Atatürk...

hasanterliksiz

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Evet arkadaşlar. Biraz gecikmiş olsa da , başardım en sonunda. Planım 10 Kasım'da bitirmekti fakat göründüğü kadar kolay değilmiş.
Bir arkadaşım fotoğrafçılık ile uğraşıyor.Onun özel programlarıyla resimi pixel boyutunda görüntüledik. Daha sonra teker teker pixel'e uygun minecraft bloğunu yerleştirdim ve bu portre çıktı. Zaten gecikmenin sebebi de bu teker teker işleme olayıydı. Resim kaliteli olmadığı için bazı yerleri büyütülünce bozuk çıkıyordu. Bende mecburen kendime göre doldurmak zorunda kaldım.Zaten görünce anlarsınız o bölümleri.

Neyse fazla uzatmayayım.

İşte resim :

Eğer haritayı indirip incelemek isterseniz diye link veriyorum.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Virüs kontrol resmi :

Tario76

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şey... inanmak güç bunu yapmak için programlar mevcut acaba yapılış resmi var mı ?

hasanterliksiz

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar tamemen kendim dizdim blokları. Yani herhangi bir hazır blok koyma programı kullanmadım.[DOUBLEPOST=1384445161,1384444926][/DOUBLEPOST]
Şey... inanmak güç bunu yapmak için programlar mevcut acaba yapılış resmi var mı ?

Haklısın. Bir sürü program mevcut ve ben kullanmadım hiçbirini.Tam olarak yapamıyorlar bana göre. Yani rengi tam tutturamıyorlar.Bu minecraft texturelerinin suçu değil programların eksikliği.Mesela kırmızı olması gereken yere turuncu veya balkabağı tarzı şeyler yerleştiriyorlar. Ve sanırım yanlış hatırlamıyorsam o programın ismi de imagegeneratordu. Dediğim gibi güzel yapmıyorlar. Ve de emek olmayınca o duyguyu yaşayamıyor insan.Önemli olan da bu zaten değil mi?

NeadSing

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tebrikler. MCEdit hakkında az şey bilsemde(yanlışım varsa affedin) savein içinde kendi dosyası oluyor diye biliyorum. Ama bunda yok. Diyecek bir şey yok.

hasanterliksiz

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar olumlu ya da olumsuz hiç farketmez , görüşlerinizi bana bildirdiğiniz için teşekkürler. Atamızı saygıyla anıyoruz... ( 1881 - ... )

hasanterliksiz

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
İlk olarak, oyunu yaklaşık 2,5 yıldır oynamaktayım ve püf noktalarını kolaylıkları biliyorum. İkinci olarak , en üssteki mesajımda belirttiğim gibi pixel-pixel yaptım. Mesela , 200x200 lük bir resim olsun. Bunun anlamı 200 pixel en , 200 pixel boy demektir. Bunun minecrafttaki karşılığı bloktur. Yani eğer ben 200x200 lük bir resim bulmuş olsaydım 200 blok en , 200 blok da boy yapmış olacaktım. Neyse konuyu saptırmadan söyleyeyim. Resmi pixel olarak görebileceğim düzeyde büyüttüm. Teker teker pixelleri (blok) yerleştirdim. Ve sonuç karşınızda... Yani demek istediğim oynaya oynaya öğreneceksin sende. İlla bunun gibi bir portre yapman şart değil ki. Sadece toprak ev yerine modern ev yapmakla başlayabilirsin mesela. Yapa yapa geliştireceksin.Herkes yapabilir bunu. Yeter ki pes etmeyin hemen...

hasanterliksiz

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
kardes guzel olduda oyunu ne kadar iyi bilsende bence bir program kullandin bir yerde hatan olmaliydi ama yok bence bir program var isin icinde

Gerçekten kendim yaptım. Hatta bir daha bunun gibi bir çalışma yaparsam hızlandırılmış halindeki çekimini de sizlere sunacağım.[DOUBLEPOST=1384454022,1384453794][/DOUBLEPOST]

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
İlk olarak, oyunu yaklaşık 2,5 yıldır oynamaktayım ve püf noktalarını kolaylıkları biliyorum. İkinci olarak , en üssteki mesajımda belirttiğim gibi pixel-pixel yaptım. Mesela , 200x200 lük bir resim olsun. Bunun anlamı 200 pixel en , 200 pixel boy demektir. Bunun minecrafttaki karşılığı bloktur. Yani eğer ben 200x200 lük bir resim bulmuş olsaydım 200 blok en , 200 blok da boy yapmış olacaktım. Neyse konuyu saptırmadan söyleyeyim. Resmi pixel olarak görebileceğim düzeyde büyüttüm. Teker teker pixelleri (blok) yerleştirdim. Ve sonuç karşınızda... Yani demek istediğim oynaya oynaya öğreneceksin sende. İlla bunun gibi bir portre yapman şart değil ki. Sadece toprak ev yerine modern ev yapmakla başlayabilirsin mesela. Yapa yapa geliştireceksin.Herkes yapabilir bunu. Yeter ki pes etmeyin hemen...

Doğru her resim piksellerden oluşur o detayı unutmuştum ben yakınlaştırıp bakmak basit ama çok zekice herkeSin aklına gelebilecek bir şey değil bu arada yaptığın diğer şeyleri de paylaşırmısın lütfen?

hasanterliksiz

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Doğru her resim piksellerden oluşur o detayı unutmuştum ben yakınlaştırıp bakmak basit ama çok zekice herkeSin aklına gelebilecek bir şey değil bu arada yaptığın diğer şeyleri de paylaşırmısın lütfen?

Evet , zaten programlarda bu mantıkla çalışıyor.Pixellerin rengini renk kodu olarak alıyorlar daha sonra buna en yakın renk kodunu (minecrafttaki) karşılaştırıyorlar.Daha sonra uyuşan renk kodlarının bilgisini alıp bloğu yerleştiriyorlar.Ben eğer program kullanmış olsaydım emin olun bu pixel art çok daha iyi olurdu.Yani sanki fotoğrafı oraya yapıştırmışssın gibi olurdu.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Tebrikler. MCEdit hakkında az şey bilsemde(yanlışım varsa affedin) savein içinde kendi dosyası oluyor diye biliyorum. Ama bunda yok. Diyecek bir şey yok.
İçinden McEdit Temp Dosyasını silipte Paylaşmak Zor Bir Şey değil :D