Yine benlik bir konu, böyle konularda arkadaşlar genellikle beni etiketlerdi ama görüyorum ki tatilde olunca unutulmuşuz; neyse.
Dinime sıkı sıkı bağlı olan birisiyim. Benim görüşüme saldırmadığı sürece insanlara -Ateist de olsa- saygı duyarım. Öncelikle "İsa nın ölüleri dirilttiğine inanıp neden hristiyan olmuyorsun ?" kısmını baştan elemek istiyorum, çünkü İslam dini gelene kadar o zamanki Hristiyanlık hak din idi. Hristiyanlık bozulup -son semavi din olan- İslam geldiği zaman onun yerini aldı. (İslam dini hep vardı, Allah tarafından hak olduğu belirtilen din(ler) İslam dini olarak geçer.) Orada geçen ifadeler o zamanki toplumların başlarından geçen mucizeler olabilir. Ama son din olan İslam geldikten sonra bunlara inansam bile bahsettiği dinlere mensup olmam.
Akıl ile dini bulma konusuna gelince, bu konuda olumlu düşünüyorum. Çünkü insan fıtratı gereği bir şeylere sığınma, bir şey tarafından korunma ve ona güvenmeye ihtiyaç duyar. Akıl objeyi bulur, ona tapar, doğruluğuna inanır; peygamberler (veya diğer adıyla uyarıcılar) yol gösterir. Ama akıl sadece "obje"yi bulur. 5 duyu ile farkına varamadığı şeye inanma olasılığı, varlığının farkında olduğu şeylere kıyasla daha düşüktür. Bunlar bireysel görüşlerim.
-Kişisel olarak algılanmasın ama merak ettiğim bir şey var, neden dinine bağlı insanlar yobaz olarak görülüyor; neden insanlar başta İslam'dan ve dinlerden soğutulmaya çalışılıyor? İsterseniz bana yobaz, gerici diyebilirsiniz; ben buna sadece gülüp geçerim.-