75 Hz - 60 Hz

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Gözle görülür hiçbir fark olmaz. Hz'ye göre fps kısıtlayan oyunlarda sadece 75 FPS alırsın oda boşu boşuna sistemin yorulması demek.

Şöyle bir deney yapalım o zaman. Eline bir kalem al ve orta bir hızda sağ sola götürüp takip et. Bu 60 Hz farzet. Sonra o kalemi alıp hızlıca salondan başka bir yere atıp takip etmeyi dene. İşte buda 240 Hz.
hertz oynatma hızı değildir bunu belirtmek isterim.
Çözünürlüğün aşırı düşük zaten zarar vermez[DOUBLEPOST=1429548919,1429548887][/DOUBLEPOST]

Deneyelim istersen göz ile fark edilmiyor fps sadece
Sayaç olmadan monitörün hertz değerinin üstünde performansı fark edemezsiniz.

mciltrot34

International Rias Fanclup President
En iyi cevaplar
1
hertz oynatma hızı değildir bunu belirtmek isterim.

Sayaç olmadan monitörün hertz değerinin üstünde performansı fark edemezsiniz.
240 Hz demek 240 FPS'ye görüntü yırtılması olmadan rahatça oynatması demek. Aradaki bağlantı yine aynı yola çıkıyor.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0

Gökçemis

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
40 ile 60 ın farkı ne onu anlamadım ben :p görüntüde bi deişiklilik göremedim ben.
donma gibi bişeyde yok...

mciltrot34

International Rias Fanclup President
En iyi cevaplar
1
Senin anlattığın şeyin anlamı tepki süresine çıkıyor hertz değerinin değil.

25-30 fps arası oynanabilir, 60 fps akıcı görüntüdür. arası da oynanabilir ve akıcı karışımıdır. Açıklayıcı oldu mu ?
Senin oynattığın fare bile belirli bir FPS hızına sahiptir. 240 Hz demek 240 FPS kilidini açmak demek. Ben sadece 60 Hz ve 60 FPS üstünü mantıksız buluyorum. Nasıl olsa 60 FPS ile 120 FPS arasındaki farkı anlayamıyorsun.

Gökçemis

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
gözlerim bozulcak böyle giderse :p bu paylaştıgın şeylerde cok beli oluo dönüş hızları
ama oyunda böyle bi fark göremiorm -_-

Gökçemis

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim :p
umarım aynı durumu yaşamadan ölmezsiin...