Nikola Tesla kimdir?

Nikola Tesla iyi midir kötü müdür?

• iyi

Kullanılan: 4 66.7%
  • kötü

Kullanılan: 2 33.3%

• Kullanılan toplam oy
    6

BatuhanSteveÖzbatir

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
herkes zanneder ki ampulü Edison buldu fakat Nikola Tesla bulmuştur fakat Tomas Edisonla Rakiptiler bir tahminime göre(ama benim tahminim) fakat bir hile ile Edisonun bulduğu sayılıyor diye düşünüyorum(fakat Türkiyeyi kastedersek) Nikola Tesla:
10 Temmuz 1856 yılında doğmuş Sırp asıllı bir bilim adamıydı. 7 Ocak 1943 tarihinde 86 yaşındayken bir otel odasında kalp yetmezliğinden hayata veda etti. Mühendislik üzerine eğitim aldı. 1875 yılında Avusturya Graz Politeknik okulunda, daha sonra ise Prag’da bulunan Charles Ferdinand Üniversitesi’nde eğitim aldı.

1884 yılında Avrupa’dan ABD’ye gelmiş ve Thomas Edison’un şirketinde çalışmıştır. Daha sonra yolları ayrılmış ve birbirlerine rakip olmuşlardır
Onunun yaptığı düşünülen olaylar:
Tunguska Olayı
1908 yılında Sibirya’da meydana gelen Tunguska olayında bir kuyruklu yıldız parçası ya da meteorun yere çarpması sonucu oluşan büyük bir patlamananın, Nikola Tesla’nın bir deneyi sonucu olduğu idda edilmektedir.

Haarp
İddalara göre Haarp projesi ile söylenenlerin dışında iklimler değiştirilebiliyor, depremler yapılabiliyor. Bu teknolojinin temelini ise Nikola Tesla’nın çalışmaları var.

Philadelphia Deneyi
USS Eldridge adlı 1240 tonluk dev gemi iddalara göre dakikalar içinde 600 km uzağa gidip gelmiştir. Deneyin temelinde Einstein’in bir teorisi varken Nikola Tesla’nın deney çalışmalarında yer aldığı iddalar arasında.

O zamanlar Nikola Teslayı bir Tanrı olarak düşünmüşler

Aslında Nikola Teslanın amacı bütün dünyaya bedava elektrik yaymakmış...Ve bunu kablosuz elektrik santraliyle çözmeyi düşünmüş
Tesla mikroplardan çok korkar ve sık sık ellerini yıkarmış.
Otelde kaldığı zaman oda numarasının üçe bölünebilen bir sayı olmasında ısrar edermiş.
Yuvarlak cisimleri sevmezmiş. Mesela masalarının kenarları her zaman sivri olurmuş.
Uzaktan kumanda gibi icatları vardır
Herkes o yaşlanınca onun delirdiğini zannetmiş

Aslında kablosuz elektrik santrali Mısır Piramidiyle aynı mantıkta çalışır eğer mısır piramidiyle ne alakası var derseniz sunumumu nasıl göndereceğimi bilmiyorum fakat prezi hesabımda var isteyene (ve prezisi olana) hesaplarını söylerse sunumumu atarım

Kısaca Bu Kadar...Okuyan ve Beğenenlere Saygı ve Sevgimi iletirim.Bu arada bazı yerler alıntıdır

Son düzenleme:

Alcatrazhan

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Yani şu yazdıklarından tek anladığım fen sınavın yakın zaman içinde ve sen Nicola Tesla ile ilgili aklında kalanları yazdın ?

BatuhanSteveÖzbatir

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
eğer dikkat ederseniz altta en kısa yapabileceğim açıklama yazıyor ve bazı yerlerde alıntılar vardır yazıyor lütfen dikkat! aslında yazdığım şey için özür dilerim ama sizin görüşünüz beğenmemiş olabilirsiniz unutmayın ki ben 5. sınıfım o yüzden yeterince bilgi verememiş olabilirim ama yinede teşekkürler[DOUBLEPOST=1396804188,1396803969][/DOUBLEPOST]en azından değerlendirmişsiniz ben hiç yorum gelmez diye düşünüyordum

ShouldToBe

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
birkaç ülkede zaten nikola teslanın ampülü bulduğu kabul ediliyor ama hangi ülkeler hatırlamıyorum

Praetorian

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
eğer dikkat ederseniz altta en kısa yapabileceğim açıklama yazıyor ve bazı yerlerde alıntılar vardır yazıyor lütfen dikkat! aslında yazdığım şey için özür dilerim ama sizin görüşünüz beğenmemiş olabilirsiniz unutmayın ki ben 5. sınıfım o yüzden yeterince bilgi verememiş olabilirim ama yinede teşekkürler[DOUBLEPOST=1396804188,1396803969][/DOUBLEPOST]en azından değerlendirmişsiniz ben hiç yorum gelmez diye düşünüyordum

Bir sonraki sefere az daha bilgi topla.. aydınlat milleti :D
Mesela ilk kablosuz taşınabilir ışıklı elektrik aparatını buldu.. ama tam olarak ampul de değildi %50 ampul %50 fener

LordOfRavens

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Nikola Tesla'nın yüksek voltaj uzmanı olduğunu ve yaşlandığında bazı kişilerin onun aklını kaçırdığını düşündüğünü ekle.

BatuhanSteveÖzbatir

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Elektrik uzmanı olduğunu yazdım fakat deli olduğunu yazmadım. Dikkatiniz için teşekkürler...[DOUBLEPOST=1396989500,1396989340][/DOUBLEPOST]Bakın. ne güzel oluyor herkes eğer LordOfRavens gibi ekleyebileceğim şeyler söylerse daha güzel yapabilirim.Saygılar...