Acil Yardım edebilirmisiniz Command block (sorum değişti)

ardatürker

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
ben bir harita yapcam ve şunu istiyorum bir bloğun üstüne geldikten 1 saniye sonra blok yokolsun yada düşsün hangi komutları nasıl yapcağıma yardım edermisiniz ?
command blockda yeni sayılırım

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
Youtube da bi tane oyun görmüstüm tabakalar var kosunca kostugun yerdeki bloklar once renk degistiriyor 1 saniye sonra kum gibi düsüyor omun gibi birsey ise istediğin bi iki komut vereyim kalanını halledersin
execute @a - - - setblock - --1 - istedigin_blok_adi (Herkes ustunde bulundugu blogu istedigin seye donusturur hava yazarsan aninda yok eder)
/fill x1 y1 z1 x2 y2 z2 blok_adi 0 replace blok_adi2 (alanin iki farkli kosesine ait koordinatlari yazacaksin sonra hangi bloklati donustureceksen onu sonraki yerede hangi bloga donusecekse onu yaz (komutlari arastir kucuk hatalar olabilir arada))
Mesela heekesin altina beyaz yun koyan bi komut sonra tum beyazlarin yerine kirmizi koyan bi komut sonra tum kirmizilar yesile ..... en son hava koyan komut blokları koyarak bunlarin hepsini hizli bi clock devresine baglarsin. (Onerim fill clock). Iste tun sistem bu kadar

TrustNoONE

Kimyager , Sadece Kimyager.
En iyi cevaplar
0
Youtube da bi tane oyun görmüstüm tabakalar var kosunca kostugun yerdeki bloklar once renk degistiriyor 1 saniye sonra kum gibi düsüyor omun gibi birsey ise istediğin bi iki komut vereyim kalanını halledersin
execute @a - - - setblock - --1 - istedigin_blok_adi (Herkes ustunde bulundugu blogu istedigin seye donusturur hava yazarsan aninda yok eder)
/fill x1 y1 z1 x2 y2 z2 blok_adi 0 replace blok_adi2 (alanin iki farkli kosesine ait koordinatlari yazacaksin sonra hangi bloklati donustureceksen onu sonraki yerede hangi bloga donusecekse onu yaz (komutlari arastir kucuk hatalar olabilir arada))
Mesela heekesin altina beyaz yun koyan bi komut sonra tum beyazlarin yerine kirmizi koyan bi komut sonra tum kirmizilar yesile ..... en son hava koyan komut blokları koyarak bunlarin hepsini hizli bi clock devresine baglarsin. (Onerim fill clock). Iste tun sistem bu kadar
Çok yazmmışsın iyi de , /setblock Air ne güne duruyor :D

___Beovulf___

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok kolay öncelikle bir clock yap ama setblock komutuyla(Eğer bilmiyorsan anlatabilirim) cloğa bir command block bağla ve sunu yaz
/execute @e[type=Player] - - - detect - --1 - bu kısma istediğin bloğun id si /setblock - --1 - air
yazarsan yazdığın bloğun üstüne geldiğinde o blok yok olucaktır[DOUBLEPOST=1422355620,1422355467][/DOUBLEPOST]
Çok yazmmışsın iyi de , /setblock Air ne güne duruyor :D
Tamam da cok basit düsünüyorsunuz setblock air diyorsunuz adam dev bir yer yapıcaksa tek tek copy paste yapması çok uzun sürer ve command blokların görünümleride çok iyi sayılmaz basınç plakalarıda cabası zaten

ardatürker

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
teşşekkürler deniycem bu arada clock dediğin şu ortasına kızıl taş block konulup üst ve alta komut bloğu kyup bişi yazıoduk omu ?[DOUBLEPOST=1422368769,1422368372][/DOUBLEPOST]işe yaradı teşekkürler ama süreli olamazmı mesela block yarım saniye sonra yokolsun bu hemen yokoluyo[DOUBLEPOST=1422369466][/DOUBLEPOST]vazgeçtim böyle iyi ama bir şey sorucam ben yokoduktan 5 saniye sonra tekrar gelsin istiyom o nnasıl olcak çok şey istedim ama :D[DOUBLEPOST=1422373280][/DOUBLEPOST]tamam gerek yok ben halletim bu sefer furkan3000 nun önerisi işe yaradı yardı eden herkese teşekkür ediyorum[DOUBLEPOST=1422373707][/DOUBLEPOST]abi ilk command blocktan parkurumu yaptım bu arada biovolfun bir konusu yardımcı oldu şu bloğun üzerine gelince zıplama yada koşma gibi

Son düzenleme:

___Beovulf___

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
teşşekkürler deniycem bu arada clock dediğin şu ortasına kızıl taş block konulup üst ve alta komut bloğu kyup bişi yazıoduk omu ?[DOUBLEPOST=1422368769,1422368372][/DOUBLEPOST]işe yaradı teşekkürler ama süreli olamazmı mesela block yarım saniye sonra yokolsun bu hemen yokoluyo[DOUBLEPOST=1422369466][/DOUBLEPOST]vazgeçtim böyle iyi ama bir şey sorucam ben yokoduktan 5 saniye sonra tekrar gelsin istiyom o nnasıl olcak çok şey istedim ama :D[DOUBLEPOST=1422373280][/DOUBLEPOST]tamam gerek yok ben halletim bu sefer elitedo nun önerisi işe yaradı yardı eden herkese teşekkür ediyorum[DOUBLEPOST=1422373707][/DOUBLEPOST]abi ilk command blocktan parkur yaptım bu arada biovolfun bir konusu yardımcı oldu şu bloğun üzerine gelince zıplama yada koşma gibi
Sorun olursa burdayım özelden atabilirsin

ardatürker

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
beo volfun dediği gibi mesela bir blok olcak hareket etcek onla birlikte sende yürüycen böylece aşağı düşmiycen[DOUBLEPOST=1422449201,1422448990][/DOUBLEPOST]abi harita için başka fikirde önerebilirmisiniz :D aklımda süper fikirler var ama yapımları zor olcak
ilk demo yu çıkarcam :D o sadece hızlı koş zıpla mantığı olcak sonra onun devamı gibi 1 çıkcak (tabi hikayede olcak (ÇALMAYIN LÜTFEN :D kim çalacak acaba :p )
birde co op olcak bu sadece haritanımn 2 kişilik hali gibi olcak fikirlerim bu
birde resource pack tamı yapsam Sanırım çok abarttım :D ama haylini kurmak iyi[DOUBLEPOST=1422449315][/DOUBLEPOST]birde co op un hikayesi farklı olcak ve 1. de demo ya karşı daha fazla özellik olcak tabii ki :D yine abarttım

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
beo volfun dediği gibi mesela bir blok olcak hareket etcek onla birlikte sende yürüycen böylece aşağı düşmiycen[DOUBLEPOST=1422449201,1422448990][/DOUBLEPOST]abi harita için başka fikirde önerebilirmisiniz :D aklımda süper fikirler var ama yapımları zor olcak
ilk demo yu çıkarcam :D o sadece hızlı koş zıpla mantığı olcak sonra onun devamı gibi 1 çıkcak (tabi hikayede olcak (ÇALMAYIN LÜTFEN :D kim çalacak acaba :p )
birde co op olcak bu sadece haritanımn 2 kişilik hali gibi olcak fikirlerim bu
birde resource pack tamı yapsam Sanırım çok abarttım :D ama haylini kurmak iyi[DOUBLEPOST=1422449315][/DOUBLEPOST]birde co op un hikayesi farklı olcak ve 1. de demo ya karşı daha fazla özellik olcak tabii ki :D yine abarttım
clone veya fill komutunu araştır isini görür ve blok olarak barrier kullan(görünmez) sekil olarakta falling sandlar kullan cünkü bloklar görüntü açısından iyi olmaz ama fallingsandlar entity gibi oldugu icin onlari kucuk kucuk hareket ettirerek goruntu acisindan daha güzel olmasını saglayabilirsin