-Nasıl İşlediğini Bilmediğiniz Şeyleri Sorun, Cevaplayayım-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Saniye'den küçük,yıldan büyük zaman dilimleri?
Saniyeden Küçük:
Dekasaniye
Salise
Hektosaniye
Kilosaniye
Megasaniye
Gigasaniye
Terasaniye
Petasaniye
Egzasaniye
Zettasaniye
Pikosaniye
Lustrum
Milisalise
Yottasaniye
Nanosaniye
Nanosalise

Saniyeden Büyük:
Desidakika
Dakika
1 Saatin 3/6'sı
Saat
Gün
Hafta
Ay

Yıl
SittinSene
Yüzyıl
Milenyum
Milyon Yıl (Bu Oktoyıl'a Kadar Devam Eder)
Işık Yılı (Jülyen)
Yıldız Yılı

DellBoyM

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
7. Sınıftayım ve Lise sonun fen dersi konularından sınav olmaktayım. Aşırı derecede bilgi sahibiyim ve bu yavaşça hayatımı bozuyor açıkçası.
Lise sonda fen diye bir ders yoktur sallama istersen vede soylediklerinin yarisini internetten aliyorsun Google=Sinirsiz bilgi anladin mi kocum.

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

M

mvince

Ziyaretçi
Saniyeden Küçük:
Dekasaniye
Salise
Hektosaniye
Kilosaniye
Megasaniye
Gigasaniye
Terasaniye
Petasaniye
Egzasaniye
Zettasaniye
Pikosaniye
Lustrum
Milisalise
Yottasaniye
Nanosaniye
Nanosalise

Saniyeden Büyük:
Desidakika
Dakika
1 Saatin 3/6'sı
Saat
Gün
Hafta
Ay

Yıl
SittinSene
Yüzyıl
Milenyum
Milyon Yıl (Bu Oktoyıl'a Kadar Devam Eder)
Işık Yılı (Jülyen)
Yıldız Yılı
Peki bir yıldız yılı kaç yıldır?

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
elektronların ışıktan hızlı olduğunu biliyoruz peki bu hıza ulaşmanın bir yolu var mı?

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Peki bir yıldız yılı kaç yıldır?
365,25 Yıl[DOUBLEPOST=1398541432,1398541305][/DOUBLEPOST]
Lise sonda fen diye bir ders yoktur sallama istersen vede soylediklerinin yarisini internetten aliyorsun Google=Sinirsiz bilgi anladin mi kocum.

Lise sonda "Fen" diye ders olmasına gerek yok, sonuçta artık orada ne varsa temel yapısı fendir. Ayrıca beni Google kullanıyor gibi saçma bir nedenden yargılayamazsın. Elimden geldiğince aklımdan yazıyorum, ama mesela: Saniye kısmını google'dan bakmış olabilirim. Hayır burdaki amacını anlamış değilim, insanlara bilgi vermemin neresi karşı çıkınacak?
Çatacak başka bir şey bulamıyorsanız lütfen arkadaşlarınızla çatışın.[DOUBLEPOST=1398541610][/DOUBLEPOST]
elektronların ışıktan hızlı olduğunu biliyoruz peki bu hıza ulaşmanın bir yolu var mı?
Aslında Ulaşmanın Yolu, Her Atomu Elektronların Hızında Hareket Ettirmektir. Ama Bu Her Anlamda Kaynaşma (Füzyon) Olacağı İçin Bedenin Boşluk İle Füzyonlaşır. Tabii Manyetik Bir Alan Yoksa.

Ama Ses Hızını Şu An Evinde Bile Geçebilirsin.
Sadece Bir Aile Bireyini ve ya Arkadaşını Al, Onu İttir.
İttirme Hızının Başlangıçtaki Derecesi Ses Duvarını Kıracak Derecedir Fakat Ani Düşüş Nedeni İle Bunu Göremezsin.
Ya Da Borazan Al ve En İnceden Aniden Kalına Geçerek Üfle.

Son düzenleme:

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bir paradoxun işleyişini anlat :D
Öncelikle Paradoks Demek, Herhangi Bir Şeyin Doğru Gibi Görünmesi, Fakat Aynı Zamanda Mental Çelişki Yaşatmasına Denen Olaylar Kitlesine Denir.
Paradoks Yaratmak İçin "Bu Cümle Yanlış" Diyebilirsin. Cümlenin Gidişatında Sorun Yoktur, Fakat Cümlede Doğruluk Gösterilebilecek Bir Örnek te Yoktur.
Paradoksun Bize Zararı Ne O Zaman Diye Soruyorsan Zaman Dalgaları İle Hareket Ederler. Zaman Dalgası Her Şeye Dokunduğundan Belki Zamanı Yavaşlatır ve Belki Hızlandırır ve Biz Bunu Hissetmeyiz. Dönüş Hızımız vb. Ama Bu Da Paradokstur. Zamanı Kavramını Biz Yarattık. Ve Bu Da Paradoksception Oluyor. :D
[DOUBLEPOST=1398542724,1398542191][/DOUBLEPOST]
Bonus: Zamanda Geçmişe Gitmek, Sadece Uzayımız Verectus'ta Yapılacak Şey Değildir.
Hiperuzay'a Çıkıp (Karadeliklerin Açıldıkları Yer), Zaman Dalgalarını Yakalayıp Onları Geri Geri Takip Etmektir. Ama Bu Büyük Paradoksa Neden Olur Çünkü;

Zaman Kavramını Biz Yarattık, Ve Dalgasını Tespit Edersek Bu Anlaşılmaz Paradoks Olur.
Ayrıca Hiperuzay'dan Geçip Geçmiş Zaman İçin Tekrar Geçmiş Zamandaki Evrenden Delik Açarsak İki Zaman Akımı ve Diğer her şey Yer Değiştirebilir ve Bu Nebulik Plazma (Gaz Akıntısı)'lara Sebep Olabilir.

normender2012

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Yeselectro bilim ve sanat merkezine mi gidiyorsun ?

M

MUHDE

Ziyaretçi
79 6F 75 20 6D 61 64 20 62 72 6F C2 BF

@Yeselectro Ин тхис репли

Moderatör tarafından düzenlendi:

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Ben sırf bi ihtimal bilimsel açıklama yaparsın diye düşünmüştüm :)
Senin kullanıcı nickin neden DenizDemirhan? Fensel bir açıklaması yok sebebi senin koyman *-*
3 Sorum var,

1- Zamanda ileri ve geri gitmek mümkünmü
2-Bir karadeliğe girdiğimizde bildiğim kadarı ile zaman bir insanın algılayamayacağı kadar yavaş oluyor fakat dışarıdan bu işlem çok hızlı görünüyor bunu biraz açıklarmısın
3-Başka evrenler varmı .o

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yeselectro bilim ve sanat merkezine mi gidiyorsun ?

Hayır. Oyunlardan ve vikipedia'dan öğreniyorum ne varsa.[DOUBLEPOST=1398589412,1398589331][/DOUBLEPOST]
79 6F 75 20 6D 61 64 20 62 72 6F C2 BF

@Yeselectro Ин тхис репли
Bulgarca ve ya Rusça Bilmiyorum :D
Yukarıdaki sayılarıda bu yüzden çıkartamadım, o kadar bilgi sahibi değilim hani.[DOUBLEPOST=1398589793][/DOUBLEPOST]
Senin kullanıcı nickin neden DenizDemirhan? Fensel bir açıklaması yok sebebi senin koyman *-*
3 Sorum var,

1- Zamanda ileri ve geri gitmek mümkünmü
2-Bir karadeliğe girdiğimizde bildiğim kadarı ile zaman bir insanın algılayamayacağı kadar yavaş oluyor fakat dışarıdan bu işlem çok hızlı görünüyor bunu biraz açıklarmısın
3-Başka evrenler varmı .o
1-) Zaman dalgası paradoksunu yakalayıp enerjiye çevirebilirsek mümkün. Ya da hiperuzay'da yaparız (karadeliklerin içi) ve direkt paradoks olacağından öyle gidebiliriz.
2-) Karadeliğin içinde zaman yoktur. Ama döndüğünü hissedersin, çünkü karadelikle füzyonlaşırsın, yutulup ölemezsin. Bu sebepten dolayı biz, zamanlı bölgeden baktığımızda karadeliklerin tam turu 8 ışık yılın eşittir. Ama karadeliklerin "Olay Ufku" adını verdiğimiz yerden (Hiperuzay'a açılan zamansız bölgenin kapısı) evrene bakarsak:
a-) Gördüklerimiz bir hayli yavaş olur. Zaman yoktur ama görüş momentumumuz daha bozulmamıştır.
b-) Tahminen biri sizi çekip alana kadar orada kalmalısınız. Karadelikler her 8 ışık yılında bir füzyonlaşarak kapanırlar. O kadar süre içinde ufukta kalırsanız, muhtemelen atomlarınıza ayrılırsınız.
3-) Paralel evrenler olabilir. İki karadeliğin Hiperuzay aracılığı ile birleşmesiyle oluşan "solucan delikleri" diğer bir evrene açılıyor olabilirler.

Not: Buraya bakarak daha fazla bilgi edin: https://forum.gamer.com.tr/konu/uzay-vb-hakkındaki-slaytım.196441/
Kısaca Şöyle anlatayım:

M

mvince

Ziyaretçi
Hayır. Oyunlardan ve vikipedia'dan öğreniyorum ne varsa.[DOUBLEPOST=1398589412,1398589331][/DOUBLEPOST]
Bulgarca ve ya Rusça Bilmiyorum :D
Yukarıdaki sayılarıda bu yüzden çıkartamadım, o kadar bilgi sahibi değilim hani.[DOUBLEPOST=1398589793][/DOUBLEPOST]
1-) Zaman dalgası paradoksunu yakalayıp enerjiye çevirebilirsek mümkün. Ya da hiperuzay'da yaparız (karadeliklerin içi) ve direkt paradoks olacağından öyle gidebiliriz.
2-) Karadeliğin içinde zaman yoktur. Ama döndüğünü hissedersin, çünkü karadelikle füzyonlaşırsın, yutulup ölemezsin. Bu sebepten dolayı biz, zamanlı bölgeden baktığımızda karadeliklerin tam turu 8 ışık yılın eşittir. Ama karadeliklerin "Olay Ufku" adını verdiğimiz yerden (Hiperuzay'a açılan zamansız bölgenin kapısı) evrene bakarsak:
a-) Gördüklerimiz bir hayli yavaş olur. Zaman yoktur ama görüş momentumumuz daha bozulmamıştır.
b-) Tahminen biri sizi çekip alana kadar orada kalmalısınız. Karadelikler her 8 ışık yılında bir füzyonlaşarak kapanırlar. O kadar süre içinde ufukta kalırsanız, muhtemelen atomlarınıza ayrılırsınız.
3-) Paralel evrenler olabilir. İki karadeliğin Hiperuzay aracılığı ile birleşmesiyle oluşan "solucan delikleri" diğer bir evrene açılıyor olabilirler.
Kısaca Şöyle anlatayım:
ne yani 1 yıldız yılı 1 yıl kadar,bir ışık yılı kaç gün