Alfa ile Sorgulama 4 (+15)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Şu evrene bakın..Tamamen kusursuz.Bunlar kendi kendine oluşamaz diyenler birde bunu dinlesin:
Kusursuz dediğiniz evrende gezegenler birbiriyle çarpışıyor,Gezegenlere meteorlar düşüyor.Plüton ve Neptünün yörüngelerinin kesiştiğini biliyor muydunuz?Yani evren o kadar da kusursuz değildir.Ayrıca güneşe 1 cm yaklaşırsak kül oluruz olayı var.Dünya güneşin etrafındaki turunda milyonlarca kilometre güneşe yaklaşıp uzaklaşırken ne kül olmasından bahsedebilirsiniz ki?
Peki ya dünyadaki düzen?Evet haklısın çok düzenli bir dünyamız var.şöyleki :Yanardağlar tsunamiler, depremler...Bu yaşananlar yüzünden milyonlarca kişi hayatını kaybetmişken, nesiller tükenmişken ne dünya düzeninden bahsedebilirsiniz ki ? Ne kusursuz dünyası....

Kısacası ne evren muntazam şekilde yaratılmış kusursuz bir evrendir.Ne dünyadaki olaylar insanları düşünen iyiliksever bir tanrı tarafından yapılmıştır...
Yanardağlar tsunamiler depremler insanlara ders vermek için de olmuyor merak etmeyin...Bir coğrafya kitabı açıp inceleyin ve nasıl olduğunu anlayın size tavsiyem.
Tüm bu bahsettiğim olaylar fizik kuralları dahilinde olabilecek doğal olaylar ve siz buna kusursuz diyemezsiniz...
Kusursuzluk nedir ki? Ne olursa evren kusurlu olrdu sizin için? Bu sadece göreceli bir kavram.Evrende ne olursa "Şu kusursuz düzen.." diye başlardınız.Mükemmellik diye bir kavram evren için kullanılamaz...Evren kaos yuvasıdır

-Alfa

Karikateist adlı sayfadan alıntıdır.

Tario76

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evrimi savunurken yaratıcıyı yok sayanlar aslında kendi teorilerini çürütüyorlar.
Çünki evrenin tetikleyici unsuru olarak Yaratıcıyı aradan çıkarır isen o zaman tetikleyici unsur olarak başka bir tetikleyici gerekiyor.
Bu sefer tetikleyici unsura, yine başka bir tetikleyici sebep, vazgeçilmez olur.
Yani bu sonsuza kadar kısır döngü demektir.
Bilim otomotik saat gibi işleyen evrenin belirli kanunlar olduğu müddetçe tıkır tıkır işleyeceğini söylüyor.
Ama nedense çarkların yerli yerinde olduğunu ve SAAT'çiyi soran yok.
Bunu anlamak için deneye gerek yok.

Not:Uydurma hadisleri kaynak göstererek Kuran'ın değiştirildiğini iddaa eden karikateist sayfasından alıntılamışsın :)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Annen ve babam bu durumunu biliyorlarmı?
Ben 18 yaşında reşit bir bireyim. Annem ve babam "Deist" olduğumu biliyor ve onlar için bir sorun yok.
Evrimi savunurken yaratıcıyı yok sayanlar aslında kendi teorilerini çürütüyorlar.
Çünki evrenin tetikleyici unsuru olarak Yaratıcıyı aradan çıkarır isen o zaman tetikleyici unsur olarak başka bir tetikleyici gerekiyor.
Bu sefer tetikleyici unsura, yine başka bir tetikleyici sebep, vazgeçilmez olur.
Yani bu sonsuza kadar kısır döngü demektir.
Bilim otomotik saat gibi işleyen evrenin belirli kanunlar olduğu müddetçe tıkır tıkır işleyeceğini söylüyor.
Ama nedense çarkların yerli yerinde olduğunu ve SAAT'çiyi soran yok.
Bunu anlamak için deneye gerek yok.

Not:Uydurma hadisleri kaynak göstererek Kuran'ın değiştirildiğini iddaa eden karikateist sayfasından alıntılamışsın :)

Benimde düşündüğüm bir konuya parmak bastık. Ben bir "Saatçi" olduğunu düşünüyorum fakat bu saatçiyi neyin yarattığını da düşünüyorum. Önceki yazılarda da söylemiştim. Karikateist'in tüm paylaşımlarını onaylıyorum diye bir şey yok. Fakat bazı bölümleri benim düşünceme yakın olan "Alfa ile Sorgulama" serisini sizinle paylaşıyorum. :)
Yazıyı sonuna kadar okuduğun içinde teşekkür ederim. Çoğu alıntı olduğunu görmeden bana yönelik yorumlar yapıyor. :)

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ben 18 yaşında reşit bir bireyim. Annem ve babam "Deist" olduğumu biliyor ve onlar için bir sorun yok.

Benimde düşündüğüm bir konuya parmak bastık. Ben bir "Saatçi" olduğunu düşünüyorum fakat bu saatçiyi neyin yarattığını da düşünüyorum. Önceki yazılarda da söylemiştim. Karikateist'in tüm paylaşımlarını onaylıyorum diye bir şey yok. Fakat bazı bölümleri benim düşünceme yakın olan "Alfa ile Sorgulama" serisini sizinle paylaşıyorum. :)
Yazıyı sonuna kadar okuduğun içinde teşekkür ederim. Çoğu alıntı olduğunu görmeden bana yönelik yorumlar yapıyor. :)
Ailen müslümanmı peki ? (özel hayatı soruşturma anlama meraktan soruyorum istersen cevap vermeyebilirsin)

Tario76

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0

''Allah'ı kim yarattı?''
sorusu felsefi açıdan
''Kırmızı rengin ağırlığı nedir?''
diye sormak kadar mantıksızdır. :)

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Çarşip Duruyolar İşte Dengede Bu Biri Giderken Biri doğar dünyadaki nüfüs dengesi gibi.
Çarpişarak Neler Oluşuyor biliyor musun sen şuanki denizler okyanuslar açan çukurlar? sence insanlar mi kazdi?

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Burada olay "düzen" sözcüğü ile alakalı.. Sen düzen dediğin zaman ne düşündüğünle alakalı.. Bana göre fizik kurallarına uyduğu sürece düzenlidir.. Çünkü uymazsa bir düzensizlik vardır.. Ateşi eline değdirdiğinde yanmazsan düzensizlik burada olur.. Yanması gerekir ama yanmazsa düzen bozulur..

O kül olayına katılıyorum. 1 cm olayına ya kimse inanmıyor dediğime.. Herkes yok yanarız yok ölürüz o zaman dünyanın öbür ucuna git soğuktan don.. Hangi mantıkla bunu söylüyorlarsa.. Dünya düz de inanırlar o zihniyet var..

Düzen dediğimizde yokolma diye bir şey olmayacak değil.. İnsanlar da doğuyor, büyüyor sonunda ölmek zorunda.. Yıldızlarda ölüyor.. Düzen sürekli birşeyin çarpışmaması değil..

Dünya da kusursuz.. Fiziğe göre hareket ediyor.. Tsunami oluşu deniz tabanı çöküyor su oraya doluyor, yüksekte kalan su da dalga olarak geliyor ki bu normal dalgadan daha da büyüyebiliyor.. Eğer dünyanın içi kuru olsaydı bu olmazdı.. Dünyanın içi hareketli eğer hareketli olduğunda yerküre hareketsiz kalsaydı bu düzensizlik olurdu.. Yıkım olmaması demek düzensizlik değildir..

Bu seferki çok saçma.. Başka bir şey bulsaydın keşke..

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Burada olay "düzen" sözcüğü ile alakalı.. Sen düzen dediğin zaman ne düşündüğünle alakalı.. Bana göre fizik kurallarına uyduğu sürece düzenlidir.. Çünkü uymazsa bir düzensizlik vardır.. Ateşi eline değdirdiğinde yanmazsan düzensizlik burada olur.. Yanması gerekir ama yanmazsa düzen bozulur..

O kül olayına katılıyorum. 1 cm olayına ya kimse inanmıyor dediğime.. Herkes yok yanarız yok ölürüz o zaman dünyanın öbür ucuna git soğuktan don.. Hangi mantıkla bunu söylüyorlarsa.. Dünya düz de inanırlar o zihniyet var..

Düzen dediğimizde yokolma diye bir şey olmayacak değil.. İnsanlar da doğuyor, büyüyor sonunda ölmek zorunda.. Yıldızlarda ölüyor.. Düzen sürekli birşeyin çarpışmaması değil..

Dünya da kusursuz.. Fiziğe göre hareket ediyor.. Tsunami oluşu deniz tabanı çöküyor su oraya doluyor, yüksekte kalan su da dalga olarak geliyor ki bu normal dalgadan daha da büyüyebiliyor.. Eğer dünyanın içi kuru olsaydı bu olmazdı.. Dünyanın içi hareketli eğer hareketli olduğunda yerküre hareketsiz kalsaydı bu düzensizlik olurdu.. Yıkım olmaması demek düzensizlik değildir..

HOŞGELDİN TARTİŞMACİ :D

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ailen müslümanmı peki ? (özel hayatı soruşturma anlama meraktan soruyorum istersen cevap vermeyebilirsin)
Evet ailem müslüman.
''Allah'ı kim yarattı?''
sorusu felsefi açıdan
''Kırmızı rengin ağırlığı nedir?''
diye sormak kadar mantıksızdır. :)
Felsefe de birçok görüş vardır. :) Fakat benim düşüncem her şeyin bir yaratanı vardır. Bir yaratıcı varsa onu kim yarattı. :)

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Evet ailem müslüman.

Felsefe de birçok görüş vardır. :) Fakat benim düşüncem her şeyin bir yaratanı vardır. Bir yaratıcı varsa onu kim yarattı. :)
Tek Bir Yaratıcı Yaratan Vardir Oda Allahtir Allah'i Kimse Yaratmadi ama şunu diyeyim Allah Yaratıcılari Yaratti Yaraticilar derken resman o güzellikiği yaratti mantiği. :D

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0

Yazdıkların düşünmeye değer. :) İşte böyle yorumlar her zaman benim için önemli araştırmaya devam edeceğim. :)

Kusursuzluk bakış açısına göre değişebilir.
Kesinlikle öyle. Kime göre neye göre kusursuz ?