Hayaller:
Evimize gelen misafir güzel kızlar beni öpüyorlar çok tatlısın diyorlar.
Siz ise sevgili bulmaya çalışıyorsunuz. 
Gerçekler:
Evinize gelen misafir küçük haylaz komşu çocuğu oyuncaklarının yarısını kırıyor.
- - -
Hayaller:
Evimize gelen misafir teyzeler "Seni kızıma vereceğim!" diyorlar siz hala annenize ben bir kıza aşık oldum deyip kız istemeye gidin.
Gerçekler:
Evinize gelen misafir teyzeler oğlumu seninle oynamaya getireceğim diyor ve getirdiği zaman oğlu seni tokat manyağı yapıyor.
- - -
Hayaller:
Bakkala gitme gibi bir derdim yok o işleri abime kitliyorum.
Gerçekler:
Bunun gerçeği yok, hayaller = hayaller.
- - -
Hayaller:
Tuvalete gidip yarım saat işimi halledip taharet alıp elimi yıkama gibi bir derdim yok istediğim an altıma yapıyorum anne-babam farkedince altımı değiştiriyorlar.
Gerçekler:
Ailen altına yaptığını fark edince bütün aile halkı camları açıyor ve baban gelip yeter evladım! artık tuvalete gitmeye alışmanın vakti geldi diyor.
- - -
Hayaller:
Bir yaramazlık yaptığımda kimse bana kızmıyor.
Gerçekler:
Ağlama seslerini duymamak için sana kızdığını belli etmeyen aile bireyleri...
- - -
Hayaller:
Okula-işe gitme gibi bir derdim yok her gün evde oturup çizgi film izleyip oyuncak oynamaktan başka bir şey yapmıyorum.
Gerçekler:
Her gün evde oturmanın keyfini çıkartırken birden misafir teyzeler geliyor ve seni öperek hayattan uzaklaştırıyorlar.
- - -
Hayaller:
Anne babam beni beşiğe koyduğunda eğer öcülerden korkarsam sizin gibi yorganın altına saklanmıyorum hemen zırlamaya başlayıp anne babamı çağırıyorum onlarda gelip benim korkumu dindiriyorlar. :alay:
Gerçekler:
Anne babanı çağırdığında "yeter evladım eşşek kadar adam oldun" deyip geri gidiyorlar.
- - -
Hayaller:
Ailemle şehirde gezintiye çıktığımda o biricik bacaklarımı yormakla uğraşmıyorum anne babam beni bebek arabasına bindiriyorlar hem püfür püfür hava esiyor hem oturarak geziyorum hem de yoldan geçen güzel kızlar "ayy ne kadar tatlı bir bebeğiniz var sevebilir miyiz?" diyorlar
Gerçekler:
Bebek arabasındayken hava 40 derece oluyor ve güneş yüzüne doğru dönük oluyor gittiğiniz yön sebebiyle hem yoldan geçen yaşlı amcalar sana 40 yıldır ceplerinde sakladıkları çikolataları veriyor.
- - -
Hayaller:
Oyuncaklarım kırıldığında hemen zırlamaya başlıyorum anne babamda gelip beni teselli ediyorlar sizin gibi depresyona girip "napacağım ben yaa?" demiyorum
Gerçekler:
Zırlamaya başladığında annenin uçan terliği kafana doğru gelmek üzere yola çıkıyor.