2 GB Ram 1.15 GB veya Daha Düşük Gözüküyor

I3eyazCrafter

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar,

Şu PC konusunda çok takıntılıyımdır.Bir eksik çıksa kafayı yerim :D .Başlıkta da yazdığım gibi sorunum 2 GB Ram'ın tam olarak 1.12 GB gözükmesi !
Bilgisayarın özellikleri (Dalga geçmeseniz iyi olur.) :

İşlemci : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70 GHz
Yüklü bellek (RAM) : 2,00 GB
Kullanılabilir Bellek : 1.15 GB veya Daha da düşük ! (Google Chrome açık iken 705 MB kadar oluyor.)
Sistem Türü : 32 bit İşletim Sistemi, x64 tabanlı işlemci
Ekran Kartı : Sapphire Radeon HD 5500 Series
Ekran Kartı Belleği : 1024 MB

Benim düşüncem ekran kartı biraz Ram'a yükleniyor.
Ha bir de CPU sıcaklığı 84°C (veya F olabilir.).Acaba yanlış mı gösteriyor,yoksa PC'im pişiyor mu gerçekten ?
Sizin de öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Mrkurt

Marangoz
En iyi cevaplar
0
86 derece artik yanma derecesine gelmis bence bir yalnislik var.ekran karti paylasimlımı ?

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Doğrudur 86 derece olabilir amd işlemciler fazla ısınır. O kullanılabilir bellek uygulamalar kullandıktan sonra kalan bellek mesela windows 750 m yiyor digerleri de 150 m kadar ram yiyor ve orada 1 gb kullanılabilir yazıyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

I3eyazCrafter

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
86 derece artik yanma derecesine gelmis bence bir yalnislik var.ekran karti paylasimlımı ?

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bahsettiğin şey bir ekran kartının farklı monitörlere takılması herhalde.
Hayır öyle bir şey yok.
[DOUBLEPOST=1388906162,1388906100][/DOUBLEPOST]
Doğrudur 86 derece olabilir amd işlemciler fazla ısınır. O kullanılabilir bellek uygulamalar kullandıktan sonra kalan bellek mesela windows 750 m yiyor digerleri de 150 m kadar ram yiyor ve orada 1 gb kullanılabilir yazıyor.

Peki bu normal mi yoksa bilgisayara zarar verir mi ?
Bu arada açıklama için teşekkürler.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bahsettiğin şey bir ekran kartının farklı monitörlere takılması herhalde.
Hayır öyle bir şey yok.
[DOUBLEPOST=1388906162,1388906100][/DOUBLEPOST]
Peki bu normal mi yoksa bilgisayara zarar verir mi ?
Bu arada açıklama için teşekkürler.
Benim intel i7 3770 cpu 35 derece oluyor. Sen düşün artık

Mrkurt

Marangoz
En iyi cevaplar
0
65 derece üzerisi Çok risklidir 86 derece nedir arkadaşım AMD o kadar ısınmıyor. 86 derece olamaz.

EmreKozan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Kardeş Şu AMD Çok Isınıyor diyen bilgisayar cahillerine (kusura bakmayın) inanma. Bilgisayar sahibi olan insanların çoğu RAM'i Normalden azdır.Yüklü olarak RAM Miktarı nekadar olursa olsun sistem RAM'in bir kısmını kullanır.Benim İşlemci AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.80 GHz bilgisayarın içini temizle toz falan vardır ısınmasına sebep olan birde sorununu biraz daha açarmısın :?

I3eyazCrafter

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aslında pek bir sorun değil.Ama ben bildim bileli bi bilgisayar böyle bu derecelerde ısınıyor.

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
kasanın içini açıp temizle, ram çoğalmasa bile bilgisayar hızlanır. Ve teamviewer varsa (bilgisayara girmeye yarıyor) girip hızlandırabilirim.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Speedfan adlı programla fan hızını arttır.
Kasanın tozunu al tamamdır.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Kardeş Şu AMD Çok Isınıyor diyen bilgisayar cahillerine (kusura bakmayın) inanma. Bilgisayar sahibi olan insanların çoğu RAM'i Normalden azdır.Yüklü olarak RAM Miktarı nekadar olursa olsun sistem RAM'in bir kısmını kullanır.Benim İşlemci AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.80 GHz bilgisayarın içini temizle toz falan vardır ısınmasına sebep olan birde sorununu biraz daha açarmısın :?
Peki amd neden daha ucuz? Kötü matrryal kullanmaları mı? Bazı sorunları mi olması? Yada ikisi?