Sizce Amazon biz müşteriler için kârlı mı olacak ?

• Hayır, zarara gireceğiz.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4

Ragnar the Brave

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
chrome_2017-08-29_19-37-17.png

Amazon Türkiye
Herkese merhaba. Bugün sizlere müjdeli bir haber vermek amacıyla bu konuyu açıyorum. Konu başlığından da anlayacağınız üzere Amazon Türkiye'ye geliyor. Amazon 6 Temmuz 1994 senesinde Jeff Bezos isimli bir girişimci tarafından Amerika'nın Seattle şehrinde kuruldu. Online alışverişte önemli bir yere sahip olan Amazon'da şu an elektronik eşya, kitap, oyun, donanım ürünleri, iç ve dış mobilya gibi çeşitli ürünler bulunmakta. Bunların yanı sıra Amazon çeşitli alanlarda kendi ürünlerini de öne sürmekte. Amazon'un çoğu ülkede internet sitesi mevcut ancak Türkiye üzerinden herhangi bir faaliyetleri bugüne kadar söz konusu olmamıştı, yalnızca Amazon Almanya'da dil seçeneği olarak Türkçe Dili mevcuttu. İstanbul Ticaret Odası'ndan sağlandığı iddia edilen bilgilere göre Amazon, Türkiye'ye Amazon Türkiye Servisleri Yönetim ve Destek Hizmetleri Limited Şirketi isimli bir şirket kurdu.

chrome_2017-08-29_19-31-22.png

Bu haber Amazon'un Türkiye'de hizmet vereceğini kesinleştirdi ancak ülkemizde uygulanan vergilerin yüksekliğinin Amazon'da satılan ürünlerin ucuz olma durumunu etkileyip etkilemeyeceğini bilemiyoruz. Bu önemli bir konu çünkü Amazon ile ülkemizde bulunan yerel satıcıların fiyatları arasındaki fark neredeyse yarı yarıya. Hepimiz isteriz ki aldığımız her ürün ucuza gelsin ancak böyle bir durum ürün piyasasında kaosa neden olabilir bu sebeple dikkatli hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

17ebagykjfwyejpg.jpg

Biraz kendi tahminlerimden bahsedecek olursam; Amazon, Türkiye'ye geldiği zaman açılacak olan site üzerinden satılan ürünlerin fiyatları üstüne vergiler binecek ve şu an sahip olduğumuz online alışveriş sitelerinden, uçurum denilecek derecede farkı kalmayacak. Bunun gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi, fiyat farkları gerçekten çok fazla ve ülkemizde vergi ödemeden aldığımız bir ürün yok. Tabii bu paragraf benim tahminlerimden ibaret, olabilir de olmayabilir de.

Amazoncom-yellow-arrow-crop.png

Umarım sizlere bilgilendirici bir konu sunabilmişimdir, dediğim gibi bu yazdıklarımın bir kısmı tahmin. Sizlerden ricam bildiklerinizi paylaşmak olacak, sizler de fikirlerinizi ve tahminlerinizi belirtebilirsiniz. Benden bu kadar iyi forumlar, sağlıcakla kalın! :)

byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
En iyi cevaplar
59
Türkiye'ye gelmesi gerçekten iyi oldu bildiğim kadarıyla $70 üzeri gümrükten geçmesi zor oluyor ve eğer geçirmek istiyorsanız bir o kadar da vergi ödüyorsunuz.

Nicat000

mr. Hortlayanus
En iyi cevaplar
0
Türkiye'ye gelmesi gerçekten iyi oldu bildiğim kadarıyla $70 üzeri gümrükten geçmesi zor oluyor ve eğer geçirmek istiyorsanız bir o kadar da vergi ödüyorsunuz.
Aynen öyle bencede güzel oldu yalnız zaten 70 dolar üzeri alınan malların kutusunun üzerine 30 dolar gibi bi fiyat yapıştırıp gönderiyorlar :)