Aklıma Takılan Soru

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Şimdi ben direk Sina5an ın 90 küsür lük java derslerini izleyip , öğrenip plugin kodlayabilirmiyim yoksa plugin için ayrı direk java için ayrı dersler mi almam gerekiyor ?

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Eklenti yazmak için JFrame gibi şeyleri bilmene gerek yok (dosya kaydedip geri çekebilmek önemli ama*)
Onun dışında bukkit'in kendi kütüphane metodları, sınıfları var yani onları öğrenmen gerek*

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Plugin yazmak için java bilmek gerekmez. Bukkit öğrensen yeter. Tabi ben devasa sistemler kodlayacam para kazancam diyorsan, java öğrenmen gerek.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Plugin yazmak için java bilmek gerekmez. Bukkit öğrensen yeter. Tabi ben devasa sistemler kodlayacam para kazancam diyorsan, java öğrenmen gerek.
Ayıptır sorması ama Java öğrenmeden nasıl OOP'nin mantığını kavrayabilir veya karmaşık algoritmalar yazabilir? Nasıl plugin kodlayabilir? Bukkit/Spigot API zaten Java üzerine kurulu. Bundan ayrı bir dilmiş gibi bahsetmek doğru olmaz.

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Bukkit'i okuyup,öğreneceğin kalın bi yemek kitabı olarak düşün.
Kitabın dilinin de Java olduğunu düşün.

Bunun özetinde kendi yemeklerini yapabilmek için önce kitabı OKUYACAK kadar Java öğrenmeli sonrada Kitabı uygulayarak öğrenmelisin.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben bunları izleyerek öğrendim, tavsiye ederim:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Kolay gelsin, umarım işine yarar.
PogoStick29Dev Galp*

Önce Java'da söz dizimini öğrenmen ve bununla ilgili örnek programlara bakman iyi olur. Sonuçta algoritma tasarlayabilmek için aklında bir şekil olmalı. Onun dışında kalanlar zaten sınıfları nasıl kullandığına bağlı olduğu için Java Bukkit farketmiyor. Okuldaki dersler için "Öğrenmek konuyu kavramanın %25'lik kısmıdır. Geriye kalan %75'lik kısım ise örnekler üzerinde uygulama yapmaktır." derler. Senin durumunda da aynı olduğuna eminim :)

(Son zamanlarda forum, yazılım konusunda ileriye mi gidiyor ne? :hmm1:)

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
PogoStick29Dev Galp*

Önce Java'da söz dizimini öğrenmen ve bununla ilgili örnek programlara bakman iyi olur. Sonuçta algoritma tasarlayabilmek için aklında bir şekil olmalı. Onun dışında kalanlar zaten sınıfları nasıl kullandığına bağlı olduğu için Java Bukkit farketmiyor. Okuldaki dersler için "Öğrenmek konuyu kavramanın %25'lik kısmıdır. Geriye kalan %75'lik kısım ise örnekler üzerinde uygulama yapmaktır." derler. Senin durumunda da aynı olduğuna eminim :)

(Son zamanlarda forum, yazılım konusunda ileriye mi gidiyor ne? :hmm1:)
Böyle tavsiyeler verirsen gitmeyecek :) Hemen üstünde ki muhteşem yorumun altına bunu yazman olmamış. Java öğrenmeden Bukkit/Spigot öğrenenlerin hallerini Spigot'ın "Plugin Development" forumunda görebilirsiniz.