Survival İcatları | Otomatik Tavuk Makinası

H4CK3RW0LF | Alicãn

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Heerkeze Merhaba Ben Alican :) Bugün Sizlere Yeterli Demir Bulduktan Sonra Survival'ımda Yapacağım ama Creative'de Yaptığım Tavuk Makinasını Tanıtacağım :) Kimseden Çalıntı Değildir Tamamen Redstone Bilgim İle Yaptım Zaten Acayip Basit Bir Şey Bakınca 'Aynen Ben Bunu Neden Akıl Edemedim?' Diyeceksiniz :) Video Çekemedim Ama Resimlerle Anlatmayı Uygun Gördüm ki Video Çekemiyorum :) Ama İcat Yaralıysa Ki Öyle Video Çekilirse Sevinirim :) Geçelim Anlatıma
Gerekli Malzemeler ;
-Normal Piston
-Fırlatıcı (Dispenser Sanırım)
-Huni x 29 (Hopper) Lakin Yapacağınız Alana Göre Değişir :)
-Blok (Cam Falan Olmasın)
-Kızıltaş x 5
-Kızıltaş Yenileyici x 3
-Kızıltaş Karşılaştırıcı
Evvet Bu Kadar :) Şimdi Anlatıma Geçelim :)
1-İlk Önce Aşağıdaki Alan Gibi Bir Yer Kazıyoruz (Alan Size Kalmış 29 Huniyle Bu Kadar Oluyor :) )
2-Yaptığınız Yerdeki Aşağıdaki Gibi Bir Fırlatıcı Koyuyoruz.
3-İşaretlediğim Huniye Bütün Huniler Bağlı Olacak Yani Huninin Birinden Geçen Eşya En Son Oradan Geçecek ve O Huni Fırlatıcıya Bağlı Olacak.
4-Etrafını Aşağıdaki Gibi Kaplıyoruz.
5-Elinizdeki Herhangi Bir Eşyayı Rastgele Bir Yere Atın , Bunu Farklı Yerlere Atmak Üzare Bir Kaç Kez Tekrar Edin.
6-Attığınız Eşya En Son Fırlatıcıya Geldiyse Doğru İlerliyorsunuz Demektir.
7- 3. İşlemdeki İşaretlediğim Huniye Bir Karşılaştırıcı Bağlayıp Resimdeki Gibi Yapıyoruz , Dikkat Etmeniz Yer Fırlatıcıya Bağlı Olan Yenileyicinin Sonuna Kadar Açık Olması.
8-Fırlatıcının Yanına Resimdeki Gibi Pistonumuzu Koyuyoruz.
9-Kızıltaşımızı Resimdeki Gibi Pistonumuza Bağlıyoruz ,Fakat Buradaki Yenileyiciyi Ellemiyoruz.
10-Fırlatıcımızın Üstünü Resimdeki Gibi Kapatıyoruz.
Sistemimizin Görünüşü Bu Biraz Daha ... Az Kaldı :) Ama Ben Siz Görmeniz Açısından Cam İle Kapladım , Tavuklarımızı Gerekince Kesmek İçin Kapı da Ekleyebiliriz.
Eğer Tavukları Kesecekseniz Resimdeki Gibi Kızıltaşı Kırınız .
Tavukları Hakladıktan Sonra Fırlatıcınızda Bir Takım Malzeme Birikir Onları Alın.
Kırdığınız Kızıltaşı Tekrar Koyarak Sisteminizi Aktifleştirin , Arkadaşlar Fazla Tavuk Olmasa Daha İyi Olur Ama Fazla Sorun da Çıkarmaz Eğer 3-5 Tavuk Aynı Anda Yumurtlarsa Huni Takılır Ve Sistem Aktif Olmaz Huniyi ve Fırlatıcının İçindekileri Alarak Sisteminizi Tekrar Aktif Edebilirisiniz.
Arkadaşlar Uğraştım Caps-Lock Tuşuna Basmaktan Parmağım Ağırdı Bir Beğeniyi Hak Ediyorum Bence. Umarım İşinize Yarar :) Ben Alican Görüşürüz :)

Zangow

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aslında 1x1'lik suyu havaya koyup yapsan daha kolay olabilir.

Zangow

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bak şimdi;havaya bir blok su koy.Altına tabela koy fakat su yaklaşık 4 blok yüksekte olsun.Sonra zemine 1 tane huni koy sonra eşya asansörü ile suyun üst çaprazındaki bloğa fırlatıcı olabilir.Resminide koyarım.Ben yaptım.