Apex Legends Oyundan Atma Sorunları, Arkadaş Ekleyince Atma, Silah Alınca Atma ve Diğerleri İçin Çözüm Yolları

Alharu

İlerlemenin sırrı başlamaktır.
Mesajlar
145
En iyi cevaplar
20
Beğeniler
171
Puanları
560
Ruh hali
apex-legends.png


Apex Legends Oyundan Atma Sorunları, Arkadaş Ekleyince Atma, Silah Alınca Atma ve Diğerleri İçin Çözüm Yolları

Apex Legends'de çeşitli sebeplerden dolayı oyundan atma sorunlarını ve çözüm yollarını sizler için derledik.
Apex Legends'de oyundan atma sorunları çok yaygın. Apex Legends hatalarının çoğu arkadaş ekleyince atma, silah alınca atma, internet bağlantısından kaynaklanan atmalar vb. gibi hatalardır. Başka sebeplerden dolayı kaynaklanan hatalarda olabilir. Bu durumda yetkililerine ulaşıp yardım almanız gerekir.

Başlıktan da anlaşıldığı üzere çoğu zaman arkadaş ekleyince atma, silah alınca atma vb. gibi sorunlarla karşılaşmanız mümkün. Öncelikle sorunu çözmeden önce sorunun neyden kaynaklandığını belirlemelisiniz. Böylece karşılaştığınız hataya göre aşağıdaki çözüm yollarını deneyebilirsiniz. Aşağıdaki çözüm yollarını denerken her şeyi düzgün yaptığınızdan emin olun. Apex Legends'de sık sık karşılaşılan oyundan atma sorunları, arkadaş ekleyince atma sorunları, silah alınca atma sorunları ve diğerleri için çözüm yolları:



ARKADAŞ EKLEYİNCE ATMA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ
  • Oyunun güncel olduğundan emin olun.
  • İnternet bağlantınızın düzgün olduğuna emin olun.
  • Ekran kartı sürücünüzün güncel olduğundan emin olun.
  • Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
  • Güvenlik duvarını ve Windows Defender'i devre dışı bırakın.
  • Oyunu yeniden başlatın ve daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Arkadaş ekleyince atma sorununun sebepleri genel olarak bunlar. Eğer hala aynı sorunu yaşamaya devam ediyorsanız şu çözümü de deneyebilirsiniz:
  • Windows Powershell'i yönetici olarak çalıştırın.
  • Konsola netsh winsock reset yazın.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın.


SİLAH ALINCA ATMA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ
  • Bilgisayarınızın sistem gereksinimleri Apex Legends'in sistem gereksinimlerine göre yeterli mi kontrol edin.
  • Ekran kartı sürücünüzün güncel olduğundan emin olun.
  • Ekran kartı sürücünüzü kaldırın ve yeniden yükleyin.
  • Eğer minimum bilgisayar gereksinimlerine sahipseniz oyunun grafik ayarlarını olabildiğince düşürün.
  • Ekran kartı ayarlarınızdan oyuncu profili oluşturun.
  • Eğer Overclock yapıyorsanız kapatın.
Silah alınca atma sorununun başlıca sebepleri bunlar. Hala aynı sorunu mu alıyorsunuz? Bazı olası nedenleri bulmak için aşağıdaki diğer çözümler listesini kontrol edin.


DİĞER SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ
Eğer sorununuz farklıysa ilk olarak yukarıdaki çözümleri deneyin. Her şeyi doğru yaptığınızdan emin olun. Eğer sorununuz hala devam ediyorsa aşağıdaki listeyi kontrol edin ve uygulayın.

Graphical tearing
Birçok sebepten kaynaklanabilen bir durum olabilir. Genellikle oyununuz monitörünüzün işleyebileceğinden daha yüksek bir yenileme hızında çalışır. v-sync ayarını devre dışı bırakmanın performansınızı arttıracağını biliyorsunuzdur. Eğer oyununuzda yırtılma gibi bir durum söz konusuysa bunu temizlemek için v-sync ayarını etkinleştirmeniz gerekir.

Microstuttering
Uygun bir şekilde optimize edilmemiş bir oyunda meydana gelen bir sorundur. Bu sorun oyunda anlık kare hızı (fps) düşüşlerine neden olur. Eğer böyle bir sorununuz varsa çözmek için en son DirectX sürümünü devre dışı bırakın ve oyununuzu yeniden başlatın.

Rubberbanding
Bu sorunu çoğu zaman yaşamışsınızdır. Genelde internet bağlantısından kaynaklanan bu sorunda oyunda ilerlediğinizi görseniz bile geri aynı konuma dönersiniz. Bu sorunu çözmek için internet bağlantınızı kontrol edin ve modeminizi yeniden başlatmayı deneyin.

Artefakt Sorunu

artefakt-sorunu.jpg


Bu sorunda yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi ekranınızın belirli bir yerini gökkuşağı gibi bir renk kaplar. Bu da ekran kartınızın aşırı zorlandığı ve ısındığı anlamına gelir. Bu sorunu çözmek için ekran kartınızın düzgün takıldığından ve fanların doğru şekilde çalıştığına emin olun.


İyi forumlar!
 



Üst