[1.11.2 - Spigot] Bi Türlü Çözemediğim Sound Event Hataları

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Skript, plugin farketmeksizin ne kadar çok şeyi değiştirirsem ne kadar güncellersem güncelliyim kurtulamadığım problem, varmı bi çözümünü bilen arkadaş ?

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Bak şimdi kuzum.Bildiğin gibi 1.9'da(galiba) minecraft sound isimleri değişti.anvil_break block_anvil_break oldu.
Bizim akıllı jeb kardeşimizde gitti Sound enumunu buna göre ayarladı.
Yani önceden bi ses oynatacağımızda p.playSound(Sound.ANVIL_BREAK,1f,1f) yazıyoduk fakat şimdi(1.9'dan sonra) p.playSound(Sound.BLOCK_ANVIL_BREAK,1f,1f) kullanıyoruz.

Bunun anlamı ses konusunda 1.8 eklentileri 1.9 üzerinde uyumlu değil.Aynı şekilde 1.9 eklentileride 1.8 ve altı sürümler ile uyumlu değil.

Çözüm olarak benim de kullandığım şu mantığı deneyebilirsiniz;
Kod:
    private static boolean is18() {
        return Bukkit.getVersion().startsWith("1[.][6-8].*");
    }

private static void soundAnvil(Player p) {
        p.playSound(p.getLocation(), Sound.valueOf(is18() ? "ANVIL_LAND" : "BLOCK_ANVIL_LAND"), 2f, 1.2f);
    }

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Bak şimdi kuzum.Bildiğin gibi 1.9'da(galiba) minecraft sound isimleri değişti.anvil_break block_anvil_break oldu.
Bizim akıllı jeb kardeşimizde gitti Sound enumunu buna göre ayarladı.
Yani önceden bi ses oynatacağımızda p.playSound(Sound.ANVIL_BREAK,1f,1f) yazıyoduk fakat şimdi(1.9'dan sonra) p.playSound(Sound.BLOCK_ANVIL_BREAK,1f,1f) kullanıyoruz.

Bunun anlamı ses konusunda 1.8 eklentileri 1.9 üzerinde uyumlu değil.Aynı şekilde 1.9 eklentileride 1.8 ve altı sürümler ile uyumlu değil.

Çözüm olarak benim de kullandığım şu mantığı deneyebilirsiniz;
Kod:
    private static boolean is18() {
        return Bukkit.getVersion().startsWith("1[.][6-8].*");
    }

private static void soundAnvil(Player p) {
        p.playSound(p.getLocation(), Sound.valueOf(is18() ? "ANVIL_LAND" : "BLOCK_ANVIL_LAND"), 2f, 1.2f);
    }
Bu kodla ne yapacağımı bilmiyorum javayı dahaca öğrenmedim :S

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Aynı hatayı skriptte veriyor play sound eventlerinde
Skript farklı bir kütüphaneyi kullanıyor da benim mi haberim yok ?
İkiside bukkit'i kullanıyor.Skript güncel bir eklenti değil.

1.8'de kalmış.Bu yüzden 1.8 sound enumunu kullanıyor.
Sunucuda 1.9 üstü yeni olan sound enumunu kullanıyor.
Haliyle hata veriyor.

Skriptin şu ana kadar ayakta kalmasının tek sebebi çok fazla add-on yazılması ve Türk Minecraft Topluluğunun genelde 1.8 sunucu açması.