Acemi coder'in Java günlükleri

al1mert

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
[Burayı sık sık güncellemeyi (Öğrendikçe) düşünüyorum ilk başta çok bir şey yazmasada benim gibi başkalarının Java öğrenmesine yardımcı olabilir.]
Java nedir onu söyleyeyim.
Java nesne yönelimli bir programlama dilidir.Nesne yönelimli derken classları diyorum.Javada yapılan her iş ayrı classlardadır ve bir bütünü oluşturur.mesela bilgisayar pil,wireless ve bluetooth'tan oluşuyor.Javada bilgisayarı yazarken pil,wireless ve bluetooth olmak üzere 3 class halinde yazacağız.Bu sayede kodlarımızı yazmak Daha kolay Olacak.
Kütüphaneler
Anladığım kadarıyla kütüphaneler bize kod yazarken kolaylık sağlayan paketler.Mesela bir pencere açacak bir program yapacağız.Bütün kodlarımızı tek tek yazmak yerine yazacağımız kodların temelini oluşturacak bir kütüphane kullanmamız yeterlidir.Yani minecraft'ta bukkit'e bir plugin yazarken tüm bukkit'i baştan yazıp daha sonra plugin'imizi yazmak yerine bukkit kütüphanesini kullanarak zamandan tasarruf edebiliyoruz.
Nasıl kod yazarız?
Kod yazmak için ihtiyacımız olan tek şey Bir JDK.Yani java development kit.Bu kit kod yazmamız için gerekli her şeyi içinde bulunduruyor.JDK'yı sadece setup ederek kurmuş olmayız.Sistemimize JDK'yı tanıtmalıyız.Burda uzun uzadıya anlamama gerek yok internetten bunun nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
JDK kurduktan sonra birçok kişi İDE kullanır genellikle.Ben size eski moda CMD ve Edit.com'u tavsiye ediyorum.
Çünkü bu sayede javanın nasıl çalıştığını anlayabileceksiniz ve ilered İDE kullanırken daha rahat edeceksiniz.
İlk Kodumuz
İlk olarak herkes gibi bir merhaba dünya kodu yazmanızı öneririm.Aşağıdan kopyalayabilirsiniz.Kodu edit.com ile kaydetmenizi öneririm yoksa /187 /191 hatalarından alırsınız. Edit.com istemiyorsanız Notepad++ indirip Kodlama kısmından BOM'SUZ seçeneğini seçin.
// MerhabaDünya.java
public class MerhabaDünya{ //Class ismi .java ismiyle büyük küçük harfleri bakımından da aynı olmak zorundadır.
public static void main(String args []) {
System.out.println("Merhaba Dünya!"); //Tırnak işaretlerinin arasına arapça bile yazabilirsiniz, farketmez.
}
}
Kodunuzu yazıp merhabadünya.txt dosyasının ismini değiştirerek Merhabadünya.java yapın.
Kodumuzu Compile etmek
Bu işlem sayesinde kodunuzu Java diline uyarlıyoruz yani .Java dosyalarını .Class dosyalarına çevirmiş oluyoruz.
Öncelikle cmd yazıp dosya konumunu aç diyoruz.Kolaylık açısından cmd'nin bi kopyasını alıp JDK'nın içindeki bin dosyasına atıyoruz.MerhabaDünya.java'da burda olmak zorunda. Cmd'yi açıp
Kod:
javac MerhabaDünya.java //Büyük küçük harf duyarlıdır.
Yazıyoruz.

Ve ilk programımızı yazdık.

Çalıştırmak için cmd'yi açıp
java MerhabaDünya
yazın.
Ve çalıştı.
(Devam edecek.)

Yaptığım hatalar varsa yada eksik yada yanlış anlattığım şeyler güncelleyebilirim.

Son düzenleme:

Batu.

Fus-Ro-Dah!
En iyi cevaplar
0
IDE'ye baglı olarak "ü,ş,ç,İ,Ü,Ç" gibi harfleri kullanamıyorsun diye biliyorum. Onun dışında yazının tamamını okumadım. Okudugumda tekrar yorum yaparım.