Alfa ile Sorgulama 1

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Madem tanrı geçmişi bugünü ve geleceği biliyor benim ateist olacağımı da biliyordu.Yani tanrı bana seçim hakkı sunmadı.Beni buna zorladı.Bunun için cehennemde yakacak beni.Eğer tercih hakkı sunduysa geleceği bilmiyordu. Benim bir tercihim tüm geleceğimi değiştirecekti. Yani her şeyi bilen tanrınız geleceği göremiyordu.

Sizce hangisi mantıklı.Ben cevap vereyim: tanrı yok herkes istediği görüşü destekler.Bunun için de kimse cehennemde yanmayacak

Bunun sonucunda şu söylenir: Allah senin ateist olcagını biliyordu eğer bu dünyaya göndermeseydi sen de "Hayır ben ateist olmayacaktım" diyecektin işte ispat için dünyaya gönderiliyoruz

Fakat bu iddia biraz mantıktan yoksundur.Şöyle ki her şeyi bilen bir tanrıya karşı çıktığın için cehennemde yanacaksın denebilir bunun sonucunda.Sonsuz güçteki bir tanrının bana bir şey ispat etmeye çalışması saçma

Bir de şu denir: Tanrı senin bunları yapacağını önceden biliyor..
Bu düşüncede de çelişki vardır...
Eğer tanrı irade koymuşsa geleceği bilmeye gücü yoktur
Eğer geleceği biliyorsa irade vermemiştir
Kader varsa her şey önceden bilinmez mi ?
Bu belli bir iradenin olmadığını gösterir.
Özgür irade kavramı ve önceden bilinme kavramı aynı anda yürüyemez.

-Alfa
Karikateist adlı sayfadan alıntıdır.

Thanatos71

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Allah bizi ona kulluk etmemiz için yarattı. Eğer Kuran-ı ve bilimsel araştırmaları karşılaştırırsan, en mantıklı dinin İslam olduğunu anlarsın.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Allah bizi ona kulluk etmemiz için yarattı. Eğer Kuran-ı ve bilimsel araştırmaları karşılaştırırsan, en mantıklı dinin İslam olduğunu anlarsın.
Nobel bilim ödülü alan bilim adamlarının %70'inden fazlasının ateist olmasında bir yanlışlık olmalı o zaman. :)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Şu an ortadoğu ve diğer müslüman bölgelerdeki duruma bakarsan neden müslümanların ödül alamadığını anlarsın.
Karışıklık, iç savaş biliyorum. Fakat biraz kendi etkileride var. Ben müslümanlar demiyorum sadece genel bir yargı bu. Yazıyı yazan kişinin çevresindeki din islam olduğundan dolayı öyle örnek veriyor.

_Iskefiyeli_

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Banim de aklımı kurcalıyor bu yazdıkların, fakat insan aklının bu ilişkiyi anlayamayacağını düşünüyorum. Ben de size bir soru sorayım, madem tanrı yok, o zaman benliğiniz nasıl oluyor? Bütün canlılardan farklı şekilde nasıl sorgulayabiliyor, düşünebiliyor, duygulanabiliyoruz? Ayrıca kaderde her şey kesin değildir. Kader, olacak olaylar bilinir, fakat bu olaylar sonucu insanın iradesine kalmıştır.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Banim de aklımı kurcalıyor bu yazdıkların, fakat insan aklının bu ilişkiyi anlayamayacağını düşünüyorum. Ben de size bir soru sorayım, madem tanrı yok, o zaman benliğiniz nasıl oluyor? Bütün canlılardan farklı şekilde nasıl sorgulayabiliyor, düşünebiliyor, duygulanabiliyoruz? Ayrıca kaderde her şey kesin değildir. Kader, olacak olaylar bilinir, fakat bu olaylar sonucu insanın iradesine kalmıştır.
Güzel yazıyorsun. Benimde düşündüğüm şey bunlar. Bunlara cevap veremediğim için deistim zaten. Bir yaratıcı olmalı diyorum. Fakat bir yaratıcı varsa onu kim yarattı sorusu beni düşündürüyor. :([DOUBLEPOST=1408353379,1408353221][/DOUBLEPOST]
Bazen cok meraklı olmak iyi değildir sadece hayatın akışına bırakman yeterlidir
Bu da olası bir durum fakat merak olmadan olmuyor işte.

L

LifeTaker

Ziyaretçi
Madde 1 - Şu konuyu ergen ateist sayfaları o kadar çok kullandı ki insanlar kaderin ne olduğunu araştırmadan koyun gibi inanıyor. Kader 2 ye ayrılı külli irade ve cüzi irade olmak üzere. Cüzi irade kişinin kendi iradesidir kendi hayatına yön verir yaptıklarının bedelini öder. Külli irade ise bizim isteğimizin dışında gerçekleşen bir takım olaylardır. Mesela sen yoldan geçerken sağına soluna bakmazsan araba çarpar, ama bakıp öyle geçersen çarpmaz gibi. Ya da şöyle bir örnek daha vereyim: Bir sınava gireceksin ve cevapları biliyosun. Cevapları biliyosun diye sınava girmemezlik yapmazsın değil mi? :) Sınavda kaydırma yapma ihtimalin, yanlış bakma ihtimalin vs çok yüksek.
2- Sonsuz güçteki tanrı olayı.. Tanrı kendini ispat etmek için böyle bir şey neden yapsın?? Bu kadar mantıksız bir soru olamaz. Dünyada herkes yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Bu ister peygamber olsun ister din adamı olsun ister ateist olsun. Bu ispat değil bir cezadır.
3- ''Bir de şu denir'' kim diyor? Biraz daha açık anlatır mısın? :)

Karikateist gibi saçma sapan, ayetlerin belirli kısımlarını kesip lanse eden sayfaları takip edip, kuranı okumayıp ''ben sorguluyorum'' diyemezsiniz. Ha bu arada Kuranın Türkçe mealini okudum, hiçbir tutarsızlık bulamadım.

L

LifeTaker

Ziyaretçi
Karikateist style! Hıı böz dört kötöbö bördön öködök tmm mı .s .s

Glyphl

play.aleriaclub.com | Team.Aleria
En iyi cevaplar
0
Güzel yazıyorsun. Benimde düşündüğüm şey bunlar. Bunlara cevap veremediğim için deistim zaten. Bir yaratıcı olmalı diyorum. Fakat bir yaratıcı varsa onu kim yarattı sorusu beni düşündürüyor. :([DOUBLEPOST=1408353379,1408353221][/DOUBLEPOST]
Bu da olası bir durum fakat merak olmadan olmuyor işte.
Tamam dinin farklı olabilir,sorgulayabilir,inanmayabilirsin.Ama bu konuları genel ortalaması 12 yaş olan bi foruma açman büyül bir hata.
Ben kimsenin dinine karışmam,kimsenin dinini sorgulamam.Senin seçimin.
Lütfen bu konuyu ********* gibi forumlara aç.Orda yaş ortalaması hayli büyük.