Apex Legends 5.Sezon Fragmanı Yayınlandı

bayoreo

the lord of oreos
Mesajlar
426
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
787
Puanları
1,060
Ruh hali
apex s5.png


Apex Legends 5.Sezon Fragmanı Yayınlandı

Merhaba değerli Forum Gamer takipçileri ve ziyaretçileri. Geçtiğimiz gün Apex Legends'ın 5.sezonundan bir oynanış fragmanı yayınlandı. Bizi bekleyen yenilikler var, dilerseniz başlayalım.


Yeniliklere geçmeden önce bir şey hatırlatmak istiyorum. Bu yazıda okuduğunuz bilgilerin çok azı bize fragmanda verdiklerine dayalı olarak, yüksek ihtimalle gelebilecek *yani kesin değil* unsurlar içerir.

rip skulltown-min.png


1-Skull Town'a Elveda

Maalesef ki fragmanda gördüğümüz üzere Skull Town yok olacak. Aslında tam bir ortadan kaldırılma söz konusu değil. Skull Town'un enkazını görüyoruz. Skull Town'un enkazına inebileceğimiz ya da inemeyeceğimiz kesin değil.

Apex Legends™ Temporada 5 – Sorte Grande.png


2-Yeni Karakter Loba

Sezon 5 ile beraber yeni bir karakter daha da gelecek. Bir saniye, sanki bu karakter bir yerden tanıdık geliyor. Evet hatırladım, Apex Legends'ın 4.sezon fragmanında Loba'nın küçüklük halini görmüştük.


Loba 9 yaşındayken, gözlerinin önünde ebeveynleri öldürülmüştü. Sistem bu trajediyi silmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Loba çocukluğunda yaşadığı bu acıyı hafifletmek için savaştı ve üstesinden gelmeye çalıştı. Büyüdü ve Outlands'in en ünlü hırsızlardan biri haline geldi. Ebeveynlerin ölümsüz katil Revenant tarafından öldürülmesi üzerine Revenant'tan intikamını almak için Apex Oyunlarına katıldı.

Şimdi gelelim Loba'nın yeteneklerine. Bu yeteneklerin gelmesi kesin değil ama bize fragmanda bazıları sızdırılmış bulunmakta.

1-Loot Çalma

Loba yerde bulunan lootları çalabilir. Bu yetenek ile belki arkadaşlarınızı trolleyebilir ya da oyunun başlangıcında hemen lootlara doğru hunharca koşan rakiplerinizin önündeki lootları çalabilirsiniz. Bu yeteneği ise Loba'yı fragmanda korumalarla çatışırken daha iyi görmüştük.

2- Işınlanma

Loba bir cihaz fırlatıp o cihazın bulunduğu bölgeye ışınlanabilir. Bu yeteneği rakiplerinize arkadan atak yaparken ya da canınız az iken kaçmak için kullanabilirsiniz. Bu yetenek ultimate olabilir ancak fragmanda bunu sık sık kullandığını gördüğümde benim düşüncem bu yeteneğin taktiksel yetenek olduğuna yöneldi.

3- Yeni Bir Silah Seçebilme


Fragmanın bir bölümünde Loba'nın elindeki bibloyu yere koyup bir cihazın açıldığını görüyoruz. Ardından "Market erişime açıldı." (tam Türkçe'ye çeviremedim.) diye bir şey diyor. Cihaza tıklıyor ve ondan sonrasını göremiyoruz çünkü bir takım Loba'nın takımına saldırıyor. Benim tahminim bu Ultimate olabilir ve cihazdan yeni silah seçebiliriz. Ancak bu sadece bir tahmin tabii ki.

Şimdilik gelmesi yüksek ihtimal olan yetenekleri bunlar. Maalesef ki pasif yeteneğine dair elimizde hiçbir kesin bilgi yok.


3- Hazine Sandıkları

Sezon 5'le beraber gelecek yeniliklerden biri de Hazine Sandıkları. Bu sandıklar Supply Bin'lerden çıkıyor ve büyük ihtimalle içinden parçalar çıkacak. Bu parçaları ise birleştirip oyun içerisinde bazı kozmetikleri elde edeceğiz gibi gözüküyor.

4-Görevler

Oyuna görevler eklenecek. Ancak bu görevler tahminimce bu görevler "Bir oyun kazan" "Mirage ile 5 kişiyi öldür" gibi olmayacak. Belki bu parçalarla alakalı bir şey olabilir ya da yaratık öldürme ile alakalı olabilir. Ah doğru, size yeni etkinlik hakkında bahsetmedim.

5- Yeni Co-op Etkinlik

Haritanın bir noktasında yaratıklara karşı takımımızla kapışacağız. Belki de bu görevlerin bir parçası da olabilir ya da yaratıklardan lootlar çıkabilir. Bilemeyiz.

6-Yeni Savaş Bileti ve Kostümler

Her sezonda olduğu gibi bu sezonda da savaş bileti ve yepyeni kostümler eklenecek. İşte bunlardan bazıları:

Loba'nın elinde tuttuğu silah kostümü.

1589121542701.png


Loba ve Wraith'in kullandığı silahların kostümü

1589121661404.png


Mirage, Bangalore ve Revenant kostümleri ve aynı şekilde karakterlerin elinde gördüğümüz silah kostümleri.

1589121746550.png


Loba'nın yeni Heirloom'u.

1589121903828.png


Loba'nın Revenant'ı öldürürken gördüğümüz kostüm *P2020 kostümü*

1589122012592.png

Bulabildiğim kostümler sadece bu kadardı ancak eminim ki gelecek olan kostüm sayısı bunlarla sınırlı değildir.

1589122251022.png


7-Kings Canyon'daki değişiklikler

Haritada da bazı değişikler var tabii. Skull Town çöktü onu biliyoruz ve bazı iş makineleri eklenmiş gibi. Ayrıca haritanın bir bölgesinde bulunan bir büyük kapsülden Ultimate'inizi anında doldurabileceksiniz gibi gözüküyor. En azından ben öyle gördüm


İşte tamda bu sahnede Gibraltar düğmeye tıklıyor ve Ultimate'i doluyor.

Konumuz bu kadardı. Aslında bir sürü olasılık var ama bu konuda gelmesi en çok mümkün olanları derledim. Umarım hoşunuza gitmiştir. Kendinize iyi bakın.


 


bayoreo

the lord of oreos
Mesajlar
426
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
787
Puanları
1,060
Ruh hali
Güncelleme:

Yeni sezon bugün oynanilabilir olacak büyük ihtimal. Ayrıca Loba'nin pasif yeteneği yüksek lootlari görmek. Işinlanma ve loot çalma taktiksel yetenekler. Silah seçebilme özelliğide ultimate.
.
 

Üst