Akkuyu çernobil olmasın [imza kampanyası-Green peace]

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Arkadaşlar lütfen okumaya üşenmeyin geleceğemiz için çok önemli!

biliyorsunuz ülkemiz doğa bakımından tam bir cennet pek çok güzelliği bulunuyor ve pek çok canlıyı içinde barındırıyor bu coğrafyada binlerce yıldır insanlar yaşıyor ama maalesef bu topraklara NÜKLEER TESİS (İSMİNDE HAYIR YOK) yapılmak isteniyor fakat olası bir nükleer sızıntıda ne yaparız? Japonya'da gerçekleşen nükleer sızıntı bile zor engellendi ki Japonya en gelişmiş ülkelerden birisi bir de Çernobil'i hatırlayın hala etkileri sürüyor

şimdi lütfen şu videoyu izleyin

BU FELAKET YAŞANMAK ZORUNDA DEĞİL

lütfen geleceğimiz için 1-2 saniyenizi verin ve şurayı imzalayın :
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Geleceğe sahip olmak için Nükleere HAYIR

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Her ne kadar zararlı olsa da biraz resmi düşünün ; Bir nükleer santralin yapılması demek ülkenin enerji ihtiyacı konusunda ayakları üzerinde durabildiği anlamına gelir.Bütün ekonomisi büyük olan ülkelere bakın ki neredeyse hepsinin nükleer santrali olduğunu göreceksiniz.Eğer "Çernobil" gibi büyük bir facianın yaşanması göze alınıyorsa bu ülke gelişmektedir.Öte yandan çevre olarak düşündüğümüzde 32 ülkeden sadece bir kez böyle büyük çaplı etkili bir olay çıkıyorsa bence Türkiye bu riski göze almalı.Ayrıca Türkiye gibi 24 ülke de yeni santraller oluşturmayı planlıyor.şu an da her konuda örnek aldığınız, gerek aldığımız Avrupa ülkeleri işin farklı boyutunda.İngiltere de 45 tane nükleer santral var.
Yok kediye trafo girmiş yok kedi trafoya girmiş falan bunlar hikaye.Bu ülke de (Allah göstermesin)sadece madenlerde ölüm yaşanmadı.Ben bir gecede 24 şehit verdiğimiz günü de hatırlıyorum Gezi parkını ve diğer olayları da.Bunlara tepkisiz kalıp çevrecilik yapanları da gördüm.Adam gibi olanları da.En azından şöyle düşünün:
"Bir araba isen ve yağ kaçırıyorsan, yağı kaçırdığın yeri mi tamir edersin yoksa gidebildiğin kadar gider misin ?"
Hükumet de bu mantıkla ilerliyor ki bence gayet haklı.Enerji konusunda geri kaldığı yerleri tamamlayıp yükselmeye çalışıyor.Eskisi gibi ülkelerin gücü askerleri ile değil sanayisi ve bilimiyle sağlanıyor şu an.Ülke son 10 seneden beri kendi tankını , uçağını, insansız hava aracını, savaş gemisini,helikopterini tasarlayıp yapımına girişmiş ise bazı şeyler değişmiştir.Böyle konuşmamdan beni Tayyip taraftarı sanmayın fakat adam cidden başta olduğu sürede büyük işler başardı bu inkar edilemez.İnsanları siyasi görüşleri için de yargılamak istemem fakat bazı şeylerin farkına varın istedim.

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
  • ama bir nükleer sızıntı olduğunu düşün ne yaparız? illa enerji lazımsa yukarıda gğneş havada rüzgar var onlar dururken nükleere ne gerek var

CrafterEfe

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Doğal kaynaklardan yararlanabiliriz.Ülkemizin güneş panalleri,daha fazla hidroelektrik santrelleri,daha fazla rüzgar gülleri yapabiliriz.Dogayı bozup nükleer yapmaya ne gerek var?

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
ama bir nükleer sızıntı olduğunu düşün ne yaparız?
Nükleer faciaların yaşanmadığı bir dünyada olsaydık size hak verirdim fakat bize ders alabileceğimiz şeyler yaşandı dünyada.Bunların bir kenara atılması mümkün değil.Eğer marka mantığına göre "Rosatom" u eleştireceksek bence elektrik santralleri de kapansın ülke de.Sonuçta kömür kullanarak doğaya büyük bir karbondioksit salıp küresel ısınmayı sağlıyoruz, Bu yüzden Türkiye'deki 22 termik santral(yerli marka destekli çoğu) kapansın.

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Nükleer faciaların yaşanmadığı bir dünyada olsaydık size hak verirdim fakat bize ders alabileceğimiz şeyler yaşandı dünyada.Bunların bir kenara atılması mümkün değil.Eğer marka mantığına göre "Rosatom" u eleştireceksek bence elektrik santralleri de kapansın ülke de.Sonuçta kömür kullanarak doğaya büyük bir karbondioksit salıp küresel ısınmayı sağlıyoruz, Bu yüzden Türkiye'deki 22 termik santral(yerli marka destekli çoğu) kapansın.
Katılıyorum termik, nükleer bunlar çevre katliamı bizim yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmamız gerek

Trenden Tapatalk ile gönderildi - Trenleri severim ._.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Doğal kaynaklardan yararlanabiliriz.Ülkemizin güneş panalleri,daha fazla hidroelektrik santrelleri,daha fazla rüzgar gülleri yapabiliriz.Dogayı bozup nükleer yapmaya ne gerek var?
Nükleer enerji doğayı yok etmez.Bilinçsizlik yok eder.Aynı Çernobil'de olduğu gibi.Nükleer santrallerin olduğu yerden radyasyon çıkmıyor merak etmeyin.Suyun(Yağmurun) daha doğru dürüst yağmadığı bir yıldayız.Hidroelektrik santralleri işe yaramaz hale gelecek ve elektrik bakımından %60 dış ülkelere bağlı olacağız bu sene.Faturalarda aşırı fiyatlar gelince hükumetin suçu olacak.2009’un sonunda dünya çapındaki rüzgar güç jeneratörlerinin kapasitesi 159,2
(GigaWatt) idi. Enerji üretimi ise 340 TW (TeraWatt) idi. Bu da dünyada kullanılan elektriğin %2’si anlamına geliyor.Bu şu demek ; dünyadaki bütün rüzgar güllerini kullansan da dünyanın %2'sine yetecek kadar enerji çıkıyor.Danimarka gibi rüzgar atlasımızda pek iç açıcı değil.Bu Rüzgar ve hidroelektrik enerjisinin kötü olduğunu değil doğal şartlara baktığını gösterir.(Daha doğrusu yetersiz geldiğine-şuanlık-)Her ne kadar ben de doğal enerji taraftarı olsam da hükumeti bu kararında haklı buluyorum.

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Nükleer enerji doğayı yok etmez.Bilinçsizlik yok eder.Aynı Çernobil'de olduğu gibi.Nükleer santrallerin olduğu yerden radyasyon çıkmıyor merak etmeyin.Suyun(Yağmurun) daha doğru dürüst yağmadığı bir yıldayız.Hidroelektrik santralleri işe yaramaz hale gelecek ve elektrik bakımından %60 dış ülkelere bağlı olacağız bu sene.Faturalarda aşırı fiyatlar gelince hükumetin suçu olacak.2009’un sonunda dünya çapındaki rüzgar güç jeneratörlerinin kapasitesi 159,2
(GigaWatt) idi. Enerji üretimi ise 340 TW (TeraWatt) idi. Bu da dünyada kullanılan elektriğin %2’si anlamına geliyor.Bu şu demek ; dünyadaki bütün rüzgar güllerini kullansan da dünyanın %2'sine yetecek kadar enerji çıkıyor.Danimarka gibi rüzgar atlasımızda pek iç açıcı değil.Bu Rüzgar ve hidroelektrik enerjisinin kötü olduğunu değil doğal şartlara baktığını gösterir.(Daha doğrusu yetersiz geldiğine-şuanlık-)Her ne kadar ben de doğal enerji taraftarı olsam da hükumeti bu kararında haklı buluyorum.
Sen de bir yerde haklisin ama benim fikrim nükleere karşı durulmasi gerektiği yönünde nükleer santral için yeteri kadar gelişmiş bir ülke olmadığımızı düşünüyorum. Sizin halk çıkmanızı santrale kedi girmemesini ve ülkemizi 200 yil zehirlememesini umuyorum yarin öbur.gün abd.gelip bunlar nükleer silah üretiyor diye girip borlari ele geçirirse de iş isten geçmiş olacak ama olsun para daha önemli (!)

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sen de bir yerde haklisin ama benim fikrim nükleere karşı durulmasi gerektiği yönünde nükleer santral için yeteri kadar gelişmiş bir ülke olmadığımızı düşünüyorum. Sizin halk çıkmanızı santrale kedi girmemesini ve ülkemizi 200 yil zehirlememesini umuyorum yarin öbur.gün abd.gelip bunlar nükleer silah üretiyor diye girip borlari ele geçirirse de iş isten geçmiş olacak ama olsun para daha önemli (!)

Son 2 yıldan beri dış bakımından gerek Avrupa Birliği, gerek İsrail gibi (Arkasına ABD'yi alanlar) ve ABD'ye rest çekebilecek durumda olan bir ülkeyiz.Bizi Avrupa Birliğine kabul etmemelerinin diğer bir nedeni de Ortadoğudaki en büyük askeri (1. sıradayız) ve en büyük 2. sanayi ülkesi olmamız.(1. İran)Benim bu birlik vs konusundaki fikrim Diğer Orta Asya Türk devletleri ile birlik olmamız fakat bu çok zor.Sanayi bakımından İran'a fark attıktan sonra bizlerin çağı başlayacak.Çoğu şey değişeceğine eminim, öyle yada böyle.Bu ülke çok şey yaşayacak o değiştirilemeyecek bir gerçek özetle.Ülkede daha nice trafolar nice kediler olacaktır.Fakat bu ülke sadece şu an ki sistemle kalkınır ki onunda yolunun istesem de istemesem de nükleerden geçtiğine inanıyorum.

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Türkler biraz kolaya kaçıyor doğru ama her kurulan nükleer santral patlayacak diye bir kural yok.
Zaten çernobil'in patlamasındaki en büyük sebep deney yapılmasıydı.
Sen gidip elektrik üretmek için kurulan biryerde nükleer silah üretmeye çalışırsan biryerden sorun çıkartacağı belli, ama türkiyede gerekli önlemlerin alınacağına inanıyorum.
Ülke ekonomisine katkısınıda unutmamak gerek.

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
ekonomiye katkısı olabilir ama deniz suyunu ısıtacak ya caretta carettalar ve akdeniz fokları ne olacak ya santralin yapılacağı yerdeki ağaçlar ya o ağaçlarda yaşayan canlılar?

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
ekonomiye katkısı olabilir ama deniz suyunu ısıtacak ya caretta carettalar ve akdeniz fokları ne olacak ya santralin yapılacağı yerdeki ağaçlar ya o ağaçlarda yaşayan canlılar?
Akkuyu da yapılıyor denizin ortasında değil.Gezi olaylarında da ağaçlardan bahsedildi ama ağaçlar daha başka bir yere taşındı kesilip yok edilmedi.Ama sözde ağaç(!) hesabını yapanlar toplam 150 Milyon dolar zarar verdi.Dünyada toplam 300 civarı nükleer santral var ve şuana kadar sadece 2 olay yaşandı.Eğer bu kadar çok çevreci iseniz İstanbul'da eskiden olan çöp dağlarının altında kalan 37 kişininde hakkını verin.Çevre sadece Nükleer ile kirlenmiyor merak etmeyin.Basit 7.sınıf çevre konusunda bile şehir ve ormanlık alanlardan uzak toprağın uzun süre etkilemeyecek altına bekletilmeler yapılıyor.Suların ısınması sadece bahane.Biraz daha bahane uydursanız tamamen enerjiye karşı geldiğinizi savunacaksınız.

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
haklı çıkmanızı umarım ama yarın öbür gün nükleer felaket yaşanırsa çok geç olacak

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Elbette Çernobil olayını duydukça herkesin içi ürperiyordur.Nükleer santral kurulmasını bu yüzden istemiyoruz.Tabi ki korkar insan.Ama dediğiniz gibi yaklaşık 300 tane nükleer santral var ve sadece 2 olay yaşandı.Onlarda gerekli güvenlik önlemleri alınmadığından.
Nükleer santraller radyasyon içerir.Ama radyasyon yaymaz kolay kolay.Sızıntı olursa da gerekli önlemler alınır elbet.Bende istemem kurulmasını.Ama gelecekte Amerika olmak var Suriye olmak var.Ukrayna'da olmuş bu Çernobil Reaktör Kazası.Hala Ukrayna'da yaşam var.Elbet insanlar öldü , çok insanlar öldü.Ama sen arabayla giderken ''kaza yaparız belki'' diye dört yol ağzına filan girmez misin ?
Ayrıca rüzgar gülleri , hidroelektrik santralleri yalan.Onların kazandırdığı enerjiyle Türkiye'nin 1/10'unu geçindiremezsin.Sen 400 TL'ye iyi bir ekran kartı alıp güzelce oynamayı mı , 400 TL'ye sallama bir ekran kartı almayı mı tercih edersin ? Elbette iyi olanı istersin.

RaptorEX

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
çernobil olayında önlem alınmamıştı bu yüzden o kadar insan öldü ama bu türkiyede de olacak diye kurral yok ki bence devlet yaparken önlemlerini alır en yapılmasından yanayım