Alfa ile Sorgulama 2 (+15)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Tanrı varsa diye sorulan sorulara yeniden cevap vermek istiyorum...
Eğer tanrı varsa bu tanrı kibirli değildir.Sırf ona inanmadığı için insanı cezalandırmaz.Kitabında her ne olursa olsun onları gördüğünüz yerde öldürün demez, elçisine recmetmeyi emretmez, elçisi 9 yaşındaki kızla evlenmez....Eğer tanrı varsa insanların sonsuza dek yanacağını izleyecek kadar sadist ve acımasız değildir...

Eğer tanrı varsa dünyaya din indirmez....İnsanları cezalandıracaksa hangi dine inandığına değil iyimi kötü mü olduğuna bakar.Eğer tanrı varsa cezalandırma sistemi ateşte yakmak değildir.Eğer tanrı varsa duaları takmaz.Eğer tanrı varsa geleceği görmez,Olasılıklardan söz edilebilir, eğer tanrı varsa bu dünyada kimseye ders vermez, eğer tanrı varsa biz iyi olduğumuz sürece hiçbir sorun yok bence..

Deist değilim yanlış anlaşılmasın.Ama ya varsa sorusuna böyle cevap verirdim

*Hz. Aişe ile ilgili müslümanların çarpıtmalarını başka bir yazıda dile getireceğim...

-Alfa
Karikateist adlı sayfadan alıntıdır.

Not: Bunlar sadece görüşlerdir herkesin görüşüne açığım. Benim görüşlerimin bir kaçıyla benzerlik gösterdiği için Alfa'nın yazılarını paylaşıyorum. Bir kişiyi hedef alarak yapılmış bir yorum da değil bunlar. Bir arkadaşımızın forumdaki küçükler etkileniyor dediği için +15 yazdım. 15 yaş sorgulamak için uygun bir yaş olarak düşünüyorum.

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
kim şanstan meydana geldiğini savunur ki bence bu saçmalık bu kadar mükemmellik bi şansta mı toplanıyor yani?

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
ben insanı kastetmedim zaten evreni diyorum, bana görev mükemmel gibi tabi bi kusuru yok diye umut ediyorum eğer varsa sadece yok olacağı kurusudur. insan mükemmel olamaz ama yaklaşabilir.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
ben insanı kastetmedim zaten evreni diyorum, bana görev mükemmel gibi tabi bi kusuru yok diye umut ediyorum eğer varsa sadece yok olacağı kurusudur. insan mükemmel olamaz ama yaklaşabilir.
Tabii olabilir de. Herkesin bir yorumu var keşke doğruyu gerçekten bilebilseydik. :)

eLvvNt

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Böyle giderse kuran'ı bi daha okuycaz desene :D Her ne kadar dindar bir kişide olmasam kuran okumuşluğum var (tabikide hepsini değil). Yazılanlar cidden insanlara dokunuyor ve dumduz inananlar tabikide hayır diyor. Bağnaz olanlar(dumduz inananlar işte) %100 (çok ağır laf uyarı alırım herhalde) özür dilerim (benim düşüncem). Açıkçası kuran'ı okurken çelişkileri bende gördüm (evrenin yaratılış suresi mesela) ama insan birşeye inanmak istedimi bu gerçekleşiyor. Ayrıca çevremize bakıyoruz çoğunlukla din seçerken. Mesela Allah insanı kulluk için yarattıysa neden cezalar var ? demeden edemiyorum. Ama Müslüman olduğum için günaha girerim diyede dibe inmiyorum (siz şoylesiniz falan demek için yazmadım).

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Böyle giderse kuran'ı bi daha okuycaz desene :D Her ne kadar dindar bir kişide olmasam kuran okumuşluğum var (tabikide hepsini değil). Yazılanlar cidden insanlara dokunuyor ve dumduz inananlar tabikide hayır diyor. Bağnaz olanlar(dumduz inananlar işte) %100 (çok ağır laf uyarı alırım herhalde) özür dilerim (benim düşüncem). Açıkçası kuran'ı okurken çelişkileri bende gördüm (evrenin yaratılış suresi mesela) ama insan birşeye inanmak istedimi bu gerçekleşiyor. Ayrıca çevremize bakıyoruz çoğunlukla din seçerken. Mesela Allah insanı kulluk için yarattıysa neden cezalar var ? demeden edemiyorum. Ama Müslüman olduğum için günaha girerim diyede dibe inmiyorum (siz şoylesiniz falan demek için yazmadım).
Tekrar okumana tavsiye ederim belkide sorularına cevap bulacaksın. Körü körüne bağlanmak olmaz. :) Kim bilir belki dini yanın güçlenir. :D[DOUBLEPOST=1408996938,1408996905][/DOUBLEPOST]
bana iyi bir insan olmak yetiyor zaten bir insan iyilik yapıcaksa karşılığını beklememeli zaten o iyilik olmaz :/
Doğru yoldasın dostum. :)

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Mantıken tanrının olduğunu kabul etmek size bir şey kaybettirmeyecektir.. O yüzden tanrının olduğuna inanmak daha mantıklıdır.. Çünkü emin olamadığın zaman hangisinde kazancın daha fazla ise onu seçmen en mantıklısıdır.. Bkz. Pascal Kuramı.. Bunu bir kumar oyunu olarak düşünün.. Kazanç en fazla nerede ise oraya yönelirsin.. Kaybedecek birşeyin yoksa çekinmeden bir işe girersin..