- En iyi cevaplar
- 0
Hms benim bahsettiğim arduino değilmiş zaten sorun yokArduino c++ kullanmaz, Java kullanır. Ama arayüz geliştirmek için c kullanabilirsiniz.
Hms benim bahsettiğim arduino değilmiş zaten sorun yokArduino c++ kullanmaz, Java kullanır. Ama arayüz geliştirmek için c kullanabilirsiniz.
PahalıUno iyidir uno :')
Ben 25 TL'ye klon aldımPahalı![]()
Ben 25 TL'ye klon aldımİstersen özelden sitesini atabilirim ^^
Olur ihtiyacım var yeni projem için ucuz bulmam lazım
Bu arada site Robotistan öneririm.Olur ihtiyacım var yeni projem için ucuz bulmam lazım
Bak, kodlama öğrenmek istiyorsan Arduino IDE'sindeki örnekleri incele, bakmadan yapmaya çalış, ingilizcen iyi ise farklı kaynaklardan videolar izle yavaş yavaş öğrenirsin.Beyler ben maknikte iyiyim sadece kodlamam biraz kötü kodlamayı bilen arkadaşlar ö.m. atsınlar da bitsin
bu çile[DOUBLEPOST=1426665702,1426665666][/DOUBLEPOST]
Bu arada site Robotistan öneririm.
Yeterince Led'e sahip isen (13 adet) 4 bitlik binary clock yapabilirsin.Hafif konuyu hortlattım ama bende arduino var ve ekstra malzemesini alacak param kalmadı 13. porttaki hazır ledle kaldım aklınıza bir şey geliyor ise söyleyin de yapayım bari...
İşte şu anlık hiçbir şeyim yok ve sıkıldım sadece arduino var elimde. ki biliyorsundur Arduino uno'da port 13'te hazır bir led geliyor. O da aksilik pwm portu değil iyice yapacaklarım kısıtlandı...Yeterince Led'e sahip isen (13 adet) 4 bitlik binary clock yapabilirsin.
Butonun varsa 1 buton ile 10 farklı kombinasyon yapmayı deneyebilirsin.İşte şu anlık hiçbir şeyim yok ve sıkıldım sadece arduino var elimde. ki biliyorsundur Arduino uno'da port 13'te hazır bir led geliyor. O da aksilik pwm portu değil iyice yapacaklarım kısıtlandı...
O da yokButonun varsa 1 buton ile 10 farklı kombinasyon yapmayı deneyebilirsin.
void setup() {
// initialize digital pin 13 as an output.
pinMode(13, OUTPUT);
}
// the loop function runs over and over againYok (Kalıcı Yasaklanma)
void loop() {
for (int i = 1000; i > 50; i = i - 50)
{
delay (i);
digitalWrite(13, HIGH);
delay (i);
digitalWrite(13, LOW);
}
delay (2500);
}
Yanlız motor bağlamak için kesinlikle entegre veya shield kullanarak bağlamanı öneririm.O da yokElektrik çantamı da bulamadım pwm çıkışına lamba ya da motor bağlamak için... Hani hızlanan motor falan anlamışsındır..
Ben de artık şey yaptım. For döngüsü ile geriye sarıyor yani lamba yavaş yanıp sönmeye başlayıp yanıp sönmeleri iyice hızlanıyor...
Kod:void setup() { // initialize digital pin 13 as an output. pinMode(13, OUTPUT); } // the loop function runs over and over againYok (Kalıcı Yasaklanma) void loop() { for (int i = 1000; i > 50; i = i - 50) { delay (i); digitalWrite(13, HIGH); delay (i); digitalWrite(13, LOW); } delay (2500); }
Doğrusu arduino konusunda yeni sayılabilirim entegre veya shield derken?Yanlız motor bağlamak için kesinlikle entegre veya shield kullanarak bağlamanı öneririm.