Minecraft'ta Yeni Dönem

JohnLocke

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Güncel "Katılanlar" Listesi
JohnLocke
Xnjika
Minecraftplayerr
xJLove

Herkese iyi günler. Ben JohnLocke, tanıyan tanır demeyeceğim yine söyleyeyim; Türkiye'nin en eski ve en bilinen birliklerinden biri olan (hatta en eskisi ama aksini iddia edenler var neyse polemiğe girmeyelim :D ) IVReich'ın lideriyim. Bu kadar zaman sonra bu foruma gelmemin sebebi, internette rastgele gezinirken başlıkları görmem ve herkesin aynı şeyden şikayetçi olduğunu farketmem oldu. Biz, 17 Nisan 2011'de sadece ve sadece "Türk Minecraft'ını geliştirmek ve seviyeli bir oyun düzeni kurmak" için kurulduk. Bu güzel amacımız da kısa zamanda bizi güçlü ve birlik ruhu gelişmiş bir ekip yaptı. Biz kurulduğumuzda (resmen geçmişe gittim :D) Türk Minecraft'ı bazı pürüzler hariç harikaydı. Kaliteli bir oyun dönüyordu. O zamanki düşmanlarımız bile harika insanlardı ki şuanda birçoğuyla iletişim halindeyiz. Yine oynasalar yine düşman oluruz fakat düşmanlığımız sadece oyunda kalır.
Lafı uzatmayacağım. Bildiğiniz gibi oyuna "Enchant" zımbırtısı geldiğinden beri Minecraft'ın yaş ortalaması, özellikle Türk oyuncular adına bir hayli düştü. Böyle olunca da oyunu "Zevkine oynamak" kavramının yerini "Pro 4 Satılır" aldı. Arkadaşlar, bu yazıyı okurken içinizden bir ses "Aynen ya" diyorsa siz de Minecraft'ı zevk ve yaratıcılık için oynuyorsunuz demektir. Ve eğer siz de bizim gibi düşünüyorsanız, artık bu gidişe dur deme zamanı geldi.
Bu başlık sürekli olarak düzenlenecek ve güncel kalacaktır. Şimdi tespit ettiğim önemli sorunları yazıyorum:
Yaratıcılık çok düştü. Oyun "Sandbox Survival Game" iken "MMORPG" imiş gibi oynanmaya başlandı.
Serverlarda açılan saçma sapan "Warp Lapis" gibi insanları tekdüze bir oyun oynamaya yönlendiren yapılar mevcut
Türk serverlarında ekonomi 0. Jobs pluginiyle herşeyi hallettiğini zanneden adminler kol geziyor. Halbuki kaynaklardan para elde edilse ve marketlerde bazı eşyalar satılmasa oyuncular arası ticaret güçlenecek
Hile kullanan oyuncular, bunlar arasında benim en sevmediğim durumdur. Minecraft'ın Metin2'ye dönüştüğünün göstergesidir.
Yaratıcılıktaki zayıflık: Yabancı oyuncular redstonelarla bilgisayar bile yapabiliyorken, biz redstoneları sadece "Karpuz tarlalarında" kullanıyoruz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tüm bu sorunları çözmenin tek yolu da, bizim gibi düşünen ve kaliteli bir oyun isteyen Minecraft oyuncularını, gerekse Factionlar arası ittifak olarak, gerekse başka gruplar olarak bir araya toplamak, yeni oyunculara iyi oyuncu bilinci aşılamak ve oyunun zevkini kaçıran insanlara karşı birlikte hareket etmek diye düşünüyorum.
Okuyan herkese teşekkürler.
Heil.
-JohnLocke / IVReich - Führer

Son düzenleme:

xJLove

Yeni Doğmuş
En iyi cevaplar
0
Minecraft 26 yıldır oynayan tecrübeli biri olarak düşüncelerine katılıyorum. HEIL !

ParvulaPX

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
IVReich Klanına Alımlar Olacakmı ? Ben Sizin Gecen Seneki Adminciginizdim :)