Dul Bırakan
Ďℍ₰ ƐXƬΛSY ☠™ //// ƵŦ|☪ Naked™
- En iyi cevaplar
- 0
You Edit : Ve Beyin Benim Beynimle Birlikte Ucarak UzaklaşırOnu yapanlara sor ben de buraya kadar getirebildim beynimi![]()
You Edit : Ve Beyin Benim Beynimle Birlikte Ucarak UzaklaşırOnu yapanlara sor ben de buraya kadar getirebildim beynimi![]()
çok kere değiştirdim o alıntı yaptığın mesajı. bidaha bak sorun varsa sor Bilgisayar mantık ile çalışır kısaca mantıksal işlem yapar sonuçları yine mantıksal işlem yaparak ilerler çok hızlıdırYou Edit : Ve Beyin Benim Beynimle Birlikte Ucarak Uzaklaşır![]()
Peki O Görünüme Hangi Program Geitiryor İşte Onu Soruyoz O Program'ı Nasıl Yapmışlar [10010101] 'i (a) olarak işleve giriyosa bu bilmem kaç harf sonra kodlanmış peki bu harflerin işlevlerini nasıl yapmışlar of ofSenin dediğin gibi a harfine basınca 10010101001001 tiplemesi bir veri yolluyor anakarta. İşlemci bunu işliyor ve işletim sistemine uygun bir görünüme getiriyor.
Yani Yetişmek İcin Işık Hızı Şartçok kere değiştirdim o alıntı yaptığın mesajı. bidaha bak sorun varsa sor Bilgisayar mantık ile çalışır kısaca mantıksal işlem yapar sonuçları yine mantıksal işlem yaparak ilerler çok hızlıdır![]()
Birileri 1 ve 0 lar kullanarak basic dilini yapmış. Steve jobs basic dili için emülatör yapmış ve bir işletim sistemi oluşturmuş. İşletim sisteminde harf sistemi ise şu; Eğer 10101010101011100 kodu var ise şu resmi gösterPeki O Görünüme Hangi Program Geitiryor İşte Onu Soruyoz O Program'ı Nasıl Yapmışlar [10010101] 'i (a) olarak işleve giriyosa bu bilmem kaç harf sonra kodlanmış peki bu harflerin işlevlerini nasıl yapmışlar of of
You edit : Senin Beynin Işınlanarak Bizim Beyinlerin Yanına Gelir((([DOUBLEPOST=1420152563,1420152504][/DOUBLEPOST]
Yani Yetişmek İcin Işık Hızı Şart![]()
Birileri 1 ve 0 lar kullanarak basic dilini yapmış. Steve jobs basic dili için emülatör yapmış ve bir işletim sistemi oluşturmuş. İşletim sisteminde harf sistemi ise şu; Eğer 10101010101011100 kodu var ise şu resmi göster
Ama ikili sayı sistemi sadece sayıları göstermekten ibaret değil...Çok yanlış bilgi verilmiş, bilgisayar ikilik sayı sistemiyle çalışmaz lakin bilgisayarın çoğu kısmı ikilik sistemiyle çalışır. İkilik sistem şu mantıktır
1111
8|4|2|1
1111 = 8 + 4 + 2 + 1
0011
8|4|2|1
0011 = 2 + 1
Anlamışsınızdır umarım mantığı çok zor değil, kombinasyonlar ile bazı şeyler kaydedilir tabi ki bunla çalışmaz bilgisayar sadece.
Tabi ki değil, ikili sayı sisteminde birçok karakter farklı kombinasyonlara saklandırılmıştırAma ikili sayı sistemi sadece sayıları göstermekten ibaret değil...
Çok doğru anlatmışsın kastettiğim olay o, ismini unutmuşum "Assembly"...Herkes fazla yetersiz anlatmış
Şöyle gelişti bilgisayar dilleri ilk önce transistörler birbirlerine birleştirilerek cpu ve rom bir nevi yazıldı ama devre basılarak yapıldı, yukarıda anlatılan 1 0 olayını internette "transistor logic gates" yazarak araştırabilirsin.
İlk tabanı atıldığında daha fazla transistör eklendi farklı giriş olasılıkları filan eklendiki bu klavye oluyor, ondan sonra programları yazmak transistörlerle çok zorlaşınca assembly geliştirildi.
Assembly seçtiğiniz değişkeni adresten adrese taşıyarak veya kopyalayarak herşeyi hazır hale getirir bir nevi tren yolu olarak düşünebilirsiniz, gerekli adreslere gerekli değişkenler eklenir işlemci koda göre gerekli pinden gerekli çıkışı veya gerekli bölümle gerekli işlemi yapar
Ondan sonrası zaten basic pascal c cpp diye gidiyor hepsi birbirini geliştirdi![]()
Hayır! Sonra neden Ali'nin karnı acıkıyor?Sonra minecraft neden kasıyor![]()
Ali kimHayır! Sonra neden Ali'nin karnı acıkıyor?
Onun bunun çocuğu. Eskiden televizyonda çıkardı anası pencereye çıkar ''Ali'nin karnı acıktı!'' diye bağırıp kulaklarıma tecavüz ederdi.Ali kim![]()