Ragnar the Brave
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
Amazon Türkiye
Bu haber Amazon'un Türkiye'de hizmet vereceğini kesinleştirdi ancak ülkemizde uygulanan vergilerin yüksekliğinin Amazon'da satılan ürünlerin ucuz olma durumunu etkileyip etkilemeyeceğini bilemiyoruz. Bu önemli bir konu çünkü Amazon ile ülkemizde bulunan yerel satıcıların fiyatları arasındaki fark neredeyse yarı yarıya. Hepimiz isteriz ki aldığımız her ürün ucuza gelsin ancak böyle bir durum ürün piyasasında kaosa neden olabilir bu sebeple dikkatli hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Biraz kendi tahminlerimden bahsedecek olursam; Amazon, Türkiye'ye geldiği zaman açılacak olan site üzerinden satılan ürünlerin fiyatları üstüne vergiler binecek ve şu an sahip olduğumuz online alışveriş sitelerinden, uçurum denilecek derecede farkı kalmayacak. Bunun gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi, fiyat farkları gerçekten çok fazla ve ülkemizde vergi ödemeden aldığımız bir ürün yok. Tabii bu paragraf benim tahminlerimden ibaret, olabilir de olmayabilir de.
Umarım sizlere bilgilendirici bir konu sunabilmişimdir, dediğim gibi bu yazdıklarımın bir kısmı tahmin. Sizlerden ricam bildiklerinizi paylaşmak olacak, sizler de fikirlerinizi ve tahminlerinizi belirtebilirsiniz. Benden bu kadar iyi forumlar, sağlıcakla kalın!