AMD mi NVIDIA mı?

Sizce?

• AMD

Kullanılan: 8 44.4%
  • NVIDIA

Kullanılan: 8 44.4%
  • Intel :P

Kullanılan: 2 11.1%
  • Diğer

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    18

Uchiha_Madara

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Meraktan ötürü açtım. Biliyorum hepsinin kendine ait farklı ekran kartları var ama aynı şart ve fiyatlarda sizce hangisi daha üstün olurdu?

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Aynı şart ve fiyatlarda kart çıkarsalar da emin olsak...
Teknoloji pek öngörüye açık değil şu sıralarda. Bir firma patlama yapacağını iddia ediyor. Piyasaya çıkınca fasa fiso işlerine döne de biliyor, çok başarılı bir ürün de çıkabiliyor. Ama genelde her üründe Nvidia tarafında render ve profesyonel işlerin, AMD tarafında ise diğer faktörlerin bir kenara atılıp salt fps konusuna odaklandıkları görülebiliyor. Pascal ve Polaris hayatımıza neler değiştirecek göreceğiz. Bu senenin 3. çeyreğinde ve 2017 yılının 1. çeyreğinde çok büyük gelişmeler bizi bekliyor.
İyi forumlar :şapka:

Son düzenleme:

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Açıkcası oyun şirketleri bu markalarla anlaşıp oyun çıkarıyorlar. Mesela nvidada 60fps alan oyun amd'de 30fps alabiliyor yada tam tersi.
Bunun canlı kanıtı = Dead island 2, sistem gereksinimleri çok düşük fakat amd ile kasarak oynarsın.
Bu etkeni göz önünde bulundurmazsak,

AMD

+ Yüksek Performans,
+ Nvidaya göre daha ucuz,
- Çabuk ısınır,
- Nvidiaya göre bayağı bi çok enerji tüketir fakat pek etkilemez faturayı 10tl falan.

Nvidia

+ Yüksek performans fakat amd daha iyi,
- Genellikle amd'den biraz daha pahallıdır ve giriş seviyesi sistemler için tercih edilmezler,
+ Kolay kolay ısınmaz,
+ Düşük enerji tüketir.

Kısaca nvidia daha uzun ömürlü fakat amd performans olarak heleki 1500 - 2000 civarı bir bilgisayar topluyosan kesinlikle daha iyidir.

Crowley07

Nether Yerlisi
Süper Yönetici
Danışman
Reklam Yöneticisi
En iyi cevaplar
0
Aynı proglem Amd ve İntel işlemciler ile de yaşanıyor maalesef biri ısınır diğeri az performans sunar :(

Shaduel

Marangoz
En iyi cevaplar
0
AMD öneriyorum, çünkü şuanda güzel bir API kodladılar.
FPS kaybını engelleyip, kontrolü ele aldılar.
Vulcan API'yi araştırırsanız dediğimi anlarsınız.
İyi forumlar!

caylak29y

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
AMD tabikide en kaliteli ve en saglam AMD sunuyor bizlere şiddele AMD

aslında msi daha ii de takım olarak amd derim buyur burdan ucuza bula bilirsin
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

CollapseBL

建築倒塌
En iyi cevaplar
0
Kesinlikle AMD öneririm kanka benim artık ekran kartım ve işlemcim AMD bir ara nvidia idi şunu deme diye söledim "lan hıyar sen madem nvidia ekran kartı kullanıyorsun da neden AMD diyorsun"

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Oyunlar bazen Ati kartlarına ırkçılık yapmak için çok güzel anlaşabiliyorlar 60 fps alacağın yerde oyuna özel 30fps alabiliyorsun
Crysis 2 yada 3 de böyle bir olay vardı :(

Shaduel

Marangoz
En iyi cevaplar
0
O dediğin olay, ekran kartının içindeki fizik işlemci ile ilgili bir olay.
NVIDIA'da Physx adlı bir fizik işlemci bulunuyor.
Fakat AMD'dede fizik işlemci bulunmamaktadır.
Örneğin bazı oyunlarda 60 FPS'de oynarken, bazı oyunlar fizik işlemci gerektirdiğinden dolayı AMD ile o oyunda 1-10 FPS alabilirsin.
Edit: Fizik işlemci gerektiren oyunlar Yılda 2-3 tane oluyor, AMD'den sapma derim.

Shaduel

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Overclock yaptınmı bide, tadından yenmez.
(Overclock hakkında bilginiz olmadan Overclock yapmayın, ekran kartını yakarsınız)