
Yani anlayacağın, istediklerin PLUGIN ile yapılabilecek şeyler değil, ancak modda kalır.

Teşekkür Ederim Bilgilendirme İçin Java da Bilmiyorum Bilenler Yapsın Bizde Oynayalım Madem :)