İyi Bir Kanal Olmanın Yöntemleri

FarukYazici

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Değerli forum üyeleri,

Eminim ki her kanal sahibi iyi bir kanala sahip olmak ister. Peki bunun için ne yapmalı ? Aslında o kadar zor değil ! Biraz ciddiyet ve öz güven her şeyi çözebilir. Tabi bilgi de olmazsa olmazlardan;

• Ciddi olun ! Konuşmalarınızda alakasız kelimeler ya da sizi gözde düşürecek kelimeler kullanmayın. Bu sizin saygınlığınızı azaltacaktır.
  • Diksiyon çok önemli ! Güzel bir Türkçe izleyicilerinizi etkileleyecektir. Diksiyonun düzgün olması, kelimelerin yutulmaması anlatımı güzelleştirecek ve akıcılaştıracaktır.
  • Hazırlık yapın ! Videonuzu bir televizyon programı gibi düşünün. Önceden hazırlık yapın. Konuşmanızı hazırlayın ve hata olup olmadığını önceden kontrol edin.
  • Ekranı sarsmayın ! Video çekerken (gerek oyunu içi, gerek kendinizi çekerken) ekranı sağa-sola hızlıca sallamayın. Bu yayın kalitenizi düşürecek, izleyiciyi kısa sürede sıkacaktır.
  • Kendinize güvenin ! Yayın esnasında, kendinizi sıkmayın. İnsanlar ne der ? demekten de kaçının. Sadece en iyiyi yapmaya odaklanın ve kendinizi motive edin. Öz güven bu işin olmazsa olmazı !
  • Hep bir ağızdan konuşmayın ! Çok kişi ile video çekiyorsanız, hep bir ağızdan konuşmaktan kaçının. Bu sizin izleyici karşısındaki "deneyim seviyenizi" düşürecek ve size bir eksi puan olarak dönecektir. Ayrıca bu durum, ifade eksikliğine de sebep olacaktır.
  • Hız yapmayın ! Hızlı konuşmayın, hızlı hareket etmeyin, yazıları hızlı yazmayın ! İzleyicinin anlayabileceği şekilde yapın her şeyi. Hız, yalnızca video sürenizi kısaltacaktır. İzleyicinin kafasında hiçbir şey canlanmadan video bitecek ve izleyici memnuniyetiniz düşecektir. Unutmayın "Acele işe şeytan karışır."
  • Yorumları değerlendirin ! Videonuza yapılan tüm iyi-kötü eleştirileri alın ve değerlendirin. Kendinize buralardan bir takım dersler çıkarın. Size küfür hakaret içeren mesajlar var ise izleyicilerinize TCK 125. Maddeyi hatırlatın.
İyi oyunlar/forumlar.

Son düzenleme:

MelihCeku

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dediklerine göre iyi ama az popüler bir kanalım var. Haha :D. ama türklere kanalında bas bas küfür eden adam ve ya gereksiz ve anlamsız diğer lisan değişikleri gerek anca o zaman videolarını izlicek az beyinli insanlar bulabiliyosun. :)

ekstra olarak videonuzu sadece çekimle değil çekimden sonra yaptığınız montajla güzelleştirmelisiniz. eğer montajda güzel değilsen videonun değeri yoktur. iyi bir video yapana kadar kendinizi eğitmeniz gerekir.

kanalım:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

FarukYazici

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Dediklerine göre iyi ama az popüler bir kanalım var. Haha :D. ama türklere kanalında bas bas küfür eden adam ve ya gereksiz ve anlamsız diğer lisan değişikleri gerek anca o zaman videolarını izlicek az beyinli insanlar bulabiliyosun. :)

ekstra olarak videonuzu sadece çekimle değil çekimden sonra yaptığınız montajla güzelleştirmelisiniz. eğer montajda güzel değilsen videonun değeri yoktur. iyi bir video yapana kadar kendinizi eğitmeniz gerekir.

kanalım:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Sayın MelihCeku,
Montaj konusunda gerçekten çok haklısınız. Şahsi olarak böyle bir yeteneğim olmadığı için maddelere yazmak aklıma dahi gelmedi doğrusu. Kanalların işleyişlerinde, küfür vs. demişsiniz. Küfür, toplumsal ahlak kurallarına aykırı olduğu için şahsen pek desteklemiyorum. Ancak sizin kararınızdır yine de saygı duyuyorum.
İyi forumlar.

MelihCeku

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
biraz düşündükten sonra şuna karar verdim iyi bir kanal olmak için bular gerekli. evet , ama bunlar populer bi kanal olmak için hiç gerekli şeyler değil. bence populer olmak için ya uyanık ya da çok yaratıcı olmak gerekiyo. yani insanları yaptığın videoyla şaşırtman gerekir. bir video daki cazırtı es geçilebilir ama videonun sıkıcı olması es geçilemez bir gerçektir.

FarukYazici

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
biraz düşündükten sonra şuna karar verdim iyi bir kanal olmak için bular gerekli. evet , ama bunlar populer bi kanal olmak için hiç gerekli şeyler değil. bence populer olmak için ya uyanık ya da çok yaratıcı olmak gerekiyo. yani insanları yaptığın videoyla şaşırtman gerekir. bir video daki cazırtı es geçilebilir ama videonun sıkıcı olması es geçilemez bir gerçektir.
Eski bir iş adamı şöyle söylemiş: Nam olsun, kar olmasın. Bunu kanal işine çevirince; varsın ünlü olmayalım ama kaliteli olalım... Size hak veriyorum ancak; yukarıdaki maddeler olmadan, ünlü olmak biraz zor. Düşünün ki;
  • Videoyu çeken üç kişi var, üçü de aynı anda konuşuyor, kim ne diyor anlaşılmıyor, kafanız beyniniz patlıyor, kapatıyorsunuz.
  • Çok hızlı gelişiyor her şey. Ekranı öyle bir sarsıyor ki sizin mideniz bulanıyor, başınız dönüyor, kapatıyorsunuz...
  • Türkçe konuşuyor ama ne dediği belli değil. Bir zaman sonra "Bu ne diyor yahu" diyor ve kapatıyorsunuz...
  • Hazırlık denen bir durum yok, sürekli "ııııı, eeeee" şeklinde sesler çıkarıyor ve yine kapatıyorsunuz...
Bunların olmadığı ortamda ün de pek gelmez sanıyorum, ancak herkesin görüşü farklıdır saygı duyuyorum.