Anime Yorumlama - Yasuga no Sora

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0

Merhaba mina-sama.

Bugünkü inceleyeceğim anime ne kadar "Yok psikolojimi bozamaz bu" desem de acısı çok sonradan çıkan Yasuga no Sora.

Size hemen hikayenin çok kısa bir özetini çıkarayım.

Hikayemiz Okukozome adlı dağda kurulmuş bir köyde geçiyor.
Sora ve Haru kardeşler, yaz tatillerinde dedesini ziyaret etmeye bu köye gelirler ve çocukluk anıları oluştururlar. Uzun zaman sonra ailesini kaybeden kardeşler dedesini ziyaret ettikleri eve yerleşmek zorunda kalırlar. Çocukluk arkadaşlarıyla tanışırlar.

Çok fazla spoiler içerikli bir özetim olduğu için özetin 4/1'ini yazdım.
(TürkAnime'den aldı)

Şimdi de animeye verdiğim yoruma bakalım.

Dram/romantizim bir anime olarak bunu görüp, TürkAnimeTV'deki anime özetine göz atıp bunu izlerseniz, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz diyebilirim.
Tamam, dram çok ağır basıyor. Romantizim de var.
Ecchisi biraz aşırıya kaçmış.
En başta normal bi' anime gibi gözükse de, ileriki bölümlerde ne kadar değişeceğini göreceksiniz.
Müzik, çizim, hikaye gerçekten muhteşem. Hayran kaldım diyebilirm bu animeye. Tabi acısı sonradan çıktığı için lanet okuyorum.
Yine çok meraklandıysanız, animede ensest ilişkisi var. Sora adlı kız kardeş, Haru abisine (galiba çocukluktan beri) aşık.
Olaylar öyle öyle böyle şöyle oradan buradan gelişiyor.

Bu animede anlatılmak istenen normalde akıl ve mantığın hislerden güçlü olduğu ama öyle durumlar olur ki hisler akıl ve mantığa karşı galip gelebilir.
"Ensest" ilişkisi normal bir şey olarak gösterilmiş fakat günümüzde böyle bir şey kabul edilmiyor. Özellikle İslamiyette.

Tabi, ensest bi' anime olduğu için hemen kötülememek lazım. Çok iç ısıtıcı bir anime.
İnanın, siz bile böyle şeyleri yapmak isteyeceksiniz. Bir saniyeliğine bile olsa.

Bu animeye oyum, 10 üzerinden 8. 8 vermemin nedeni, aşırı ensest olması.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Bunun gibi bolca konu açacağım.