Apartmanda Beslemeye Uygun 11 Köpek Cinsi!

İlk Tanıtacağım Köpek Cinsi Ne Olsun?

• Golden Retriever

Kullanılan: 2 66.7%
  • Pug

Kullanılan: 0 0.0%
  • Jack Terrier

Kullanılan: 1 33.3%
  • Beagle

• Şivava

• Kaniş

• Kullanılan toplam oy
    3
  • Anket kapatılmış .

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Hayalinizde hep bir köpek sahiplenmek var fakat apartmanda oturuyorsunuz. Hem apartmanda oturan diğer insanlarının rahatsız olabileceğini hem de küçük bir alanda nasıl köpek bakacağınızı düşünüyorsunuz. İşte sizlere tavsiyem ettiğim 12 köpek türü!

1- Pug | Uygunluk 7/10
Pug, apartmanda yaşayanlar için oldukça iyi bir seçim. Egzersizlerini yaptırmalı ve onu rahat ettirmelisiniz. Böylece sorun kalmaz. Tabii, bu türünde rahatsızlık verebileceği durumlar yok değil. Hırıltıları ile uyumanızı engelleyebilirler ve çok inatçılardır fakat bu tatlı köpek niye dostunuz olmasın ki?

2- Boston Terrier | 7/10
Bu sevimli tür ilk defa köpek bakacaklar için gayet uygun bir seçim. Fazla tüy dökmez, fazla tarama istemezler. Çocuklarla da çok iyi anlaşmaktadırlar.

3- Golden Retriever | 9/10
Biraz daha büyük bir köpek türüne geçtik. Golden Retriever, size harika bir arkadaş olacaktır. Evde bakılabilir fakat eviniz büyük olursa daha rahat edersiniz. Eğitimleri de oldukça kolaydır, ortalama 11 yıl yaşarlar. Çocuklarla çok iyi anlaşmaktadırlar.

4- Malta Köpeği | 7/10
Küçük bir köpeğiniz mi olsun istiyorsunuz, o halde Malta tam size uygun bir ırk! Kediler ile fazla kavga etmez, kendi halinde takılır. Fazla tüy de dökmez, ohh! harika bir ev köpeği.

5- Beagle | 6/10
Listemizin beşinci sırasında bir eski av köpeği yer alıyor. Beagle türü köpekler, fazla tüy dökmezler. Sıcakkanlılar.

6- Şivava | 5/10
Şivavalar, evde beslenmeye uygun bir köpek türüdür fakat küçük çocuklu aileler için tavsiye edilmezler. Çünkü; ısırabilirler.

7- Jack Terrier | 8/10
Benim en sevdiğim köpeklerden olan Jack Terrier, çok hareketli yapıları itibariyle sizlere mutluluk saçarlar. Çok fazla tüy dökmezler.

8- Fransız Bulldog | 5/10
Avrupalı bu tür apartmanda beslemeye uygundur fakat uykunuzu hormalası iyi bozabilir ve eğer temizlik sorununuz varsa salyalarının çok akması itibariyle sizlere zorluk çıkaracaktır.

9- Kaniş | 4/10
Evlerde en çok beslenen köpek türlerindendir. Uyumludurlar fakat havlaması size ve apartman sakinlerine rahatsızlık verebilir; apartmandakiler o kadarda sakin kalmayabilir.

10- Amerikan Cocker | 8/10
Apartman yaşamaya gayet uyumludurlar ve ülkemizde fazlaca beslenen köpek türleri arasında görülür.

11- Yorkshire Terrier | 7/10
Listemizin 11. sırasında küçük bir dostumuz var. Apartmanda yaşamaya uygun köpeklerden birisidir.

Apartmanda yaşamaya uygun 11 köpek türünü sizler için sıraladım. Görüşmek üzere!

Artık konularımı planlı bir şekilde yazmaya karar verdim. Köpek türlerinin tanıtımına başlayacağım, anketten hangi köpeği tanıtmamı istediğinizi oylayabilirsiniz.

Etiket Listesi: @AdexTR @Midoss @Cardinal41 @ByAlpha @AtomyTR @HypnosEmo @Darkkandadr @Cullen

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki, eğer apartmanda iseniz küçük büyük olsun oyuncu bir köpek almak hayatınızın hatası olur. Komşular her gün kapımızda olurdu. Fakat mutlaka apartmanda yaşayıp köpek isteyenler küçük bir terrier sahiplensin, hem tuvalet eğitimi açısından aşırı zekiler. (Bu arada terrier dedim ama bir terrier adı vermedim çünkü 3 tane farklı terrier tanıdım ve hepsi birbirinden zekiydi.)

Ayrıca golden bu listede bulunmamalı. Enerjisi asla bitmiyor onların. Eğer koltukların üzerinden atlayıp halıları dağıtan pofidik bir şey istemiyorsanız yanlış seçim.

byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
En iyi cevaplar
59
Tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki, apartmanda yaşayan bir bireyseniz Yorkshire Terrier ve Golden Retriever asla apartmanda beslenmemeli.
Golden Retriever durmadan oyun ve ilgi isteyen bir köpek. Siz evde yokken evin her tarafını sıkıldığından dağıtma olasılığı çok yüksek.
Yorkshire Terrier ise çok havlayan bir köpektir. Yani apartmanda pek beslenebilecek bir köpek değil.
Ayrıca tüy dökmez denilen köpeklerin hepsi tüy dökebilir, bu olay vereceğiniz yemeğe ve köpeğin bakımıyla alakalı bir şeydir.

Eğer bir bahçeniz varsa barınağa gidip Golden Retriever sahiplenebilirsiniz. Bahçeye uygun köpeklerdir. Tüm zamanlarını bahçede geçirebilirler.

Dipnot: şu an Golden + Daschund kırması bir köpek besliyorum. 2 tane yavrusu var, her gün bizim verdiğimiz mama üzerine gidip dönerciden yemek bulup yavrularına getiriyor. Sahibini aşırı seven bir köpek bunun yanında yavruları 4 aylık olmasına rağmen halen yavrularına bakıyor ve eğitiyor. Eğer barınakta Golden + Daschund kırması bir köpek bulursanız hemen sahiplenin derim gerçekten çok akıllı köpekler.

Son düzenleme:

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Yorkshire Terrier ise çok havlayan bir köpektir.
Ayrıca kendileri ciddi anlamda kıskançlar, paylaşımcı da değiller. Evde sarılan 2 insan varsa ikisinden birini mutlaka ısırır. Yıllar önce sırf oyuncağını almaya çalıştım diye kalıcı iz bırakacak şekilde ısırdı, yara izi duruyor.
Aslında her köpeğin kendi kişiliği var ama hepsi için söyleyebileceğimiz genel bir şey vardır sonuçta.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Benim bu konuya vereceğim cevap ancak Köpek(10/10) olurdu.
Nasıl daha rahat olurum diye düşünüp bir canlıyı seçerek, para vererek almak bana doğru gelmiyor. Köpeğinizi sokaktan alın, sevin, tedavi ettirin, günde 2 kez dışarı çıkartın, ilgilenin, enerjisini atmasına yardımcı olun, bundan daha güzel ne olabilir? Ben apartmanda av köpeği bile besledim. Köpeğinizi görüp beğenerek almaktansa para verip almak, kim ne der diye düşünerek pet shoplardan köpek beğenmek bana göre değil.
Pet shoplardaki köpekler kendine alıcı bulur. Karşılıksız sevebileceğiniz, sokaktan alarak hayatını kurtarabileceğiniz bir dost edinin kendinize. Kusursuzunu aramayın, kusurlarıyla birlikte sevmeye çalışın, çözümler arayın.
İyi forumlar.

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Benim bu konuya vereceğim cevap ancak Köpek(10/10) olurdu.
Nasıl daha rahat olurum diye düşünüp bir canlıyı seçerek, para vererek almak bana doğru gelmiyor. Köpeğinizi sokaktan alın, sevin, tedavi ettirin, günde 2 kez dışarı çıkartın, ilgilenin, enerjisini atmasına yardımcı olun, bundan daha güzel ne olabilir? Ben apartmanda av köpeği bile besledim. Köpeğinizi görüp beğenerek almaktansa para verip almak, kim ne der diye düşünerek pet shoplardan köpek beğenmek bana göre değil.
Pet shoplardaki köpekler kendine alıcı bulur. Karşılıksız sevebileceğiniz, sokaktan alarak hayatını kurtarabileceğiniz bir dost edinin kendinize. Kusursuzunu aramayın, kusurlarıyla birlikte sevmeye çalışın, çözümler arayın.
İyi forumlar.
Barınakta küçük köpekler de vardı. İlk köpeğimi (terrier fox) barınaktan sahiplenmiştim. Orta boyda bir köpekti ve 5 yıl boyunca apartmanda yaşayabildi. Onu seçerken tabii ki rahat olabileceğimiz bir köpeği seçmek zorundaydık ama sonuçta bir köpek barınaktan kurtulmuştu.

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki, apartmanda yaşayan bir bireyseniz Yorkshire Terrier ve Golden Retriever asla apartmanda beslenmemeli.
Golden Retriever durmadan oyun ve ilgi isteyen bir köpek. Siz evde yokken evin her tarafını sıkıldığından dağıtma olasılığı çok yüksek.
Yorkshire Terrier ise çok havlayan bir köpektir. Yani apartmanda pek beslenebilecek bir köpek değil.
Ayrıca tüy dökmez denilen köpeklerin hepsi tüy dökebilir, bu olay vereceğiniz yemeğe ve köpeğin bakımıyla alakalı bir şeydir.

Eğer bir bahçeniz varsa barınağa gidip Golden Retriever sahiplenebilirsiniz. Bahçeye uygun köpeklerdir. Tüm zamanlarını bahçede geçirebilirler.

Dipnot: şu an Golden + Daschund kırması bir köpek besliyorum. 2 tane yavrusu var, her gün bizim verdiğimiz mama üzerine gidip dönerciden yemek bulup yavrularına getiriyor. Sahibini aşırı seven bir köpek bunun yanında yavruları 4 aylık olmasına rağmen halen yavrularına bakıyor ve eğitiyor. Eğer barınakta Golden + Daschund kırması bir köpek bulursanız hemen sahiplenin derim gerçekten çok akıllı köpekler.

Köpeğinin fotoğrafını atar mısın, nasıl bir şey olmuş merak ettim :)