Chat bölümünden konuşturma nasıl yapılıyor?

SEKO7

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar.Forumdaki ilk günüm ve konum.Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.Benim asıl sorumsa map yapımcılarının yaptıkları chat bölümünden konuşturmanın nasıl olduğu.

Yardım ederseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

SEKO7

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
İnternet'te komut bloklarıyal ilgili araştırma yapdım ama bulamadım çok bir şey.[DOUBLEPOST=1388834044,1388833890][/DOUBLEPOST]Youtube'dan izlediğim bir video sayesinde buldum.İlgin için teşekkür ederim.

sleepypixxel

Zombi Katili
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
/say istenilenMesaj komutuyla mesaj gönderebilirsin. Anvil / Örs ile komut blokuna verdiğin isim de chatte mesajın sahibi olarak görünecektir.

SEKO7

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.[DOUBLEPOST=1388849260,1388834712][/DOUBLEPOST]Arkadaşlar bir kaç sorum daha var.Fotoğrafta söyleyen kişinin ismi renkli yazılmış.Ayrıca her konuşma için ayrıca bir düğmeye basılması olayı biraz uzun.Bir basışta tüm konuşmayı nasıl aktarabilirim?[DOUBLEPOST=1388849291][/DOUBLEPOST]@sleepypixxel

sleepypixxel

Zombi Katili
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.[DOUBLEPOST=1388849260,1388834712][/DOUBLEPOST]Arkadaşlar bir kaç sorum daha var.Fotoğrafta söyleyen kişinin ismi renkli yazılmış.Ayrıca her konuşma için ayrıca bir düğmeye basılması olayı biraz uzun.Bir basışta tüm konuşmayı nasıl aktarabilirim?[DOUBLEPOST=1388849291][/DOUBLEPOST]@sleepypixxel

İlk önce tüm konuşma olayını cevaplayayım. Bunu yapmak için kullanılan mantık aynı sadece işin içine biraz redstone / kızıltaş bilgisi giriyor. Kısaca ilk cevabı verdikten sonra birkaç saniye bekleyip konuşmaya devam etmesi için her konuşmayı bir komut blokuna ekleyip aralarında repeater / (Türkçe versiyondaki adını bilmiyorum) yardımıyla gecikme ekleyebilirsin.
Soru cevap kısmı da bu yöntemle daha gelişmiş devreler kurup yapılıyor ama o kadar iyi değilim redstone konusunda.

Renkli yazı için de malesef MCEdit filtresi kullanman gerekli eğer oyuncuya mod yükletmek istemiyorsan. Yapman gerekenler bu videonun 6:05 süresinde gösterilmiş sethbling tarafından.

Dosyayı bu linkten veya video açıklamasından indirebilirsin.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Kolay gelsin.

gazozcuk1907

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
/give oyunadınız 137 yazınca gelen block ile yapılır blocka sağ tıkla /say aaa yaz aktifleştiğinde aaa yazar sohbette