Abim Danışman Oluyor, Sıra Bana Geliyor - Mevzular - Partiler Hakkında Gündem Değerlendirmesi

Partiler bölümü açılmalı mı?

• Evet, faydalı olur.

Kullanılan: 3 30.0%
  • Hayır, gereksiz.

Kullanılan: 7 70.0%

• Kullanılan toplam oy
    10

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Herkese merhaba Endgame spoilerı yiyen, yemeyen ve ilgilenmeyen insanlar. (Filmin sonunda Ebony Maw ölüyor.)

Forumda epeydir pasif takılan danışmanınız olarak durum analizi yapma ve bu konularda açık açık konuşma gereği hissettim. O sebeple biraz uzun olacak ve umarım geç kalmamışımdır çünkü seçimin tarihini bilmiyorum ve danışman etiketim de görünmüyor. Yeni biri seçilmişse görevinde başarılar dilerim.

Öncelikle, ne bu tantana kardeşim? İzah edelim: Forumda bir "Danışman" etiketi var. Ve bu etikete sahip olmak için seçim yapılacak. (İptal edilmediyse.) Dilerseniz bilgi amacıyla yazdığım iki alt başlığı atlayıp yorumlarıma inebilirsiniz.

Danışman ne yapabilir, ne yapamaz?

Danışmanın yapması gerekenleri / yapabileceklerini forumun işleyişine katkıda bulunmak, üyelerle yönetim arasındaki iletişimi hızlandırmak, konulara fayda sağlamak ve olumsuz durumların kaldırılmasında etkin rol oynamak şeklinde kısaca ifade edebiliriz.

Danışman üye konulara aktif müdahale edemez, (kilitlemek, silmek vs.) üyelere yaptırım uygulayamaz. Kısacası yetki gerektiren şeyleri yapamaz çünkü bir forum yetkilisi değil sadece özel görevli bir üyedir.

Danışman nasıl seçilir? Kimler danışman olabilir?

Danışman üye, forum meclis üyeleri tarafından yapılan oylama ile yine meclis üyeleri aralarından seçilebilir. Dolayısıyla sadece forum meclis üyeleri danışman üye adayı olabilir, diğer adaylıklar geçersizdir. Oylama (eskiden olduğu gibiyse) discord üzerinden yapılır.

Bilgi kısmını geride bıraktığımıza göre biraz da forumun güncel durumu hakkında yorum yapacağım.

Forumda son zamanlarda zibilyon tane parti çıktı. Normalde danışman adaylarının bireysel olarak (ve en fazla 2 yardımcısıyla) katılması gerekiyordu ancak yakın zamanda da yaşanan seçimin bıraktığı atmosferin ardından doğal olarak insanlar bunu seçim havasıyla yapmak istedi ki bence bunda anormal bir durum yok, eğlenceli ve aktif bir ortam oluşuyor. Hatta seçimden sonra bile partiler devam ettirilerek forum içinde bir kamuoyu oluşturulması ve parti destekçilerinin forum hakkındaki düşüncelerini etkin şekilde ifade edebilmeleri için ortam sağlanabilir. Burada yöneticilere ufak bir öneri vermek istiyorum, insanlar parti olaylarına fazlasıyla ilgi duyduğu için Sosyal Forumlar veya Üye İlişkileri bölümlerinden birine Partiler sekmesi açılabilir, her partinin bir konu açma hakkı olması şartıyla insanlar bu konular altında kendi partilerini destekleyebilir, forum içi siyaset yapabilir (forum içi kısmına dikkat çekiyorum, forumdaki partileri kapsayacak şekilde olmalı) ve gruplar ihtiyacını parti konuları altında konuşarak bir nevi karşılayabilirler. Elbette bu bölüme açılacak konular belli şartlara sahip olmalı ve konular yetkililerin onayından sonra görünür hale gelmelidir, aksi takdirde karışıklık ortaya çıkar. (@AdexTR buraya bir öneri bıraktım, veya artık hangi üst kademe yetkili görürse...)

Günümüze geri dönecek olursak....

Partiler iyi hoş dedik tamam da, bu partilerin birçoğu seçimlere katılamıyor. Meclis üyesi değiller çünkü. Yine de çabaları forumu son günlerde biraz da olsa canlandırdı denebilir ve bunun korunması güzel bir şey olurdu. Bu sebeple ciddi anlamda adaylık koymak isteyip de sadece meclis üyesi olamadıkları için seçime giremeyen adayların üstte belirttiğim Partiler sekmesi içinde yapacakları olumlu/aktif davranışlara göre fazladan forum puanı kazanarak meclise girmelerinin kolaylaştırılmasını öneriyorum. (@AdexTR bakın burası çokomelli.)

Bu seçime yetişmese bile önerdiğim değişikliklerin en kısa zamanda uygulanmasıyla forumda bu yönde yaşanan hareketliliği daha organize hale getirip üyelerin seçimlere daha etkin şekilde katılabilmesini sağlayabiliriz.

Son sözüme gelecek olursak, eğer yapabiliyorsam bu dönem seçimlerinde de adaylığımı koyduğumu bildirmek isterim. Kaçırdığım bir nokta varsa da sağlık olsun, dünyanın sonu değil. (@Iskefiyeli18 koş koltuk gidecek.)

Sayın parti başkanları, üyeler ve destekçileri. Bu konu altında görüşlerinizi bilmek isterim. Lütfen yorumlarda yazın ve layk atıp abone olmayı unutmayın.

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
Bence ciddi ciddi siyaset yapılmamalı forumda

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Gecemi gündüzüme kattığım, gönlümü verdiğim yardımcı danışmanlık görevine devam edemeyecek olmak her ne kadar beni yaralasa da, ben de forumdaki seçim aktifliğinden memnunum. Ancak, forumda sadece gruplar aktifken bile anime anti-anime kavgaları çıkıyordu. Forum içi siyaset sokmak bizi nerelere getirir bilemiyorum. Kafamızda güzel canlanan fikirlerin suistimal edilme ihtimalini gözardı edemiyorum.

YuzbasiTr

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
1
Bence gerçek Dünya siyasetine girmeden forum içerisinde partiler arasında bir siyaset dönebilir (sadece forum içerisindeki konular), bunun dışında bu konuyu açarak, sesimizi yönetime duyuran @BurnerTroll'e çok teşekkür ederiz.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Bence gerçek Dünya siyasetine girmeden forum içerisinde partiler arasında bir siyaset dönebilir (sadece forum içerisindeki konular), bunun dışında bu konuyu açarak, sesimizi yönetime duyuran @BurnerTroll'e çok teşekkür ederiz.
Rica ederim. Forum yöneticisi @Swuupie bile parti işlerine girdiyse ayrı bölümde kontrollü bir şekilde sürdürülebilir bence bu akım.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Yaptığınız işin gereksizliği sinirimi bozuyor. Her yerde bu parti saçmalıklarını görüyorum yeter kardeşim yeter.
Forumda "üstteki üyenin avatarını puanla" zımbırtılarına birden fazla mesaj bırakacak kadar dolu(!) birini konularımızla yorduğumuz için özür dileriz. Ayrıca tartışma amaçlı bir platform olan forumlarda açmış olduğumuz bu tartışma konusundan dolayı da affınızı rica ediyoruz.