64-Bit İle İlgili

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba. Benim şu an bu konuyu açtığım bilgisayar 64 bit işletim sistemine sahip. Bilgisayar özelliklerinde yazıyor. Ancak nedense bazı programları 64 bit'e göre kullanamıyorum. Adobe Flash da bunun bir örneği. Ayrıca bazen x86 bile kullanıyor. Sebebini hiç anlayamadım. Bir sorun oluşturmuyor ama merak ettim.

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
  • 64 bit kendinden önceki tüm kodlamaları (8 bit 16 bit 32 bit) çalıştırma kapasitesine sahip. Fakat 32 bit bir cihaz ile 64 bit uygulamaları çalıştıramazsınız.
  • 64 bit işletim sistemlerinde Program Files konumuna 64 bit, Program Files x86 konumuna 32 bit uygulamalar kurulur. Herhangi bir sorun değil. Normal olarak düzen budur.
İyi forumlar :)

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
  • 64 bit kendinden önceki tüm kodlamaları (8 bit 16 bit 32 bit) çalıştırma kapasitesine sahip. Fakat 32 bit bir cihaz ile 64 bit uygulamaları çalıştıramazsınız.
  • 64 bit işletim sistemlerinde Program Files konumuna 64 bit, Program Files x86 konumuna 32 bit uygulamalar kurulur. Herhangi bir sorun değil. Normal olarak düzen budur.
İyi forumlar :)
Bu benim sorumu yanıtlamaz ki? Benim bilgisayarım 64 bit olduğu halde bazı 64 bit programları çalıştıramıyor demiştim ben.

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bu benim sorumu yanıtlamaz ki? Benim bilgisayarım 64 bit olduğu halde bazı 64 bit programları çalıştıramıyor demiştim ben.
''Ancak nedense bazı programları 64 bit'e göre kullanamıyorum.'' Kastınız Adobe ve Java gibi tarayıcı ile bağlantılı programlar ise:
  • Adobe Flash Player onu indirdiğiniz tarayıcıya göre kurulumu yapıyor. 64 bit bir tarayıcıdan giriş yapar ve flash player indirirseniz 64 bit olarak kurulumu tamamlar.
  • Java ise https://java.com/tr/download/manual.jsp bu sayfadan manuel yol kullanılarak 64 bit olarak kurulabilir.
  • Çoğunluk ise 64 bit geriye dönük destek sağladığından 64 bit olarak ayrı bir program yayımlamıyor.

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Adobe Flash playerin 64 bit sürümü yok zaten. En basitinden örnek veriyim. CS:GO herkes oynayabilsin diye. 32 Bit ile çalışıyor. Senin sistemin 64 bit olsada CS:GO 32 bit olarak çalışıyor.

Son düzenleme: