Hayır. Oyunlardan ve vikipedia'dan öğreniyorum ne varsa.[DOUBLEPOST=1398589412,1398589331][/DOUBLEPOST]
Bulgarca ve ya Rusça Bilmiyorum

Yukarıdaki sayılarıda bu yüzden çıkartamadım, o kadar bilgi sahibi değilim hani.[DOUBLEPOST=1398589793][/DOUBLEPOST]
1-) Zaman dalgası paradoksunu yakalayıp enerjiye çevirebilirsek mümkün. Ya da hiperuzay'da yaparız (karadeliklerin içi) ve direkt paradoks olacağından öyle gidebiliriz.
2-) Karadeliğin içinde zaman yoktur. Ama döndüğünü hissedersin, çünkü karadelikle füzyonlaşırsın, yutulup ölemezsin. Bu sebepten dolayı biz, zamanlı bölgeden baktığımızda karadeliklerin tam turu 8 ışık yılın eşittir. Ama karadeliklerin "Olay Ufku" adını verdiğimiz yerden (Hiperuzay'a açılan zamansız bölgenin kapısı) evrene bakarsak:
a-) Gördüklerimiz bir hayli yavaş olur. Zaman yoktur ama görüş momentumumuz daha bozulmamıştır.
b-) Tahminen biri sizi çekip alana kadar orada kalmalısınız. Karadelikler her 8 ışık yılında bir füzyonlaşarak kapanırlar. O kadar süre içinde ufukta kalırsanız, muhtemelen atomlarınıza ayrılırsınız.
3-) Paralel evrenler olabilir. İki karadeliğin Hiperuzay aracılığı ile birleşmesiyle oluşan "solucan delikleri" diğer bir evrene açılıyor olabilirler.
Kısaca Şöyle anlatayım: