-Minecraft Hakkında İlginç Bilgiler 3-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
[=Minecraft Hakkında İlginç Bilgiler 3=]
  • Eğer Yanan Bir Pasif Hayvan (Koyun Hariç) Ölürse, Eti Kızarmış Düşer.
  • "-" Karakeri Tabelaların Dışına Sıçrar.
  • Lav, Cehennemde 7 Blok İlerler İken Yeryüzünde 4 Blok İlerler.
  • Buzun Üstüne Ruh Kumu, Ruh Kumunun Üstüne Örümcek Ağı ve Elinizde Kılıçla Defans Yapıp Yürürken, Normal Eğilme Hızınızın %98.7'sini Katletmiş Oluyorsunuz. Yani En Yavaş Hızdır.
  • Enderman'lerin Sesleri, Aslında Minecraft Yazılarından Alınmıştır. Başındaki Yazıların Karmaşıklığını ve Baş Harflerini Bir Araya Getirerek Yapılmıştır. (Koorp)
  • Bazen Enderman'ler Suya Girince Size Saldırmayı Bırakıp Pasif Olurlar.
  • Demir Golemler ve Kurtlar Barışçıl Modda Saldırgan Olabilen Tek İki Mob'dur.
  • Her Chunk 65.059 Bloktan Oluşurlar. Bunun Yarısı Havadır.
  • Eğer X ve Z Ekseniniz 16'nın Yakında İse Slime Bataklığı Çöl Olsa Dahil Çıkabilir.
  • Normale Göre, Her Chunk'ta 3 Elmas Madeni Vardır.
  • Bilinen En Büyük Elmas Maden Topluluğu, 25 Bloktur.
  • İçinde Domuz Bulunan Bir Vagonu Ters Kontroller İle (Domuzda Eğer Var İse) Araba Gibi Sürebilirsiniz.

Lav: 1000 Sn.
Odun: 2.5 Sn.
Fidan: 1 Sn.
Kömür: 80 Sn.
Odun Kömürü: 75 Sn.

Dayanabilir.
  • Her Canlıyı Olta İle Çekebilirsiniz (Pasif ve ya Zararlı)
  • Ejderha Yumurtasını Önce Bir Bloğu Kırmayı Denerken Aniden Fareye Basılı Tutarak Yumurtanın Üstüne Getirip Kırabilirsiniz.
  • Ender İncisi, Kartopu, Patlayan Yataklar ve Yumurtalar Sondaş Ejderha'ya Kılıçtan Çok Zarar Verir.
  • Her Chunk'taki Altın Madeni Sayısı Normal Olarak 9'dur.
  • 7 Altın Madeninin Değeri 3 Elmas Madenine Eşittir.
  • Balçıklar Yüzemeyen Tek Mob'dur.
  • Balçıklar Tek Bir Çizgide Zıplarlar.
  • Ruh Kumu "Blok" Olarak Blokların En Kısasıdır. Sandığı 1mm İle Geçer.
  • Bir Resmin Altına Meşale Vs. Koyabilirsiniz.
  • Bir Kapının Üstüne Resim Koyup Onu Gizli Tutabilirsiniz.
  • Zindanlar Yeryüzünde Bulunabilirler.
  • Her Mob Vagona Binebilir!
  • Düşmüş Bir Eşya Giden Vagonu Durdurabilir.
  • Normal Zorluk Derecesine Kadar Aldığınız Her Zehir Sizi Öldürmez. Sadece Yarım Kalp Bırakır.
  • Zor Zorluk Derecesinde Zehirler 3,5 Can Alır ve Sizi Sonunda Öldürür.
  • En Zor Zorluk Derecesinde Mob'lar 15 Blok Ötenizde Spawnlanabilir.
  • Zor Zorluk Derecesinde Mob'lar 20 Blok Ötenizde Spawnlanabilir.
  • Normal ve Kolay Zorluk Derecesinde Mob'lar 30-20 Blok Arasında Spawnlanabilir.
  • Kızıltaş Madeninin Üstünden Geçmek Kızıltaşı Tetikler ve Işık Yayar. Aynı Zamanda Enerji Kaynağıdır.
  • Kılıçlar Sondaş Ejderha İle Savaşırken Canlarını Yitirmezler.
  • Pistonlar Yardımı İle (İterek) Demir ve ya Kar Golemi Yapamazsınız. Çünkü Java'da Böyle Bir Kod Yoktur.
  • Pistonlar Tabelaları, Katman Kayasını ve Obsidyeni vb. Blokları İtemezler. Ağır Gelir.
  • Patlayan TNT'ye Ok Atmak Okun Geri Dönmesine Neden Olur.
  • Su İle Yukarı Çıkarken Bloğun Yanına Geldiğinizde Yavaşlarsınız.
  • Komple Bir Büyü Kütüphanesi Yapmak, 270 Şeker Kamışı, 480 Tahta ve 90 Deri Harcar.
  • Eskiden Her Mob "Hi" ve "What's Up" Gibi Kelimeler Söylerken, Bu, Alpha'da Değiştirilmiş.
  • Nota Bloğunun Üstüne Blok Koyarak Nota Bloğunu Bass Yapabilirsiniz.
  • Bir Eşyayı İkincisi İle Elinizle Tamir Etmek Eşyaya %10 Bonus Dayanıklılık Verir.
  • Makaslar Yünleri Keserken Dayanıklılık Yitirmezler.
  • Ruh Kumunun Üzerinde Şu Güne Kadar Ölen Her İnsanın Kafatasının Kalıbı Durmaktadır.
  • Kılıçla Defans Yaparken Biryeri Kazmak Olanaklıdır.
...

-TehPostman

slayer23

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
süper bilgiler cidden bende bazılarını bilmiyodum hatta bildiğim neredeyse 2-3 taneydi :)

98IamLegend98

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
  • Enderman'lerin Sesleri, Aslında Minecraft Yazılarından Alınmıştır. Başındaki Yazıların Karmaşıklığını ve Baş Harflerini Bir Araya Getirerek Yapılmıştır. (Koorp)
onlara yazı demiyoruz splashes diyoruz

ProfeniX

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
  • Balçıklar Yüzemeyen Tek Mob'dur. Yeni 1.8 snapshotunda balçıklar yüzüyor inanmayan araştırsın iki video açsın görür zaten :)

LordOfRavens

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
O değil de, Endeermanlar ne zamandan beri yüzüyor? Demir golemler de yüzmektense su altında yürümeyi tercih ediyor. Kardan adamlar ise sudaki blazelerle aynı sonu paylaşıyor.

DjBora

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
1
Bende şöyle duymuştum ; "Minecraft'ta Elmas Kazma ile Bedrock (Türkçesini bulamadım yatak taşı mı ne :D Yani şu en altta bulunan kırılmaz taş) 10-14 saate kırılır"
Bence doğru olabilir ve kim yaptıysa tamamen bir İŞSİZ

slayer23

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende şöyle duymuştum ; "Minecraft'ta Elmas Kazma ile Bedrock (Türkçesini bulamadım yatak taşı mı ne :D Yani şu en altta bulunan kırılmaz taş) 10-14 saate kırılır"
Bence doğru olabilir ve kim yaptıysa tamamen bir İŞSİZ

evet doğru adıda katman kayası ama 10-14 saat değil neredyse minecraft günü ile 3-4 haftada kırılıyor :)

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Çeviri mi bu? Ya otomatin bir çeviri ya da grameri bozuk bir kişi tarafından yazılmış. Ama güzel :D

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
  • Ruh Kumunun Üzerinde Şu Güne Kadar Ölen Her İnsanın Kafatasının Kalıbı Durmaktadır. şunu anlamadım. :D
Hikayeye göre zombiler var. İnsanlardı bir ara onlar da[DOUBLEPOST=1392663448,1392663411][/DOUBLEPOST]
onlara yazı demiyoruz splashes diyoruz
Türkçesini diyoruz. Splashes'ı çevir gel.[DOUBLEPOST=1392663513][/DOUBLEPOST]
O değil de, Endeermanlar ne zamandan beri yüzüyor? Demir golemler de yüzmektense su altında yürümeyi tercih ediyor. Kardan adamlar ise sudaki blazelerle aynı sonu paylaşıyor.
Enderman'ler yüzüyormu dedim ben orda? Hipermetropsun değilmi.[DOUBLEPOST=1392663569][/DOUBLEPOST]
evet doğru adıda katman kayası ama 10-14 saat değil neredyse minecraft günü ile 3-4 haftada kırılıyor :)
10-14 Saate Elmas Kazma Kırılır. Ve Bedrock'un Üzerindeki Emek Boşa Gider