- En iyi cevaplar
- 0
Arkadaşlar geçen sefer skyrim türkçe yamasını kontrol etme amacıyla oyunçeviriye girmiştim. Merak edenlere iyi haber %95 1 aya çıkar.
Her neyse aslında konu bu değil ama konuyu birazdan buraya bağlayacağım, girdiğimde yamanın açıklama bölümüne bir hikaye yazıyordu.
Hoşuma gitmedi desem yalan söylerim hikaye, ilk önce ağır geldi ancak yavaş yavaş vermek istediği mesajı anladım.
Hikaye Şuydu
Her neyse şimdi bunu nereye getirmek istediğimi anlayamayan arkadaşlar için konuyu dolandırmadan anlatmak istiyorum.
Biliyorum şimdi inkar etmeyin çoğunuz, Haritalar bölümünde özellikle çömez arkadaşların konusuna girip;
"Resim Yooookk!, Resim olmazsa İndirmeem!" gibi mesajlar yazıyorsunuz. Aslında sizin niyetiniz tam da bu hikayeyle aynı.
Haritayı indirmek değil, resimimiz yok diye ağlamak istiyorsunuz. Buna kaymakamlar da bir şey yapamaz hikayedeki gibi.
Sonuç olarak geleceğim bir nokta şudur ki resim olmayan konuların forumu kirlettiğini düşünüyorsunuz ama attığınız mesajlarla yere atılmış bir çöpü tenekesine atmak yerine, tekme atıyorsunuz.
Size yapmayın böyle şeyler demiyorum çünki yapacaksınız herzaman biliyorum.
Bakın üye olarak uyarmak hakkınız ve kısmen göreviniz ama kamyonla mevzuya gelmiş gibi ardı arkası gelmeyen uyarı mesajları yazmanıza gerek yok biri yazmışsa çıkın konudan.
Neyse söyleyeceklerim bu kadar, iyi akşamlar ve iyi forumlar herkeze
Her neyse aslında konu bu değil ama konuyu birazdan buraya bağlayacağım, girdiğimde yamanın açıklama bölümüne bir hikaye yazıyordu.
Hoşuma gitmedi desem yalan söylerim hikaye, ilk önce ağır geldi ancak yavaş yavaş vermek istediği mesajı anladım.
Hikaye Şuydu
Günün birinde uzak bir ilçeye yeni bir kaymakam atanmış. Demişler ki Kaymakam Bey şu köyümüzün yolu yok. Kaymakam hemen mühendisini, planlamacısını alıp köyün yolunu tutmuş. Köyü ve araziyi incelemişler ve köyün meydanında köyün ileri gelenleriyle toplanmışlar.
Kaymakam demiş ki "yol şuradan geçsin, şu iki tarlayı bölelim." O iki tarlanın sahipleri atılmış hemen ortaya, karşı gelmişler, ekmeğimize mani olmayın, buna ne hakkınız var demişler.
Kaymakam sonra demiş ki "o zaman şu üç evin yerini değiştirip yolu oradan geçireyim." O evlerin sahipleri çıkmış meydana, hayatta izin vermeyiz, böyle iş mi olur, bizim tarlamız, bahçemiz, ahırımız, alışık olduğumuz bir düzen var.
Kaymakam ne çözüm bulduysa karşı gelenler olmuş. Sonunda kaymakam yanındakilere "Yahu bu nasıl iştir, ben bu köye yol yapmaya geldim, iki tarlaya da üç eve de kıyamadılar" deyince muhtar cevabı yapıştırmış: "Beyim sen boşuna yorulmuşsun, biz yol değil yolumuz yok diye ağlanmayı isteriz."
Bu projede, çocukluğumda dinlediğimi bu hikaye çok defa aklıma geldi.
Oyun içi videolar yayınladım, insanların düşüncelerini almak için yorumları açık bıraktım. İnsanlar bana, ekibe, bla bla bla... (kısa kesilmiştir).
Her neyse şimdi bunu nereye getirmek istediğimi anlayamayan arkadaşlar için konuyu dolandırmadan anlatmak istiyorum.
Biliyorum şimdi inkar etmeyin çoğunuz, Haritalar bölümünde özellikle çömez arkadaşların konusuna girip;
"Resim Yooookk!, Resim olmazsa İndirmeem!" gibi mesajlar yazıyorsunuz. Aslında sizin niyetiniz tam da bu hikayeyle aynı.
Haritayı indirmek değil, resimimiz yok diye ağlamak istiyorsunuz. Buna kaymakamlar da bir şey yapamaz hikayedeki gibi.
Sonuç olarak geleceğim bir nokta şudur ki resim olmayan konuların forumu kirlettiğini düşünüyorsunuz ama attığınız mesajlarla yere atılmış bir çöpü tenekesine atmak yerine, tekme atıyorsunuz.
Size yapmayın böyle şeyler demiyorum çünki yapacaksınız herzaman biliyorum.
Bakın üye olarak uyarmak hakkınız ve kısmen göreviniz ama kamyonla mevzuya gelmiş gibi ardı arkası gelmeyen uyarı mesajları yazmanıza gerek yok biri yazmışsa çıkın konudan.
Neyse söyleyeceklerim bu kadar, iyi akşamlar ve iyi forumlar herkeze
Son düzenleme: