Alfa ile Sorgulama 3 (+15)

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Tapatalk...

Deist değilim ama bence bunlar allahın evreni yaratırken yaptığı şeyler. Yani şu anda gezegenlere falan müdahale olmuyor. Hatta mucizeler vs. önceden hesaplanmış bir takım olaylar dizisi. Buradaki müdahale bana göre vahiy.

Tapatalk...

Korkma usta ben de Müslümanım. Yanlış anlaşılma olmasın burada. Hani edebi konuşunca bazı şeyler çok anlaşılmıyorsa daha sade konuşabilirim. B)

mine.master

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Biliyorum sadece yanlış olduğunu düşündüğüm bir düşünceyi düzeltmek istedim. Uzatmamak adına cevap yazmayacaktım ama kendimi tutamadım.

Tapatalk...

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
"Tanrı" evreni yarattı ve izlemeye çekildi. Sanırım Alfa 4'te yazmıştım, kusurlar hakkında; şu ana kadar yörüngeleri kesişen gezegenlerden hangileri çarpıştı? Oysa kondüktörü olmayan ortak hatlı trenlerin çarpışmama ihtimali ancak ikisinin de durmasıyla gerçekleşebilir. Gezegen dediğimiz gök cisimlerinin iradeleri olmadığını biliyoruz, yani kendi istekleriyle durmaları şu anlık mümkün değil. Yoksa biri biz farkında olmadan bir şeyleri kontrol mü ediyor?
Üstelik sayısını bilemediğimiz binlerce gök taşı neredeyse dibimizden geçiyor. Ama hiçbiri kaos günü diye tabir ettiğimiz kıyamet gününe kadar yaramazlık yapmıyor. Uslu çocuk gök taşı, aferin sana.

Biraz daha konuşmak isterdim ama arka plandaki olaylara girmem gerekecek ki bunları anlatırken bazı arkadaşların kafası karışsın istemiyorum.

Hocalar da sağolsun, ya tam konuşsunlar ya da bilmiyorum deme erdemini gösterip sussunlar.

(Dediklerim saldırganlık olarak algılanmasın lütfen. Gayet rahat ve sakin bir şekilde yazıyorum.)
"Tanrı" evreni yarattı ve izlemeye çekildi. Sanırım Alfa 4'te yazmıştım, kusurlar hakkında; şu ana kadar yörüngeleri kesişen gezegenlerden hangileri çarpıştı? Oysa kondüktörü olmayan ortak hatlı trenlerin çarpışmama ihtimali ancak ikisinin de durmasıyla gerçekleşebilir. Gezegen dediğimiz gök cisimlerinin iradeleri olmadığını biliyoruz, yani kendi istekleriyle durmaları şu anlık mümkün değil. Yoksa biri biz farkında olmadan bir şeyleri kontrol mü ediyor?
Üstelik sayısını bilemediğimiz binlerce gök taşı neredeyse dibimizden geçiyor. Ama hiçbiri kaos günü diye tabir ettiğimiz kıyamet gününe kadar yaramazlık yapmıyor. Uslu çocuk gök taşı, aferin sana.

Biraz daha konuşmak isterdim ama arka plandaki olaylara girmem gerekecek ki bunları anlatırken bazı arkadaşların kafası karışsın istemiyorum.

Hocalar da sağolsun, ya tam konuşsunlar ya da bilmiyorum deme erdemini gösterip sussunlar.

(Dediklerim saldırganlık olarak algılanmasın lütfen. Gayet rahat ve sakin bir şekilde yazıyorum.)
İlginç bir yaklaşım. :) Bir bilgim yok şu an fakat araştırdıktan sonra yorum yapabilirim. :)
Ben de burada sunma diyorum işte. Hocadan kastın hangi hocalar onu da bilmek lazım tabii. Ben bu konuyu açma amacını anlayamadım. Kimliği belirsiz insanlardan böyle ciddi bi konuda yardım almamalısın bence. İslamı yanlış öğrenme ihtimalinde var. Deistliği de soracak olursan bana göre; tanrı evreni yaratıp kendi haline bıraksaydı, tanrının var olduğunu bilemezdik. Bana göre. Çünkü bu bence ancak gönderilen vahiylerle anlaşılabilir. Sonrasında Allah'ın varlığını bulsak bile cenneti, cehennemi kendi kafamızdan uydırmadık herhalde . Üstelik melekler, cinler, kabirdeki hayat, melek isimleri buna dahil. Kimsenin hayal gücü bu kadar ayrıntılı ve mantıklı bir şeyi uyduramaz. Demek ki var bir şeyler de bunlardan haberdarız. Bu da vahiy. İnşallah anladın.
Din öğretmeni, cami hocası hepsine. Vahiysizde kanıtlamaya çalışanlar var. :) Bu senin yorumun tabii. :)

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Su anda ciddiyim bu konuya bir kaos hakim neyin ne oldugunu anlamak zor. Biz bu konufa ne yapiyoruz? Bt god nickli sahisi musluman mi yapmaya calisiyoruz yoksa kendisi yeterli ilgi gormedigi icin boyle bir konu acip insanlarin kendisine ilgi gostermesini mi istiyor? Cunku konuda gordugum halde bt godu anlayamadim cunku kim ne dese tutturmadin ki derngibi bir hali var ayrica konunun gidisatina da bakatsaniz ayni sevgililerin once sen telwfonu kapat ikilemlerine donmus dur da. Bt god amacin nedir? Neyi ariyorsun?

Glyphl

play.aleriaclub.com | Team.Aleria
En iyi cevaplar
0
Su anda ciddiyim bu konuya bir kaos hakim neyin ne oldugunu anlamak zor. Biz bu konufa ne yapiyoruz? Bt god nickli sahisi musluman mi yapmaya calisiyoruz yoksa kendisi yeterli ilgi gormedigi icin boyle bir konu acip insanlarin kendisine ilgi gostermesini mi istiyor? Cunku konuda gordugum halde bt godu anlayamadim cunku kim ne dese tutturmadin ki derngibi bir hali var ayrica konunun gidisatina da bakatsaniz ayni sevgililerin once sen telwfonu kapat ikilemlerine donmus dur da. Bt god amacin nedir? Neyi ariyorsun?
Sorguluyor.Açık bulduğunu sanıyor ve burda paylaşıyor.Bizde işin aslını açıklıyoruz :)
Ayrıca sürekli araştırıyorum demesine rağmen tüm konuları Karikateist sayfasından alıntı buda cabası ^_^

• Beğen
Reactions: DIO

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Sorguluyor.Açık bulduğunu sanıyor ve burda paylaşıyor.Bizde işin aslını açıklıyoruz :)
Ayrıca sürekli araştırıyorum demesine rağmen tüm konuları Karikateist sayfasından alıntı buda cabası ^_^
Bence ilgi cekmeye calisiyor.

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Tanrı yoktur diyorsan haklısın . Ama hem tanrı deyip hem o karar veremez dersen mantık hatası. Tanrı vardır demek o en güçlü, yani sen sevsen de sevmeden de senden bir şey isteyebilir demek. Ne o öyle sen bana karışamassın falan. Şimdi boşuna kendini günaha sokma. Yol arıyorsan hocalarda ara burada hakkı ararsan bir şey bulamassın. Forum burası forum, gelen geçenin girdiği bir ortam. Derdinin arayış değil de başka bir şey olduğu aklıma geliyo şimdi. Lütfen uzatmadan kapatalım bu konuyu ,uzadıkça anlamsızlaştığını görüyorum. Kimseye bir şey kattığını da zannetmiyorum.
Allaha inanmıyormusun ? Tanrı yoktur diyosan haklısın dedin ya

mine.master

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Allaha inanmıyormusun ? Tanrı yoktur diyosan haklısın dedin ya

Hayır abi "yok" diyorsa kimse bana karışamaz noktasında haklıdır ama var diyorsa kendisine karışabileceğini kabul etmeli. Sen farklı anlamışsın.

Tapatalk..

Edit. Hayır abi demek "hayır inanmıyorum" demek değil sadece cümle öyle başladı bunu da farklı anlama :)

Edit 2: ama ben uzatma dedikçe uzatıyonuz olmaz böyle. Cidden kapatın konuyu.

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Hayır abi "yok" diyorsa kimse bana karışamaz noktasında haklıdır ama var diyorsa kendisine karışabileceğini kabul etmeli. Sen farklı anlamışsın.

Tapatalk..

Edit. Hayır abi demek "hayır inanmıyorum" demek değil sadece cümle öyle başladı bunu da farklı anlama :)
He anladım eger Allah'a inanırsa ona karışabiliriz ama şöyle dinin geregini uygulayacak namaz kılacak v.s. Ama Allah'a inanmıyorsa zorla müslüman edemeyin gibi ok anladım :)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Amacım sadece düşünmek ve doğruyu bulmak. :) Hani konuya kapanıyor bir kaç gün sonra biri cevap yazıyor ona karşılık bende yazıyorum. Yorumsuz bırakmak mı daha iyi olur sence ?
Dediğim gibi ben zaten Karikateist adlı sayfanın adminlerinden Alfanın "Alfa ile Sorgulama" adlı yazı serisini alıyorum bu normal değil mi ? :) Konular alıntı ama cevaplarım, düşüncelerim bana ait. :)

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Amacım sadece düşünmek ve doğruyu bulmak. :) Hani konuya kapanıyor bir kaç gün sonra biri cevap yazıyor ona karşılık bende yazıyorum. Yorumsuz bırakmak mı daha iyi olur sence ?

Dediğim gibi ben zaten Karikateist adlı sayfanın adminlerinden Alfanın "Alfa ile Sorgulama" adlı yazı serisini alıyorum bu normal değil mi ? :) Konular alıntı ama cevaplarım, düşüncelerim bana ait. :)
Sen özünde iyi bir insansın birde seni inandırabilsek islam'a bu konu üzerinde kanıtlar bulacağım göreceksin müslüman olacaksın :)

bLuShark

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İnsanlar öz iradeye sahip olduklarından inatçı ve egoist canlılar. Bu yüzden akıllarında yer alan düşünceyi kabul ettirmek ve en üste çıkarmak için ellerinden ne gelirse yaparlar. Kısacası @BT_GoD bu konuyu açtın ama ben sana söyleyeyim yıllarca sürer bu tartışma ki zaten asırlardır Dünya üzerinde süren bir din çatışması var. Yani bu konu bir forum başlığı altında çözülecek iş değil. Ben sana söyleyeyim...