- En iyi cevaplar
- 0
@Yeselectro Ayrıntılı bir şekilde anlatabilirmisin (Konunun altına mesaj olarak.)? ödevim için gerekiyor...
Oradakini anlayamadım anlayabileceğim bir dil ile sen anlatamaz mısın ? ._.
Onun matematiksel bir açıklaması var üniversitede de soruyorlar. sen bilmezsin...2+2=4 olmadı 5. Anlayamayacak ne var ki.
._. I like trains.
O kadarını da vikipediden alıntı yapacak kadar tembel bir milletiz. ve buraya konuyu açmadan önce orayı okudum ve pek bir şey anladığımı itiraf ediyorum...Söz konusu
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.aslında matematiksel bir denklem bozukluğudur. Buna göreve
adlı iki adet notasyonun birbirleri ile çarpılıp, bu
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.; iki notasyondan çıkarılıp,Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.alınıp, sadeleştirilip,leri toplayıp, her iki tarafa 3 sayısını ilave edince
ifadesi çıkar.![]()
#AMİN
Daha önce okudum !x=y diyelim.
her iki tarafı da x le çarparsak,
x kare = xy
her iki taraftan da y kare çıkarırsak,
x kare - y kare = xy - y kare
(x-y).(x+y) = y.(x-y)
(x-y) ler birbirini götürdüğünde,
x+y=y
x=y olduğuna göre,
2x=x
2=1
bunların ikisine de 3 eklendiğinde,
5=2+2.
"tamam, böyle düşünüldüğünde doğru çıkıyor" dersem inanma. neden mi? gel işlemin şu aşamasına geri dönelim:
(x-y).(x+y) = y.(x-y)
eğer x in y ye eşit olduğunu düşünürsek,
(x-y) = 0 olur ve denklem şu şekli alır:
0.(x+y)=y.0
hangi sayı olursa olsun 0 la çarpıldığında 0 a eşit olur ve çarpma işleminde 0 lar birbirini götürmez. bu nedenle biz yine bildiğimiz yoldan sapmayalaım,
2+2=4 tür diyelim.
Alıntı
parmaklarımı sayabiliriz B)Daha önce okudum !
Performans ödevi verdiler ve matematik gazetesi çıkartmam gerekiyor.Aklıma bu soru geldi ve neden olduğu merak ettim ve maşallah kimsede tık yok ! (Alıntılardan başka)
Lütfen biraz ciddi olun. Burda benim alacağım not söz konusu !...parmaklarımı sayabiliriz B)
O zaman oyun forumunda aramamalısın.Lütfen biraz ciddi olun. Burda benim alacağım not söz konusu !...
https://forum.gamer.com.tr/konu/2-2-5-veya-2x2-5.198815/ bu konuda yazdım...x-y=z
(x-y)(x-y)=z.(x-y)
x²-2xy+y²=xz-yz
x²-2xy+y²-xz=-yz
x²-2xy-xz=-xz-y²
x²-xy-xz=xy-yz-y²
x(x-y-z)=y(x-y-z)
x=y
Bu yeter.
İyimiş o formül tüm rakamlr tüm rakamlara eşit demek onu kullan 2 + 2 = 5 den daha havalı *-*https://forum.gamer.com.tr/konu/2-2-5-veya-2x2-5.198815/ bu konuda yazdım...