Adım Adım Plugin Yapımı | XenCoders

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Çaban hoş forumculara bir şeyler öğretmek istemen güzel fakat bence
Başkalarına bilgi verebilecek kadar iyi olduğunu sanmıyorum.
O yazdığın eklenti çalışmaz. Eğer bunu biri yaparsa boşuna uğraşmış olur.
Çünkü "onEnabled" yada "onDisabled" diye bir metod yok. Senin oraya girmiş olduğun kod sadece bir void oluşturmaya yarıyor yani kod kısaltmaları. JavaPlugin kodu sadece o classın ana class olduğunu belirtir hepsi bu kadar neyi var o kodun o kadar uzatacak.
"onCommand" metodunu en basit bukkit metodlarından biridir ve sen 5 dakika boyunca bunu düzeltmeye uğraştın zaten. Ne yaptığından senin bile bir fikrin yokken izleyen arkadaşların ne anlamasını bekliyorsun. Ve eğer bunları öğreteceksen türkçe öğretmelisin. En azından yazarın bir türk olduğunu belli etmelisin "CommandSender gonderen, Command komut, vs.vs." gibi. Kod kısaltmalarını türkçe yapabilirsin veya kod atamalarını vs.
Bir diğer videonu çekmeden daha fazla bilgi edinmeni öneririm. Öğretmenlik zor iştir. Ve eğer sen bu şekilde arkadaşları yorarsan bu işten soğurlar.
Diğer videonda sakın acele etme. Kendini olabildiğince geliştir, öğren ve sen ne zaman kendini hazır hissediyorsan çek videonu.

Yorumunda sadece "... Ve eğer bunları öğreteceksen türkçe öğretmelisin. En azından yazarın bir türk olduğunu belli etmelisin "CommandSender gonderen, Command komut, vs.vs." gibi. Kod kısaltmalarını türkçe yapabilirsin veya kod atamalarını vs. ..." kısmına katılmıyorum.
Nedenine gelirsek, programcılık evrenseldir. Programlama dilleri kendi içlerinde ufak değişiklikler gösterebilir ancak genel itibariyle kullanılan değişkenler sabit oluyor.
Örneğin bir integer tanımlayacaksak, bu integerin değişkenine "sayı" değil de "i" deniliyor. İleride bir gün başka bir programlama diline başladığımızda, "Int i" değişkenini gördüğümüzde bize çok da yabancı gelmeyecektir bu yüzden. Konuyu açan arkadaş muhtemelen onCommand fonksiyonunu kopyala yapıştır yaptığı için ingilizce kalmıştır, ancak ezbere olmadığı halde evrensel değişkenleri kullanmanın daha hızlı gelişmemize katkı sağlayacağına inanıyorum.
Video hakkında yorum yapamayacağım, çünkü şu anda videoyu izleme imkanım yok, ama Luccifer'ın yorumuna her türlü katılıyorum, doğru tespitler yaptığı belli yorumundan.

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Mahmut = Hayvan tanımını çok beğendim. Çok güzel açıklamışsın.

TinecraftMurk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Lucifer˜ @IRFN Eğer ilk videomu izlemişseniz videomun başında yaptığım rehber pogostickdev29'un rehber videolarını takip edecek şekilde yapacağım demiştim.Ve yazdığım kodları videoyu çekmeden önce onun videosunu izlemeden önce not alarak ve notlarıma bakarak yazdım ve yazdıktan sonra bunları açıklamaya çalıştım.+ extends olayını uzatmamın sebebi interhit olayını anlayabilmeleri kod önemli değil fakat java hiyerarşisini anlayabilmek apileri incelemek konusunda ve kodlamak yapmak isteyenlerin kendini geliştirmesi doğrultusunda bunun üzerinde durdum.Ayrıca video çekerken ayrı bir heyecan oluyor hata yapmıyayım diye hata yapmamaya çalışırken hata yapıyor insan ve 100 kere doğru yaptığı şeyi bile unutup yanlış yapabiliyor.Uzun süre derslere yoğunlaştığım için uzun zamandır kodlama yapmıyorum zaten ondan dolayıda bir hamlama var.Ayrıca yaptığın yorum için teşekkürler daha sıkmadan anlatabilirim belki ileriki videolarımı buna göre düzenlerim.

Son düzenleme:

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Dediğim gibi, şu anda videoyu izleme imkanım yok. Videoyu izledikten sonra asıl yorumumu yapabilirim ben de.

TinecraftMurk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
[DOUBLEPOST=1403538910,1403436944][/DOUBLEPOST]Projeye XenCoders devam edecek.

Son düzenleme: