Bana Görede Müslümanlik Daha uygun Dünyadaki Müslüman sayisini burdan öğrenebilirsin.Ya o değilde ateistlik veya deistlik değil ama Kuran müslümanlığı doğru olan bana göre
Öncelikle 1. madde insanlarla ilgili değil islam ve Kur'an ile ilgilidir. Mirasta erkeğin yarısı kadar hak sahibi olduğunu ve erkeklerin sözüne uymazsa kadınları yataklarından yalnız bırakıp dövmelerini söylüyor. 2. Madde ise bizzat İslam dininin peygamberi ile ilgili.Turuncu yazılar; Şu sözü daha öncede hatırlattım sana.Müslümanlar değil islam kusursuzdur diye.İnsanlardan kaynaklı sorunları islama bağlayamassın
Mavi Yazı;Misras dediğin mirasmi açıkla cevap vereceğim
Pembe Yazı;
Yeşil Yazı;Kuranı Kerim evrenseldir.(İnsanlar,cinler ve dahası)
Konu kitlenmesi yerine, saptıranlar ceza almalı bence konuda kapanacak bir husus göremiyorum.O tartışmadan çok başka birini din değiştirmek için yapılan konuşma olur.. Tartışmadan çıkar..
Konuştuğun kişiye göre değişir o..
Sapsın zaten kitlenmesi gereken bir konu baya önce saptı..![]()
Bir şey kaybetmem bir tanrıya inansam, şu an bir yaratıcının olduğunu da düşünüyorum zaten. Sadece dinlerle sorunum var.Peki Allah'a inansan ne kaybedersin gerçekten var olduğuna kader ve kazaya inansan ne kaybedersin sonuçta ölünce hayat yok olacak ama bizim dinimize göre ahiret hayatı başlayacak ya ahiret hayatı doğruysa ne kaybedersin peygamber efendimiz (s.a.v) dan önce mi yoksa ondan sonra mı ne ismini unuttuğum birine (çok önemli bir kişiymiş) sormuşlar ''Neden Allah'a tapıyorsun zaten dünya yok olucak birgün herkes ölücek'' demişler o şöyle yanıt vermiş ''Madem bir gün herkes ölecek yok olucak peki Allah'a inansan ne kayberdesin. (Yanlış yazmış olabilirim bilenler yanlışımı düzeltirse sevinirim)
Peki Allah'a inansan ne kaybedersin gerçekten var olduğuna kader ve kazaya inansan ne kaybedersin sonuçta ölünce hayat yok olacak ama bizim dinimize göre ahiret hayatı başlayacak ya ahiret hayatı doğruysa ne kaybedersin peygamber efendimiz (s.a.v) dan önce mi yoksa ondan sonra mı ne ismini unuttuğum birine (çok önemli bir kişiymiş) sormuşlar ''Neden Allah'a tapıyorsun zaten dünya yok olucak birgün herkes ölücek'' demişler o şöyle yanıt vermiş ''Madem bir gün herkes ölecek yok olucak peki Allah'a inansan ne kayberdesin. (Yanlış yazmış olabilirim bilenler yanlışımı düzeltirse sevinirim)
Bir şey kaybetmem bir tanrıya inansam, şu an bir yaratıcının olduğunu da düşünüyorum zaten. Sadece dinlerle sorunum var.Ama inanmamı sağlayan şey " İlk madde varsa onu kim yarattı" düşüncesi.
![]()
Zamanımı boşa kullanmış olurum diyen arkadaş peki Allah varsa (ki zaten Allah var) o zaman ne olacak parmağının ucu yandığında hissettiğin acıdan daha fazla acı çekeceksin cehennemde peki sen şimdi zamanı boşa kullanmak mı istersin yoksa yüzyıllarca acı içinde yanmayı mı?
Sen bunu kanıtlayamazsın beyninin bir sınırı var Allah bu dünyada ki hiçbir şeye benzemez hadi düşün bakalım Allah neye benziyor bulabilir misin bu sorunun cevabını hayır bulamazsın çünkü beyninin bir sınırı var Allah'ı kanıtlamak da neymiş ya bunca kitap var bunca mucize varken sen daha neyi kanıtlamaya çalışıyorsun senin yapman gereken inanmak kanıtlamak değil Allah zaten mucizeleri ile sana varlığını gösteriyor.[DOUBLEPOST=1409132904,1409132551][/DOUBLEPOST]Ayrıca kanıt istiyorsan buyur kanıtZaman kaybederim, zamanımı gereksiz şeylere harcamış olurum, zamanımı gereksiz birşeye değilde iyi birşeylere harcamak isterim, geleceğe iyi şeyler bırakmak isterim. Ayrıca Allah yoksa inansan bile bir anlamı olmaz, istesende cennet ya da cehenneme gidemessin.
Ayrıca bu söylediğin başka dinler içinde geçerli olabilir. Mesela "Thor'a inansan ne kaybedersin, ölünce onların yanına gidiceksin zaten" gibi sözler edilebilir. Bu durumda "inansan ne kaybedersin" demen çok saçma. Burada gerçekleri öğrenmeye çalışıyoruz. :/
Diyelim ki Allah'ın olmadığını kanıtladık. İnsanlar hayatını böylesine boş şeylere harcamamış olucak. Bir gün evren yok olucak ve her şey boşuna gidicek diye düşünmem, geleceğe iyi şeyler bırakırım. Sonuçta aklımız var, gelecekte ne olucagını bilemeyiz. Evren bir şekilde oluşmuş belki gelecekteki insanlarda hiçten yaratmayı öğrenicek ve sonsuz gücü bulucak, neden olmasın ?
Diyelim ki Allah'ın olduğunu kanıtladık. O zamanda gereken neyse yaparız. Dini kurallara vs. uyarız. Cennete gideriz. Kimsede Allah'ın varlığını sorgulayamaz. Ayrıca daha fazla insanın inanmasını sağlarız ve bunların hepsi kanıtlamamız sayesinde olmuş olur.
İşte kendi kendime zaten bu soruları soruyorum sürekli. Sonuç olarak bir yaratıcı olmalı diyorum ve bir başka soru geliyor. "Yaratanı kim yarattı ?" şimdi bana o doğurmamış ve doğmamıştır demeyin, bunların hepsini biliyorum.Şimdi senin de böyle bir evrenin kendi kendine oluşamayacağını bildiğini düşünüyorum. Peki Big-bang doğru diyelim. Ki Kur-an'dada "Önce her şey tek bir noktadan ibaret idi." gibi bir ayet geçiyor. Neyse big-bang doğru diyelim. Peki bu ilk şey nasıl kendi kendine hiçlikten oluştu? Hadi bir şekilde oluştu diyelim. O ilk varlık sadece gaz vs. bir şey olduğunu biliyorum ben (Yanlışsam düzelt) oksijen falan patlamadan sonra ortaya çıktı. (Biliyorum oksijen de gaz. Gaz derken tek dük bir şey demek istiyorum) Peki hiçbir şey yok iken bu kadar büyük bir patlamayı ney tetikledi sence?
Acı göreceli bir kavram, tabii sen bunca iyiliği yanmamak için yapıyorsun değil mi ? Ben ise sadece insanların ihtiyacı olduğu için yapıyorum. Yani Tanrı varsa ve cehennemde varsa varsın yanayım.Zamanımı boşa kullanmış olurum diyen arkadaş peki Allah varsa (ki zaten Allah var) o zaman ne olacak parmağının ucu yandığında hissettiğin acıdan daha fazla acı çekeceksin cehennemde peki sen şimdi zamanı boşa kullanmak mı istersin yoksa yüzyıllarca acı içinde yanmayı mı?
Mucizelere inanmıyorum, herhangi bir çatlak olabilir bu. Tamamen çekim açısıyla alakalı ve daha uzun olduğunu da sanmıyorum. Yani sen ayın ikiye ayrıldığına ve sonra tekrar birleştiğine inanıyorsun hemde 1 gün içinde ?Sen bunu kanıtlayamazsın beyninin bir sınırı var Allah bu dünyada ki hiçbir şeye benzemez hadi düşün bakalım Allah neye benziyor bulabilir misin bu sorunun cevabını hayır bulamazsın çünkü beyninin bir sınırı var Allah'ı kanıtlamak da neymiş ya bunca kitap var bunca mucize varken sen daha neyi kanıtlamaya çalışıyorsun senin yapman gereken inanmak kanıtlamak değil Allah zaten mucizeleri ile sana varlığını gösteriyor.[DOUBLEPOST=1409132904,1409132551][/DOUBLEPOST]Ayrıca kanıt istiyorsan buyur kanıt
![]()
Peygamber efendimize gittği bir yerde insanlar Allah ayı ikiye bölerse inanırız demişlerdi bu çatlak o ayete kanıt olarak gösteriliyor
Ben iyiliği asla yanmamak için yapmam çünkü hayır da şer de Allah'tan gelir yanıp yanmayacağımı bilemem karşımdakinin ihtiyacı varsa iyilik yaparım yoksa ayrıca Allah'ın mucizelerine inanırım ben çünkü onlar bizlere ders olsun diye yapılmış şeylerdir. Allah'ın gücü ve kudretini göstermek için olan şeylerdir.İşte kendi kendime zaten bu soruları soruyorum sürekli. Sonuç olarak bir yaratıcı olmalı diyorum ve bir başka soru geliyor. "Yaratanı kim yarattı ?" şimdi bana o doğurmamış ve doğmamıştır demeyin, bunların hepsini biliyorum.
Acı göreceli bir kavram, tabii sen bunca iyiliği yanmamak için yapıyorsun değil mi ? Ben ise sadece insanların ihtiyacı olduğu için yapıyorum. Yani Tanrı varsa ve cehennemde varsa varsın yanayım.
Mucizelere inanmıyorum, herhangi bir çatlak olabilir bu. Tamamen çekim açısıyla alakalı ve daha uzun olduğunu da sanmıyorum. Yani sen ayın ikiye ayrıldığına ve sonra tekrar birleştiğine inanıyorsun hemde 1 gün içinde ?
Tamam o zaman sorun yok. birçok kişi cennete gitmek için, cehennem azabına uğramamak için sevap işliyor.Ben iyiliği asla yanmamak için yapmam çünkü hayır da şer de Allah'tan gelir yanıp yanmayacağımı bilemem karşımdakinin ihtiyacı varsa iyilik yaparım yoksa ayrıca Allah'ın mucizelerine inanırım ben çünkü onlar bizlere ders olsun diye yapılmış şeylerdir. Allah'ın gücü ve kudretini göstermek için olan şeylerdir.
Sonra Alduin gelsin hepimizi .......The Elder Scrolls evrenine inanalım bence o daha zevkli.. Akatosh'a, Mara'ya tapalım.. Nirn diyelim Dünya yerine.. Sithis'e inanalım.. Ama Talosu sevmiyorum ben ona tapmayalım..