skriptle falanda hep hata veriyor sadece ona özgü değil hiçbir soundu bulamıyor![]()
EXPLODE adında bir sabit değer bulamadığını söylüyor. Sürümlerle ilgili bir sıkıntı olabilir.
private static boolean is18() {
return Bukkit.getVersion().startsWith("1[.][6-8].*");
}
private static void soundAnvil(Player p) {
p.playSound(p.getLocation(), Sound.valueOf(is18() ? "ANVIL_LAND" : "BLOCK_ANVIL_LAND"), 2f, 1.2f);
}
Bu kodla ne yapacağımı bilmiyorum javayı dahaca öğrenmedimBak şimdi kuzum.Bildiğin gibi 1.9'da(galiba) minecraft sound isimleri değişti.anvil_break block_anvil_break oldu.
Bizim akıllı jeb kardeşimizde gitti Sound enumunu buna göre ayarladı.
Yani önceden bi ses oynatacağımızda p.playSound(Sound.ANVIL_BREAK,1f,1f) yazıyoduk fakat şimdi(1.9'dan sonra) p.playSound(Sound.BLOCK_ANVIL_BREAK,1f,1f) kullanıyoruz.
Bunun anlamı ses konusunda 1.8 eklentileri 1.9 üzerinde uyumlu değil.Aynı şekilde 1.9 eklentileride 1.8 ve altı sürümler ile uyumlu değil.
Çözüm olarak benim de kullandığım şu mantığı deneyebilirsiniz;
Kod:private static boolean is18() { return Bukkit.getVersion().startsWith("1[.][6-8].*"); } private static void soundAnvil(Player p) { p.playSound(p.getLocation(), Sound.valueOf(is18() ? "ANVIL_LAND" : "BLOCK_ANVIL_LAND"), 2f, 1.2f); }
Skripter'lar için reflection ile java kodu çalıştırma vardı.Bu kodla ne yapacağımı bilmiyorum javayı dahaca öğrenmedim![]()
Skripter'lar için reflection ile java kodu çalıştırma vardı.
Tabii önerir miyim ? Hayır.
Mümkün değil.En fazla kütüphane olarak yazılabilir,onuda gene javacı abeyler kullanır.(Kütüphaneyi yazan skiprt add-on desteği koymazsa)![]()
Hazır düzelten bi plugin yokmu ya çok aradım ama yok hiçbiyerde
Aynı hatayı skriptte veriyor play sound eventlerindeMümkün değil.En fazla kütüphane olarak yazılabilir,onuda gene javacı abeyler kullanır.(Kütüphaneyi yazan skiprt add-on desteği koymazsa)
niye dediğimi okumadınızki güncelleme manyağı yaptım bilgisayarı bilgisayarı yeniledim resmen yinede hata veriyor, yukarda bu şekilde yazdım bide :/Sunucu 1.11, eklentiler 1.8 sürümünde. Güncellemen gerekiyor.
Skript farklı bir kütüphaneyi kullanıyor da benim mi haberim yok ?Aynı hatayı skriptte veriyor play sound eventlerinde