14 Yaşında Birisi Olarak Yayın Yapıyorum, Tavsiye Lazım

WIAZT

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Merhaba,
2 senedir oynadığım oyunun yayınını yapmayı haftalar önce karar verdim.OBS, CLR Browser falan hepsini hallettim.Ancak çok acemiyim,bu noktada birkaç soruma cevap vermenizi istiyorum.
1-Facecam koymalı mıyım?
2-Müzik koymalı mıyım?
3-RP çekilişleri yapsam izleyici kitlem kalıcı olur mu?
4-İzleyici çekmek için ne yapabilirim?(rage hariç)

Tüm bunlar haricinde cidden çok tavsiyelerinize ihtiyacım var.Şimdiden hepinize çok teşekkürler..

Ha bu arada merak eden olursa diye yayının linkini de vereyim xd
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

12.12.2015 19:30 gibi bir yayın açmayı planlıyorum, yapabildigim bütün muhabbetleri yapacağım.
Bu arada 20+ izleyiciyi geçersek facecam koymayı da düşünüyorum.

NOT:Konu kesinlikle yayının reklamını yapmak için açılmamıştır.

• Beğen
Reactions: ryp

TunaYCL

Play.oyunesiri.com
En iyi cevaplar
0
Arka Plana Muzik Koyman Gerek Yayıncı Olcaksan tabii ki Facecam Gereklidir!

Başarılarını Bekliyorum...

Emohanye

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arka Plana Muzik Koyman Gerek Yayıncı Olcaksan tabii ki Facecam Gereklidir!

Başarılarını Bekliyorum...

Katılıyorum,sade olmasın biraz gösterişli olabilir.Müzik koyarsan daha güzel olur.Bazı yayıncılar facecam kullanmıyor ama kullansan daha hoş olur.

ryp

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bütçen sıkıysa haftada 3-4-5 gün çekiliş yapabilirsin.
Bütçem o kadar yok dersen haftasonları 1 çekiliş yapsan yeter. Sana bir faydası olur.
Fakat azmin yoksa başlamadan bırak. Çünkü azmi olmayan bu yollarda arkasında biri olmadan büyüyemiyor.

Emohanye

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bütçen sıkıysa haftada 3-4-5 gün çekiliş yapabilirsin.
Bütçem o kadar yok dersen haftasonları 1 çekiliş yapsan yeter. Sana bir faydası olur.
Fakat azmin yoksa başlamadan bırak. Çünkü azmi olmayan bu yollarda arkasında biri olmadan büyüyemiyor.

Aynen,hevesle başlarsın ama hemende bırakabilirsin,dikkat et.

Prefer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
sppre misin la sen kimsin de get 14 yaşında yayın açma ağlatırlar seni abim boşver :(:(:(:(

Greyder

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yayın yapabilirsin, kendin'e sahip çık kendine güven kimse seni ezemez merak etme. Yaşın küçük olabilir, hiç sıkıntı değil.

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yayın yapabilirsin, kendin'e sahip çık kendine güven kimse seni ezemez merak etme. Yaşın küçük olabilir, hiç sıkıntı değil.

Gayet ezerler. Optimizmin suyunu çıkartmayalım.

İşlerin nasıl gittiğini öğrenmek ya da kendi eğlencen için yapıyorsan; son sürat devam fakat beni izlesinler diye işe girdiysen, 12 izleyiciye mahkumsun dostum.
Kendinden küçükleri ezmek en büyük eğlencesi olan trolller de cabası.

Komik olduğunu düşünüyorsan hiç girme derim bu işe.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Hepsinin kararı sana bağlı elbette ama ben yine de kendi düşündüklerimi yazayım.

1- Fazla küçük (genç) görünümlüysen deneme, illa ki olumsuz dönütler alırsın, hoşuna gitmez. Zaten sesin de cırtlaksa işler hiç de istediğin gibi gitmeyecektir.
2- Elbette ama yayını konsere çevirme. Ses düzeyi yerli yerinde olsun.
3- Hiç kalkışma ona. O bahaneyle 100 kişi bile toplasan rahat 80 tanesi sırf kendisine çıkmadı diye sövüp gidecekler. Kalan 20 kişi içinde de ödül alan kişi dışında diğerlerinden (şanslıysan) 10 kişi kadarı yayınlarını takip edebilir. (Duruma göre max. 1 hafta, sonra ödül alan kişi bile bırakır takibi.) Kendi gelirin olmadığını varsayıyorum, yani nadiren çekilişler yapacaksın. Bence en baştan yapma.
4- Kendin ol, zaten bu ülkede kişilik sorunları yaşayanlar da tutuluyor hoşsohbet olanlar da. (İlk gruba sadece küfretmek için izleyici geliyor orası da ayrı, yani izleyici olsun; sayı fazla gözüksün ama yedi sülaleme sövseler de sorun değil diyorsan kapı orada, örnekleri mevcut.) Ama bu vakitlerde kalıcı ve kaliteli bir kitle edinmeyi pek bekleme. Kalıcılık yakalamak istiyorsan yaşının biraz daha büyük olması gerek. Tavsiye olarak da iyi anlaştığın arkadaşların varsa sesli olarak yayınına çağırabilirsin, beraber sohbet edersiniz yayında. Veya izleyici oyunları düzenlersin, turnuvalar vs. (1v1, 2v2 ARAM gibi.)

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Günde abartı video koyarsan sadece zaman kaybı olur.
Başlıklarda güzel türkçe kullan, 2-3 dakikanı ayırıp thumbnail yap, ilgi çekmek istersen başlıktaki harfler büyük olsun ve videoda sustuğun bir yer olmasın.
Çekiliş yapma, boşuna para israfı.
Facecam koyma, ciddiyim koyma. Minecraft oynayacaksan koyma ama outlast gibi oyunlar çekeceksen nadiren koy ve ışıklandırma güzel olsun.
Videoda ilk 20 saniye önemlidir, izleyicinin dikkatini çekemezsen değiştirir. Paraya kıyıp kaliteli bir mikrofon alıp bass ayarlarıyla hafif oyna. Ayrıca 720p videolar koy. Dengeyi sağlamak istersen günde 720p bir tane video koy, çok koyman sadece senin zararına.
Her yoruma cevap ver (meye çalış).
Pcye format at. Ve bana sewe de op vr.

Adam yayın demiş ?!?