İstediğiniz Gibi Dünya Yaratmak ? | Başka Yerlerde Bulamazsınız!

H4CK3RW0LF | Alicãn

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba Arkadaşlar :)
Bugün Sizlere İstediğiniz Bloklardan Oluşan Dünya Yapımını Göstereceğim :)
Program Gerektirmez Sadece Minecraft Oyunu Lazım :p :)

Başlayalım İlk Önce ;

1-Minecraftınızı Açın.
2-Single Player'den Yeni Dünya Oluştura Tıklıyoruz.

3-'More World Options' Seçeneğine Tıklıyoruz.
4-Sağ Tarafta Bulunan 'World Type' Kısmını 'Super Flat' Deyip 'Customize' Seçeneğine Tıklıyoruz.

5-'Presets' Butonuna Tıklıyoruz.

6-Şimdi İse Kutucuğa İstediğimiz Bloğun Kaç Katman Olacağını Yazıyoruz Örnek Olarak Bir Tane Yapıyorum. Siz Google'ye 'Minecraft Eşya Kodları' Olarak Arama Yaparsanız Kodları Bulabilirsiniz ya da Oyun İçinde F3 + H tuşuna Aynı Anda Basarsanız Hangi Bloğun Üstüne 'Fare İşareti' Gelirse Yanında Kodu Yazar.

Örnek;

Kodumuzu Yazdım Şimdi Kodda Neler Var Ona Bakalım :)

Katmanlarımız Toplam 5 Tane , Zemin Elmas Bloktan Üst Kısım da Kızıltaş Bloğundan Oluşmakta ,
2. Katman Fener , 3. Katman Son Portal Çerçevesi ve 4. Katman da Büyük Mantar Bloğu :)

Hemen Acaba Yukarıdaki Gibi Olmuşmu Diye Bakıyoruz :)

Gördüğünüz Gibi Aynı Yazdığımız Gibi Olmuş Koda Gelelim Şimdi :)

Kodumuz ;

2;57,1x99,1x120,1x138,1x152;2

Şimdi Geldi Açıklamaya Şimdi Arkadaşlar Kodumuza 2; İle Başlamamız ve ;2 İle Bitirmemiz Gerekiyor.
Bir Çeşit Kodlama Gibidir Buda Sonra 1x99 Yazdık 1 Olacak Katman Sayısıdır , 99 İse Blok Sayısı Arkadaşlar Bu Her şeyi Açıklıyor Geri Kalanını Anlatmaya Gerek Yok Örnek Olarak Bir Kod Yazıp Konuyu Kapatıyorum :)

2;49,50x2,10x1;2

Bu Kodda İse Zemin Obsidyandan Oluşacak, En Üstten 50 Blok Aşağıya Kadar Çimen , Ondan 10 Blok Aşağısı Taş Olacaktır :)

Arkadaşlar Umarım Anlatılmıştır Bunu Bir Yerden Görmedim Tamamen Tesadüfen Buldum , Bir Beğeniyi Hak Ediyorum Bence Böyle Bir Ayrıntıyı Bilen Pek , Neredeyse Hiç Yoktur :)