Aaah, neden hala insanlar bu düşüncede?!

ruddeTR

projects.gg
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2
Birileri bir sunucuya, hazır satılık plugin paketini alıp farklı yollarla ücretsiz halini bulup indirmiş demiş bazıları da alıntı sunucu çöp demiş. Bence bu düşünceleri doğru değil bu yorumu yazma sebebim bu yüzden.

Alıntı bir sunucu olması onun özgünlüğünü düşürebilir fakat belki alıntı pakete eklediği güzel özellikler de vardır. Ya da alıntı paket gerçekten güzel hazırlanmıştır ve kurulan sunucuları daha iyi kılar. Ha belki birkaç arkadaş çıkıp benim alıntı "paket" kullandığımı düşünüyordur ve bir şeyler yapamadığımı düşünüyordur. İlgili sunucu konumu inceleyebilirler.

İkincisi, alıntı paket olduğu için emek hırsızlığı demişler ben buna yanıyorum sayın forum arkadaşlarım. Bana kalırsa asıl emek hırsızları, eklenti paketlerini ücretli satan kişilerdir. İçindeki her bir eklentiye her bir geliştirici aylarını harcıyorken o "paket yapımcıları", topluluk üyeleri basitçe özelleştirsin diye yapmış olduğu ayarlar dosyasındaki birkaç şeyi değiştirip, language dosyasından A1 seviyesinde İngilizce metinleri çevirince "paket yapımcılarının" emeği ya da onun hakkı olmuyor. O "topluluk eklentileri" tamemen "topluluk" için tasarlandı ve bir insanın bunları bir araya getirip satmasını saçma kategorisine bile koyamıyorum bana direkt olarak utanç verici geliyor. Utanıyorum resmen ya, gelişemediğimizden utanıyorum hani çünkü bu zihniyetten çıkamıyoruz. Yıl 2019 ve dünya çapında bu platformda tanınan çok az Türk arkadaşımız var. O AuctionHouse eklentisini yapan da bizimle aynı insan değil mi? Vagdedes insandışı bir varlık mı? Birçok başarılı projesi olan @Blueyescat bizden sadece daha mı zeki? Hayır değil. Aramızdaki fark biz onun kadar araştırmıyoruz işte. "Plugin paketi toplayıp" satıyoruz.

Ayıp.
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Evet, plugin paketini hazır olarak kullanmak emek hırsızlığı değil fakat sunucunda oynanma isteğini düşürür.

Mesela, üst üste aynı mekaniklerde iki dövüş oyunu oynadın. Sence de biraz garip değil mi? İkinci oynadığın sana ilkinin kopyası gibi gelir.

Sunucularda da durum böyle. Oynatırsın ama hiç emek olmadan da olmaz bu iş.

Bu tür bir konuya yorum attığım için özür dilerim...
 

PASCIA

Eren Bülbül
Oyun Geliştirici
En iyi cevaplar
0
Minecraft sunucularının %98i çöptür diyor ve tartışmaya son veriyorum.

(%2 lik kısım zaten plugin paketi kullanmaz.)
 

ruddeTR

projects.gg
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2
Minecraft sunucularının %98i çöptür diyor ve tartışmaya son veriyorum.

(%2 lik kısım zaten plugin paketi kullanmaz.)
Belirttiğim gibi, benim yandığım kısım herkes ayrı kafayı yaşıyor. "Plugin paketi" diye bir tabirin olmasına yanıyorum ben asıl. Hadi ona neyse boşverelim diyelim, başkasının eklentilerinin ayar dosyalarını değiştirip 4-5 tane plugini bir klasöre koyup satıyorlar :D
 
Üst