Arduino Hakkında Soru

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu aralar Arduino ya merak saldımda birtane alıp eğitim videolarını izlicem fakat kafama takılan bir soru var sanırım bunun modelleri varmış bu modeller arasındaki fark nedir ? Mesela ışıklandırma sistemi yapıcam diyelim buna göremi modellenmiş bu cihazlar yoksa farklı bir konumu ?

Ardart

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne istiyorsan onun yazılımını yüklüyorsun cihaza, modeller arasındaki farklar yok denebilir aslında, ama yeni ürettiği tian gibi şeylerde arm, uno veya mega da ise atmel bulunuyor "sanırsam", üzerine sensörler takarak yeni özellikler ekleyebiliyorsun, mesela HC-SR04 ultrasonik sensör. Yeni başlayacaksan uno veya leonardo'dan başlayabilirsin bence. Arduinoların fiyatı biraz uçuk, onun yerine çinden de getirtebilirsin. Ben getirttim şu an bir sıkıntı yok ama bilmiyorum, iyi forumlar*

şu sitelerden de alabilirsin;
direnc.net
robotistan.com

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne istiyorsan onun yazılımını yüklüyorsun cihaza, modeller arasındaki farklar yok denebilir aslında, ama yeni ürettiği tian gibi şeylerde arm, uno veya mega da ise atmel bulunuyor "sanırsam", üzerine sensörler takarak yeni özellikler ekleyebiliyorsun, mesela HC-SR04 ultrasonik sensör. Yeni başlayacaksan uno veya leonardo'dan başlayabilirsin bence. Arduinoların fiyatı biraz uçuk, onun yerine çinden de getirtebilirsin. Ben getirttim şu an bir sıkıntı yok ama bilmiyorum, iyi forumlar*

şu sitelerden de alabilirsin;
direnc.net
robotistan.com
Peki şu klon arduino alsam herhangi bir problem olurmu ? pek fark yok diyorlar.

Ardart

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Peki şu klon arduino alsam herhangi bir problem olurmu ? pek fark yok diyorlar.
ben çinden aldım arduino mega 2560 klonu, şu an gayet iyi çalışıyor. sen bilirsin.

edit: 2 tane de arduino nano klonu almıştım, onlar çalışmıyor* direnc.net gibi sitelerde kontrol edip gönderiyorlar herhalde, orda da klon satıyorlar.

Son düzenleme: