1874 - Tarihli Bir Fransız Süngüsü

Onuuk

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Merhaba,
Bu aralar evimde ailemde I.Dünya Savaşı ve II.Dünya Savaşı olmak üzere
ailemizden kimlerin savaşa katıldığını araştırıyordum ki
babam bana bu 1874 tarihli Fransız süngüsünü gösterdi.

IMG_6792.JPG

IMG_6793.JPG

Kabzası Çıkartılmış Şekilde;

IMG_6794.JPG

Ailemde Savaşa Katılanlar;

1) Baba tarafı büyük dedem Osmanlı Ordusu Suriye-Filistin
2) Anne tarafı büyük dedem Fransız Ordusu Kanal (Askeri Karnesi Bulunmakta)
3) Anne tarafı dedemin abisi Fransız Ordusu 1940' ta Almanyaya esir düştü 1945' te geri geldi

Ailemden 3 kişi savaşmış seneye kışın Strastbourgda bulunacağım Maginot Hattı ve çeşitli
savaş müzelerini gezip bir konu hazırlayabilirim.

Küçük bir etiket listesi;
@Gloin @SarıBücürIsBack @FurdiePascia ve diğerleri çok aklıma gelmiyor kusura bakmayın.

Son düzenleme:

Gloin

''Far Over The Misty Mountains Cold...''
En iyi cevaplar
0
Çok hoş gözüküyor keşke benim olsa :ci:
Gerçekten çok hoş gözüküyor ama :dost:

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Abi Çok İyi Ya İşte Görmek İstediğim Konular. Kim Bilir Bu Resimlerin Arkasın da Nasıl Yaşanmışlıklar Var. Konu İçin Teşekkür Ederim...

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bunun gibi tarih konularında forumda böyle insanlar olması çok hoş :p
Tarih Bilmek Sadece Üniversiteye Gitmenize yada İş Sahibi Olmanıza Yaramaz. Ben MF'ciyim ve Tarihten O Kadar Zevk Alıyorum ki Tarih Derslerimizi Ben Anlatıyorum. Ana Mottom da Daima "Geçmişini Bilmeyen Geleceği Hakkında Fikir Yürütemez" Olmuştur..

Gloin

''Far Over The Misty Mountains Cold...''
En iyi cevaplar
0
Tarih'e ve Arkeolojik cisimlere acayip bir ilgim var gerçekten çok hoşlanıyorum böyle olaylardan.

DirenCan

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Acaip beğendim. Onu bundan 150 sene evvel birilerinin tuttuğunu düşününce tüyler diken diken oluyor :) İşte böyle konular
edit: 143 .))

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
"İşte gerçek miras budur." dedirtti bana. Miras dediğin tarla değil, büyüğünün gözü gibi baktığı eşyaları aslında. O yıldan kalan bir askeri karneden dünya üzerinde kaç tane vardır ki şu an? O süngü için bin liralar sayacak antikacılar tanıyorum, satmak kesinlikle saygısızlık olurdu. Böyle bir paylaşım için de teşekkür etmek istiyorum. Tarih ile yakından alakam olduğundan cidden ilgimi çekti, kabzanın fotoğrafta görünmeyen bir kısmında herhangi bir yazı var mı?

Onuuk

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
"İşte gerçek miras budur." dedirtti bana. Miras dediğin tarla değil, büyüğünün gözü gibi baktığı eşyaları aslında. O yıldan kalan bir askeri karneden dünya üzerinde kaç tane vardır ki şu an? O süngü için bin liralar sayacak antikacılar tanıyorum, satmak kesinlikle saygısızlık olurdu. Böyle bir paylaşım için de teşekkür etmek istiyorum. Tarih ile yakından alakam olduğundan cidden ilgimi çekti, kabzanın fotoğrafta görünmeyen bir kısmında herhangi bir yazı var mı?
Hayır herhangi bir yazı yok süngünün üstünde olan yazıyı ortaya çıkartmak istemiyorum çünkü bu şekilde paslı gibi görünen bir antika olması hoşuma gidiyor

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bayağı ilginç bi konu olmuş hani :D Eğer Strastbourg denen bölgeye gidersen canlı yayın yada video çekmeni tavsiye ederim. Şahsen ben izlerim :)