Bundan çok çok öncesiydi. Oyun DonanımHaber forumunda çok popülerdi. O zamanlar bir crack bulup oradaki genel servera girmiştim. 10-15 kişi kadar kişi vardı. Arka tarflara gidip sığınacak ev yapmaya çalışmıştım, sonrasında madene inmiştim. Ardından diğerlerinin yaptıkları evleri görmüştüm, çok beğenmiştim o evleri. Herkes survival modda oynuyordu. Sürüm kaçtı hatırlamıyorum. Sonrasında yıllar boyunca girmedim ve 1.5.2 ile AktifCraft'ta yeniden oyuna girdim, bir süre şans tanıyayım oyuna dedim ve pek beğenmedim oynamayı. Factions falan bana çok saçma geldi, akıl mantık yoktu bana göre daha önce onlarca MmoRPG oynamış biri olarak. 1 ay kadar AktifCraft'ta oynadıktan sonra kendi sunucumu kurmaya karar verdim.
CraftTR adında bir sunucu açtım, web site üyelik, otomatik vip'lik alım sistemi vb. her şeyi ayarlayana kadar oyuncu sayısı 150'yi bulmuştu. Hub serverdı ve 4 bölümü bulunuyordu. Özellikle o serverda yanımda olan @
ilayda26 , @
EmreDSTN ve diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Bu serverın malieyeti aşırı artmıştı oyuncu sayısından dolayı, ben de oyuncu sayısından kısmak istemedim. Bunun yerine sunucuyu kapatmaya karar verdim. Bir süre duyuru yaptıktan sonra şu an bulunduğum servera geçtim ve CraftTR'de VIP satın alan 5-6 arkadaşı da oraya transfer edip sürelerini sıfırlamıştım.
Zaten benim maceram ondan sonra başladı