Amatörlükten, profesyonelliğe...

turak0770

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Selamlar, nasılsınız?

Biliyoruz ki neredeyse herkes hayatında bir arzuyla da olsa hamachi altyapılı veya kendi bilgisayarına craft bukkit sunucu açmıştır ve bu çok normal bir şeydir. Bende daha önce bunları yaşadım. Bir video izlersin ve o videodan etkilenirsin. Veya küçük imkanlar ve büyük hayalleriniz vardır bu nedenle şu an sunucuya sahip herkes craft bukkit sunucu açmıştır. Ben bu küçük imkanlı ama büyük hayalleri olan arkadaşları tebrik ediyorum. Cesursunuz.

Tabii bazı insanlar var ki minecraft host şirketlerinden sunucu alıyor ve profesyonelliğe adım atıyor. Ama durun: sunucu almasına rağmen hala craft bukkitteki gibi yenilikçi düşünmeyen çok insan var ve bundan rahatsız olanlar hemen şu başlıktaki yazısını ele alıyor: 'Önüne gelen sunucu açıyor'...
Bana göre önüne gelen sunucu açmalı çünkü sen istediğin sunucuyu seçebilirsin ve diğerlerinde oynayabilirsin. Ve önüne gelen herkes sunucu açıyor ve bu da hosting şirketlerin bir yarışa girmesine neden oluyor. Bu şekilde hem fiyatlar aşağı düşüyor ki insanlar onlardan sunucu alsın. Ve para kazanıyorlar. Eğer Türkiye minecraft sunucu piyasasında sadece 3 - 5 sunucu alsa çoğu hosting iflas eder ve kapanırdı. Hostingler para kazanıyor ve yeni hizmetler getiriyor. Aslında senin profesyonel sunucunu hostingler, hostingleride önüne para gelip devamlı sunucu açanlar tutuyor. Yani o bıktığın, nefret edip, düşman olduğun sunucu olmasa hosting şirketleri ayakta duramaz. Bunuda el almak gerekir...

Yani şu an yazdıklarım başka bir kola gidiyor. Bunu diğer konumda sizlerle daha fazla açabiliriz ama şu an konumuz bu değil.
Dediğim gibi profesyonel sunucu alıp hala yenilikçi düşünemeyenler var. Birine profesyonel diyebilmek için: Zeka, mantık, yenilikçi düşünürlük, deneyimli bir kadro, öz olmak gerekir. Sadece bir sunucu satın alıp, hazır eklenti paketi kullanıp, 5 - 10 yetkili aldığımız zaman profesyonel sunucu açmış olmuyoruz.

Şimdilik bu kadardı, okuduğunuz için teşekkür ederim.
İyi forumlar...